Renate Weber, fostul preşedinte al Fundaţiei Soroş România (cuoscută şi ca Fundaţia pentru o Societate Deschisă), a devenit Avocat al Poporului, beneficiind de susţinerea adversarilor omului de afaceri şi filantropului american George Soroş, din ultimul an, parlamentarii PSD şi ALDE.
Renate Weber a fost propunerea ALDE şi a obţinut, ieri, în plenul Parlamentului, 208 voturi pentru ocuparea funcţiei de Avocat al Poporului, faţă de numai cele 109 primite de contracandidatul său principal Peter Eckstein Kovacs, propus de PNL, USR şi UDMR.
Weber a fost preşedinte al Fundaţiei Soroş România între 1998-2005 şi 2006-2007. În perioada decembrie 2004-decembrie 2005 a fost consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu, iar în septembrie 2007 s-a înscris în PNL, moment în care a demisionat din funcţia de preşedinte al Fundaţiei Soroş.
Referitor la traseul politic al lui Renate Weber, Ludovic Orban, preşedintele PNL a declarat, înainte de votul de ieri : "Ea a fost candidatul PNL pentru Parlamentul European în 2014. A fost aleasă pe listele PNL, după care a părăsit partidul şi a exportat traseismul politic la nivel european".
Practic prin votul de ieri, Victor Ciorbea şi-a încheiat mandatul de Avocat al Poporului, dar se pare că modul de lucru al acestei instituţii nu se va schimba prea mult. Ceea ce ar fi trebuit să fie o instituţie serioasă, pusă în slujba cetăţenilor, s-a transformat sub cei cinci ani de domnie ai lui Ciorbea într-un instrument obedient puterii politice. Ales în funcţie de Parlament în 15 aprilie 2014, cu acordul alianţei USL (PSD-PNL), Victor Ciorbea a fost orice numai Avocat al Poporului nu.
Bilanţul mandatului său este unul dezastruos. În cinci ani, instituţia condusă de Victor Ciorbea a ridicat o singură obiecţie de neconstituţionalitate şi a formulat doar 27 de excepţii de neconstituţionalitate, în condiţiile în care actele normative emise de Guvern şi Parlament sunt de ordinul miilor în aceeaşi perioadă. Este drept că, printre cele 27 de excepţii, se află şi aceea formulată împotriva OUG 13/2017, aşa-numita ordonanţă Iordache, prin care era dezincriminată aproape total infracţiunea de abuz în serviciu.
Excepţia de neconstituţionalitate cu privire la acest act normativ a fost depusă de Victor Ciorbea în 3 februarie 2017, adică după ce, timp de trei zile, sute de mii de cetăţeni au protestat în stradă împotriva modificării abuzive a Codului penal.
În rest, Victor Ciorbea a lipsit cu desăvârşire din fruntea instituţiei pe care a condus-o, prin absenţă, timp de cinci ani. În ciuda sutelor de ordonanţe de urgenţă adoptate de guvernele PSD-ALDE în ultimii trei ani, în pofida asaltului permanent pe care coaliţia majoritară l-a susţinut împotriva independenţei justiţiei şi pentru salvarea politicienilor cu dosare penale, Avocatul Poporului s-a transformat în Avocatul politicienilor sau Avocatul penalilor.
Victor Ciorbea a refuzat să atace, la Curtea Constituţională, în vara anului trecut, legile prin care coaliţia PSD-ALDE a modificat Codul Penal şi Codul Penală. Pentru Ciorbea, modificările aduse erau în regulă. În timp ce Victor Ciorbea plângea de mila infractorilor şi căina pentru condiţiile din penitenciare, CCR constata neconstituţionalitatea modificării legislaţiei penale adoptată de coaliţia PSD-ALDE, care a beneficiat şi de voturile UDMR şi ale celor 19 reprezentanţi ai minorităţilor naţionale, din Camera Deputaţilor. Iar Codul penal şi Codul de procedură penală s-au întors la Parlament, unde social-democraţii au continuat masacrarea lor. Ba chiar au vrut să le modifice prin ordonanţă de urgenţă, dar la acest aspect fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader a spus "pas".
• Secţia specială de investigare a magistraţilor, "moşită" cu ajutorul pasivităţii lui Victor Ciorbea
În schimb, Toader a fost de acord cu modificarea legilor justiţiei, care nu au fost atacate în contencios constituţional de Victor Ciorbea, deşi ele au fost declarate de două ori neconstituţionale de către CCR şi retrimise la Parlament. După ce, în final, Curtea Constituţională a stabilit că toate cele trei legi ale justiţiei corespund normelor din actul fundamental al ţării, Tudorel Toader a intervenit şi a modificat actele normative prin trei ordonanţe de urgenţă. Din cele trei ordonanţe, niciuna nu a fost atacată în contencios constituţional de Victor Ciorbea.
Acesta a motivat că nu se afla în ţară la data emiterii OUG 90/2018 şi 92/2018, prin care a fost operaţionalizată Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Magistratură şi au fost adoptate măsuri privind statutul judecătorilor şi procurorilor.
Din analiza raportului de activitate pentru anul trecut reiese că Victor Ciorbea a fost plecat în delegaţii, dar nu în perioada în care au fost adoptate cele două ordonanţe de urgenţă mai sus citate.
Astfel, Ciorbea s-a aflat între 1 şi 3 octombrie 2018 la Bruxelles, unde a participat la Conferinţa europeană a Institutului Internaţional al Ombudsmanului, respectiv a 20-a Aniversare a Ombudsmanului Federal.
Următoarea deplasare oficială a lui Victor Ciorbea a fost tot la Bruxelles, în perioada 6-9 noiembrie 2018, când a participat la al 10-lea Congres al Asociaţiei Ombudsmanilor şi Mediatorilor Francofoni şi a 20-a Aniversare de la înfiinţarea acestei asociaţii.
OUG 90/2018 a fost adoptată în şedinţa de guvern din 10 octombrie, iar OUG 92/2018 - în şedinţa din 15 octombrie. Adică în perioada în care Ciorbea ar fi trebuit să fie la sediul instituţiei pe care o conduce şi să ia atitudine, la solicitările formulate de opoziţia parlamentară, de societatea civilă, de organizaţiile profesionale ale magistraţilor şi de preşedintele Klaus Iohannis.
Numai că Victor a ales să lipsească şi, conform spuselor sale de la acel moment, după revenirea în ţară, la începutul lunii octombrie, a intrat în concediu şi a plecat în Statele Unite ale Americii. Întrebat telefonic de reporterii Digi 24 de ce nu a delegat atribuţiile sale, pe perioada concediului, pentru ca unul dintre adjuncţi să dea curs solicitării USR şi să atace OUG 92/2018 la Curtea Constituţională, Victor Ciorbea a spus "Tu nu auzi că am delegat?! Am delegat, taci din gură odată!".
Atitudinea de non-combat a lui Victor Ciorbea cu privire la cele două ordonanţe de urgenţă este cu atât mai suspectă, cu cât actele normative respective au fost criticate, ulterior, în raportul pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare din noiembrie 2018 întocmit de Comisia Europeană şi în Rezoluţia Parlamentului European din aceeaşi lună cu privire la situaţia statului de drept din ţara noastră. Nici măcar după ce forurile europene s-au exprimat în legătură cu ordonanţele respective, Victor Ciorbea nu a catadicsit să le atace la Curtea Constituţională a României.
Aşa cum nu a făcut nici în toamna anului trecut, când a refuzat să atace în contencios constituţional modificările la Codul penal şi Codul de procedură penală, chiar dacă acestea erau dur combătute în Opinia din luna octombrie a Comisiei de la Veneţia.
• OUG 7/2019 şi OUG 12/2019, necontestate de Ciorbea, dar criticate dur în raportul GRECO
Avocatul Poporului a continuat, prin neimplicare activă, asaltul asupra poporului, şi în cursul anului 2019. Victor Ciorbea nu a ridicat nicio obiecţie de neconstituţionalitate şi nicio excepţie, deşi sute de mii de cetăţeni şi mii de magistraţi au protestat în legătură cu OUG 7/2019 şi OUG 12/2019, prin care au fost acordate noi puteri Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţiei, şeful acestei structuri fiind practic scos de sub controlul procurorului general şi de sub verificarea Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, fiind validat de plenul instituţiei.
Nici măcar în ultimile zile de mandat, Victor Ciorbea nu a atacat aceste ordonanţe în contencios constituţional, deşi a apărut raportul GRECO, în care se solicită desfiinţarea secţiei speciale de investigare a magistraţilor. Nu contestăm faptul că în aceste zile Victor Ciorbea a ales să se ocupe de situaţia copilului adoptat din judeţul Mehedinţi, dar credem că ar fi avut timpul necesar să citească atent raportul GRECO şi să conteste la Curtea Constituţională cele două ordonanţe de urgenţă care au tulburat justiţia din ţara noastră.
Ar mai fi de spus că Victor Ciorbea nu a luat nicio atitudine publică contra violenţelor exercitate de jandarmi în seara zilei de 10 august 2018 împotriva zecilor de mii de manifestanţi paşnici din Piaţa Victoriei. El a făcut primele declaraţii cu privire la violenţe, abia după ce Parchetul Militar şi Parchetul General au deschis dosare penale cu privire la evenimentele reprobabile petrecute în Piaţa Victoriei, dar nu a luat nicio atitudine împotriva modului de acţiune a forţelor de ordine.
Un Avocat al Poporului care s-a ocupat doar de lucrurile mărunte, de bunăstarea indivizilor aflaţi la putere, de respectarea drepturilor condamnaţilor penali, de asigurarea propriei pensii speciale şi nu de respectarea drepturilor şi libertăţilor majorităţii cetăţenilor, din contribuţiile cărora la bugetul de stat este plătit Victor Ciorbea.
Conform legii 35/1997 şi dispoziţiilor din Constituţie, principalele atribuţii ale Avocatului Poporului sunt:
1. activitatea de soluţionare a petiţiilor;
2. activitatea privind contenciosul constituţional:
a. formulează puncte de vedere, la cererea Curţii Constituţionale;
b. poate sesiza Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea legilor, înainte de promulgarea acestora;
c. poate sesiza direct Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a legilor şi ordonanţelor;
3. activitatea privind contenciosul administrativ: poate sesiza instanţa de contencios administrativ, în condiţiile legii contenciosului administrativ;
4. promovarea recursului în interesul legii în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu privire la problemele de drept care au fost soluţionate diferit de instanţele judecătoreşti, prin hotărâri judecătoreşti irevocabile;
Instituţia Avocatul Poporului îşi exercită atribuţiile:
- din oficiu;
- la cererea:
a. persoanelor fizice - fără deosebire de cetăţenie, vârstă, sex, apartenenţă politică sau convingeri religioase;
b. societăţilor comerciale;
c. asociaţiilor;
d. altor persoane juridice.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.06.2019, 00:18)
esti un minus al istoriei d-le. zero e un apex in cazul tau. :(
1.1. Am refuzat (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Turmentatu în data de 27.06.2019, 15:50)
La Moldova intrebare:
Ci or bea astia dom'le zi de zi ? Vreau si eu !!! ..... tulburata constiinta ca si "iei"
.... poate-i cior-bili din mazare cu apa din dunare....?
2. Bun articol
(mesaj trimis de Prostu satului în data de 27.06.2019, 08:38)
Din categoria celor de salvat si recitit atunci cand amintirile palesc si cand, peste 10-20 de ani, se vor gasi oameni sa zica, hai, dom'le, ca nu era chiar asa rau Ciorbea...
2.1. La ritmul abrupt al regresului speciei... (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de MA în data de 27.06.2019, 10:19)
... ma tare tem ca, peste o vreme, prin comparatie, Ciorbea chiar va aparea, obiectiv, ca un tip fain. Cum e Emil Bobu, un exemplu la intimplare, acum, comparat cu Ciorbea... E adevarat ca noi, oamenii, avem tendinta sa idilizam trecutul. Ca sa nu ne facem vinovati de asta, mai bine ne asiguram un viitor de rahat.
3. Felicitari!
(mesaj trimis de MA în data de 27.06.2019, 10:15)
Un articol minunat, exact ce trebuia asortat la o coperta perfecta, de-o desavirsita frumusete alcatuita din cele mai urite ingrediente posibile...
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de MAKE în data de 27.06.2019, 11:07)
Wow!
Multumim!
4. Mai rar
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 27.06.2019, 10:53)
un asa nesimtit. Un nesimtit care si-a facut veacul prin institutiile staului. Multi au aseptat ceva bun de la el si au fost dezamagiti, crunt.
Este oribil ca din fruntas PNTCD a ajuns sluga PSD. Mizeria morala a unor asemenea indivizi sunt explicatia caderii PNTCD.
4.1. Fruntas... al Ochiului... (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de MA în data de 27.06.2019, 11:54)
Nu-i frumos sa va legati de diformitatile omului! Si cei uriti, prosti si cu caracter mizer au dreptul sa traiasca fericiti! Chiar m-am enervat! Trebuie sa recunoastem ca omul are o perfecta simetrie armonica interior-exterior, lucru care nu-i de colea!
4.2. Si eu is nervos :)) (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 27.06.2019, 12:11)
Cind te uiti la asemenea monstri, ajunsi in cele mai inalte functii de conducere ale statului, vezi explicatia clara a esecului societatii romanesti.
Si te intrebi cum este posibil asa ceva. Cum se face ca societatea este atit de lipsita de aparare in fata asaltului unor asemenea indivizi?
4.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.06.2019, 15:43)
Societatea nu este lipsita de aparare, ci ea ii promoveaza.
4.4. Nu te cred (răspuns la opinia nr. 4.3)
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 27.06.2019, 21:28)
daca vrei sa sustii ca societatea timite constient in structurile de conducere ale tarii coruptii si tilharii tarii. Oamenii pe care societatea ii trimite acolo, in constiinta ei, sunt onesti si merituosi. Ceea ce se intimpla pe urma cu ei, de ajung sa fie scursurile societatii, este foarte neclar.
Este un nonsens sa crezi ca societatea trimite in strucrurile de conducere coruptii si tilharii tarii. Ce gheseft ar avea?
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.06.2019, 13:37)
Articolul contine o minciuna a lui L Orban pe care jurnalismul (daca exista) ar fi trebuit sa o descopere. Nu Weber a initiat traseismul politic ci fuziunea PNL-PDL si mutarea PNL la PPE. Culmea traseismului este sa muti un partid liberal de la ALDE la PPE si apoi sa acuzi pe cei care raman singuri in ALDE ca sunt traseisti.
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.06.2019, 13:40)
Aparent tot articolul este destinat luptei contra SIIJ. Doar securistii fac asta. Daca autorul face asta inseamna ca este securist.
6.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 27.06.2019, 13:48)
Iata de ce lupta trompetele binomului contra Sectiei Speciale. Au fost peste o mie de dosare facute din oficiu de DNA. Si, aveau motive? Nu, DNA a dat un comunicat prin care a spus ca doar 166 de magistrati au fost interceptati. Deci doar in atitea cazuri DNA avea motive reale sa deschida un dosar. Atunci de ce s-au autosesizat? Ca sa creeze un dosar si sa intimideze justitia. De aia. Iata ce masina de corupt justitia apara dl Marinescu. Neo-securitatea.
"De la data la care a devenit operațională Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, aceasta a preluat un număr de 1.422 dosare aflate în curs de soluționare, din care un procent de peste 70% au fost înregistrate ca urmare a unor sesizări din oficiu, dosare cu o vechime în sistem de cel puțin 2 ani și care erau lăsate în nelucrare", a declarat Stan.
6.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de MAKE în data de 27.06.2019, 15:10)
Deci, ca sa nu ma deconspir, trebuie sa nu critic SIIJ.
Dar, daca nu critic SIIJ, atunci vei spune ca nu o fac ca sa nu ma deconspir ca-s securist.
Deci, ca critic, ca nu critic, tot securist mi-s.
Tulai, Doamne, ca tare mai esti destept!
6.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.2)
(mesaj trimis de Turmentatu în data de 27.06.2019, 15:59)
Logica anonimului este anonima ?
Mintea mea "ciorbita" : nu inteleg di ci securismul este bagat in mazarea creierului sau ....
6.4. Comunicatul DNA din 7 martie 2019 (răspuns la opinia nr. 6.1)
(mesaj trimis de George Marinescu în data de 27.06.2019, 16:07)
Stan minte cu neruşinare! Dovada? Comunicatul DNA din 7 martie 2019. Din comunicatul DNA: "În realitate, la momentul începerii activității, Secția respectivă a preluat de la DNA un număr de 275 de dosare aflate în lucru, dintre care 32 sesizări din oficiu, ceea ce reprezintă un procentaj de 12%.
Numărul total de investigații privind magistrații înregistrate la DNA în perioada 01.01.2014 – 30.07.2018 (4 ani și 7 luni) a fost de 2.396, dintre care, în aceeași perioadă 1.922 au fost dosare clasate pentru ca s-a constatat că sesizările erau nefondate.
Dintre aceste cauze, doar 10,4% au fost sesizări din oficiu".
10% din 2396 inseamnă 239 de sesizări din oficiu. Dacă raportăm procentul la cauzele clasate pentru că sesizările erau nefondate, ar fi vorba despre 192 de dosare. La Stan, dacă raportăm procentul de 70% la 1422, ar rezulta peste 900 de sesizări din oficiu. Diferenţă colosală între statistică bazată per cifre a DNA şi ce spune Stan.
6.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.06.2019, 17:15)
Intreb si nu dau cu paru'
Stan nu ar fi mintit niciodata mai ales cand exista Codul Penal. Daca sunteti convins ca Stan minte, cum de nimeni, nici macar DNA, nu i-a facut plangere penala? Raspunsul este prea simplu si in vederea tuturor. Cele doua corpuri de procurori sunt la cutite. Iar notiunea de "dosar clasat" este interpretata diferit. Astfel, statisticile sunt diferite. Stan are dreptate, probabil. DNA a inchis rapid, fara respectarea tuturor procedurilor, mare parte din acele peste 1000 de dosare. Ei le-au considerat inchise. SIIJ insa le-a considerat in lucru pentru ca probabil inca nu se completasera toate formalitatile pentru ele. Stan nu a mintit. Daca o facea, era atat de simplu de pus sub acuzare pentru fals in declaratii catre ale unitati ale statului, inclusiv Min Justitiei, cu scopul obtinerii de foloase necuvenite (de exemplu, un buget mai mare, mai multi procurori, nejustificat pentru volumul real de lucru).
Art. 326
Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
6.6. Stan minte (răspuns la opinia nr. 6.5)
(mesaj trimis de Titirca Inima Rea în data de 27.06.2019, 17:46)
Stan minte din considerente politice. Asa a ajuns judecator la CCR. Faza cu preluarea clasatelor de catre SIIJ si calcularea lor ca sa le iasa numarul de magistrati cercetati, nu tine. De ce nu solicita toate dosarele penale clasate din ultimii ani? Ca poate au fost clasate din vina procurorilor care le-au instrumentat. Ce spui tu e ca si cum ai lua in calcul toate NUP-urile drept dosare penale aflate inca pe rol.
6.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.1)
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 27.06.2019, 20:06)
Ce oficiu, mincinosule?
6.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.6)
(mesaj trimis de Vanat în data de 27.06.2019, 21:26)
Titirca, dupa cum s-a scris la 6.5 si cum un #rezist fara minte nu poate pricepe, Stan nu minte. Ar fi fost cateva zeci de procurori, inclusiv Parlog, procurorul #, gata sa il puna sub acuzare.
A fost cum a spus Stan fiindca DNA a incercat sa inchida dosarele in ultime zile. DNA sunt abuzatorii si mincinosii de serviciu.
6.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.7)
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 27.06.2019, 21:30)
Am de gind sa fac plingere penala lui Stan. Sunt atit de prost incit cred tot ce spune DNA. Daca Stan a mintit intr-un comunicat oficial catre Ministerul Justitiei, atunci oricine este dator sa faca plingere penala. De ce nu se face plingere penala? De ce nu face USR plingere penala? Pur si simplu pentru ca DNA minte. Daca PNL a facut plingere penala pentru tradare contra primului ministru, este atit de complicat sa faci plingere penala unui procuror pe care cei de la Parchetul General si de la DNA nu il suporta? De ce nu se face plingere penala? Pentru ca DNA minte. De aia. Restul sunt bagabonteli jurnalistice facute cu agende securistoide in spate.
6.10. Se pare ca nu te-ai uitat atent (răspuns la opinia nr. 6.8)
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 27.06.2019, 21:41)
la mutra lui Stan si n-ai analizat discursul sau.
Ce incredere poate avea o asemenea mutra cu un asemenea discurs?
Sa nu-mi vina cineva cu teoria ca mutra asta a fost trimisa, asa hop-top, peste noapte, de popor la CCR.
Coruptii si tilharii tarii l-au trimis acolo sa otraveasca CCR.
6.11. Acum, daca nu te-ai desteptat (răspuns la opinia nr. 6.9)
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 27.06.2019, 21:50)
o secunda mai devreme, prinde orbul, scoate-i ochii!
6.12. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.10)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.06.2019, 22:58)
Mai batranelule senil, doar unul asa ca tine poate ignora faptul ca Simina Tanasescu a fost data afara de la Cotroceni pentru ca a amenintat si chiar santajat un judecator de la CCR in exercitiul functiunii. Rasplata a fost ca a fost numita la CCR. Talharii acestei tari sunt peste tot, inclusiv in tabara Rezist si a liberalilor corupti.
6.13. Tare multe ii ceri poporului sa ignore! (răspuns la opinia nr. 6.12)
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 28.06.2019, 00:23)
II ceri sa admita ca SS a fost facuta pentru binele poporului si nu pentru a-l salva pe infractorul Dragnea de la pirnaie. Ii ceri sa fie de acord ca retagerea apelurilor pentru hrebenciucii tarii, bagarea nasului in dosarul Tel Drum, anchetarea scandaloasa a lui Kovesi si Timmermans,... au fost facute spre binele lui, a poporului. Ii mai ceri sa admita ca toate actiunile astea scandaloase nu sunt securisme initiate de infractorul securist Dragnea, pentru a scapa de carcera si pentru a nu iesi ca prostul din viata si din politica.
Iti admir vivacitatea judecati-ti ramolite, pentru ca nu pari a fi ajuns chiar stadiul de senilitate absoluta. :))
Ati umplut lumea cu minciuni si cu povesti pentru a face credibila actiunea desfasurata de infractorii tarii pentru a scapa si pentru a supune Justitia.
Cine sa va creada mincinosilor, cind dezastrul tarii si saracia romanilor sunt evidente!
7. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.06.2019, 15:04)
Domnilor ce ati comentat sa stiti ca veti fi chemati toti in judecata pentru defaimare si murdarirea imaginii publice a Marelui "Barbat de Stat", Excelenta Sa Victor Ciorbea !
Nu in ultimul rand a fost patat imaginea federatiei romane de table, backgamon si moara, precum si cea de talere aruncate din sant, un sport nobil olimpic, la care Excelenta Sa Victor Ciorbea este presedinte de onoare !
7.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 7)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.06.2019, 15:17)
Trage cu ochiu'.
7.2. Ciorbea (răspuns la opinia nr. 7)
(mesaj trimis de Titirca Inima Rea în data de 27.06.2019, 17:49)
Fost judecator din 1989, Ciorbea, a devenit dupa 1990 lider sindical, apoi primar al Capitalei si dupa aceea, premier. Pe urma, parlamentar si, la final, Avocat al Poporului. Regimul comunist si-a ancorat bine oamenii.