ULTIMUL TRIMESTRU DIN 2013 ASF estimează prime brute subscrise pe piaţa asigurărilor generale de 1,6 miliarde lei

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 ianuarie 2014

Asiguratorii ar putea realiza un volum de prime brute subscrise de peste 1,6 miliarde de lei pe segmentul asigurărilor generale în ultimul trimestru din 2013, a declarat, luni, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară Corneliu Moldoveanu.

"Pentru trimestrul IV al anului 2013, estimăm realizarea unui volum de prime brute subscrise de peste 1,6 miliarde lei ceea ce duce la o uşoară creştere în valori nominale a sectorului de asigurări generale. Nu aceeaşi situaţie o întrevedem în sectorul asigurărilor de viaţă, unde, odată cu finele anului 2013, considerăm că se va înregistra o creştere a subscrierilor aferentă lunii decembrie, dar care nu va putea să compenseze scăderea din trimestrul III, astfel încât, per total, asigurările de viaţă aferente anului 2013 vor înregistra un trend descendent", a spus Moldoveanu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, din analiza datelor cumulate aferente primelor 11 luni ale anului 2013, rezultă un volum al primelor brute subscrise pentru cele două categorii de asigurare de 7,45 miliarde de lei, înregistrându-se o scădere cu 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012. Asigurările generale cu prime brute subscrise în valoare de 5,93 miliarde lei reprezintă 79,56% din totalul primelor brute subscrise în piaţa asigurărilor şi sunt în creştere cu 0,97% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012.

"Asigurările de viaţă, cu un volum al primelor brute subscrise de 1,52 miliarde lei, înregistrează o scădere cu 7,99%, faţă de primele 11 luni ale anului 2012. 96,04% din totalul subscrierilor aferente asigurărilor de viaţă este aferent produselor de asigurări de viaţă, anuităţi şi asigurări de viaţă suplimentare şi a asigurărilor de viaţă şi anuităţi, care sunt legate de fonduri de investiţii, ambele în scădere cu 6,07% şi, respectiv, 11,52%, faţă de perioada similară a anului 2012", a explicat Corneliu Moldoveanu.

Vicepreşedinte ASF a spus că, în 2014, se estimează o creştere economică de 2,5% şi că ar fi bucuros dacă şi piaţa asigurărilor ar înregistra o creştere similară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb