UE solicită Ungariei să-şi modifice legislaţia cu privire la licitaţiile publice

A.P.
Internaţional / 9 februarie 2021

UE solicită Ungariei să-şi modifice legislaţia cu privire la licitaţiile publice

Ungaria dezminte faptul că Bruxellesul i-ar fi cerut să-şi reformeze legislaţia cu privire la licitaţii publice - în vederea unei reducei a unor fraude sistamatice - drept o condiţie prealabilă efectuării unor plăţi din fondul destinat relansării economice post-covid, relatează Reuters, citat de News.

Potrivit Reuters, Comisia Europeană (CE) a dispus ca mai multe state membre UE să-şi revizuiască planul de cheluieli al unei părţi a celor 750 de miliarde de euro pe care urmează să le primească anul acesta şi a cerut Ungariei să-şi modifice în mod radical legislaţia cu privire la licitaţii publice.

"Informaţie falsă. Guvernul nu a primit vreo cerere de la Comisia Europeană, nici oficială şi nici neoficială", a scris pe Twitter un purtător de cuvânt al Guvenului lui Viktor Orban, Zoltan Kovacs.

Într-un document intern al Comisiei, datat la 28 ianuarie, pe care Reuters scrie că l-a consultat, CE deplânge un "blocaj politic la cel mai înalt nivel" în Ungaria cu privire la o reformarea codului licitaţiilor publice - care ar conduce la nereguli sistematice şi la o supraestimare a preţurilor.

Oficiul european de luptă împotriva fraudei (OLAF) semnala anul trecut, într-un raport, nereguli de aproape 4% la cheltuieli din fonduri europene în Ungaria, în perioada 2015-2019, în contextul în care media în UE este de 0,36%, iar Slovacia se situează după Ungaria cu 0,53%.

Viktor Orban contesta concluziile OLAF în septembrie, într-un interviu acordat Reuters, care prezintă Ungaria drept statul UE cu cele mai numeroase nereguli în gestionarea fondurilor europene.

Budapesta - care se află în colimatorul europenilor din cauza unor atingeri aduse statului de drept - urmează să obţină ajutoare directe în valoare de 6,3 miliarde de euro în cadrul planului european de relansare economică post-covid, în cazul în care îşi depune planul de cheltuieli înaintea datei-limită, la sfârşitul lui aprilie, şi este acceptat de CE şi celelalte state membre UE.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa nu le mai dea nimic la unguri nici un ban si nu au decat sa nu mai faca licitatii corecte...Ungurul tot bozgor ramane..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb