Orice promisiune şi-ar face cineva că nu se va mai lăsa uimit de nimic în aceste vremuri de "tranziţie" este inutilă. Imediat promisiunea este invalidată de realitate şi de inepţia politicienilor europeni, o inepţie care pare să nu cunoască niciun fel de limite.
Un cancelar al unei puteri europene a mers, de curând, în vizită la o turbină. Şi turbina a stat acolo fără nicio reacţie, fără să fie impresionată cât de puţin că se află în prezenţa măreţiei.
Turbina nu a fost mişcată nici măcar de faptul că în Germania "crematoriile trebuie să se lupte pentru supravieţuire", după cum scria de curând Russia Today, pe fondul lipsei de gaze şi a spectrului raţionalizării severe.
În timp ce raţionalizarea obligatorie a consumului de gaze este iminentă în Europa, dincolo de Ocean consumul de la nivelul producătorilor de energie electrică a atins noi recorduri, după cum scrie Reuters. Astfel, "stocurile rămân sub presiune, iar preţurile se menţin ridicate", subliniază John Kemp, analist al pieţei energiei la agenţia de ştiri.
Conform datelor de la Energy Information Administration (EIA), creşterea puternică a consumului de gaze pentru producţia de energie electrică din SUA, în ciuda preţurilor foarte ridicate, este determinată de insuficienţa capacităţii de rezervă în sistem, pe fondul scoaterii din funcţiune a centralelor pe cărbune.
Este de la sine de înţeles, deşi prezumţia ar putea să nu se aplice şi politicienilor europeni, că în astfel de condiţii preţurile vor creşte şi mai mult, volumul disponibil va fi şi mai redus, iar iluzia înlocuirii gazelor din Rusia cu gazele lichefiate din SUA se va ciocni mult mai repede şi cu o viteză mult mai mare de zidul realităţii.
În vizita sa de lucru la turbină, cancelarul german a fost însoţit de Christian Bruch, preşedintele şi directorul executiv al Siemens Energy.
După inspectarea atentă a turbinei, Olaf Scholz a declarat că "turbina funcţionează, poate fi transportată şi utilizată imediat", iar "nerespectarea contractelor de furnizare a gazelor nu are niciun motiv tehnic".
Dar cum rămâne cu principiul respectării totale a sancţiunilor impuse Rusiei, sancţiuni care funcţionează şi care vor conduce cât de curând blocarea economiei Rusiei şi la oprirea maşinii de război a lui Putin, după cum declară cu orice ocazie autorităţile occidentale?
Se pare că nu există suficientă voinţă pentru acest lucru sau poate că politicienii sunt doar nişte zdrenţe care nu doresc să îşi asume "principiile" până la capăt.
Aşa că a fost nevoie de susţinere "externă" pentru respectarea regimului sancţiunilor, iar această susţinere a venit tocmai de la Gazprom. Într-un comunicat de presă al companiei se arată că "regimul sancţiunilor impus de Canada, UE şi Marea Britanie, precum şi inconsistenţa dintre situaţia curentă şi obligaţiile contractuale ale companiei Siemens, fac imposibilă livrarea turbinei 073 către staţia de pompare Portovaya".
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a amintit de situaţia juridică a turbinei, care a fost trecută de Siemens sub jurisdicţia britanică. În aceste condiţii, Siemens trebuie să prezinte documente conform cărora turbina nu este un produs sancţionat, deoarece există posibilitatea ca turbina să fie oprită de la distanţă.
Publicaţia Kommersant arată că, pentru a fi acceptată de Gazprom, turbina trebuie să fie însoţită de garanţii că nu vor fi aplicate sancţiuni nu doar din partea Canadei, ci şi din partea Uniunii Europene şi a Marii Britanii.
"Nu există garanţii că peste şase luni sau un an Europa nu va opri unilateral turbina", a declarat un expert rus în energie pentru publicaţia Vzglyad şi a mai subliniat că "nu avem niciun interes să-i ajutăm pe europeni să supravieţuiască iernii", în condiţiile în care "războiul economic a fost declarat împotriva noastră, iar turbina este unul dintre elementele sale".
Mai mult, "Gazprom acţionează acum cu respectarea strictă a literei contractului", după cum a mai accentuat expertul rus, deoarece "timpul este acum de partea noastră". Contractul spune că "echipamentul trebuie primit direct din Canada", iar "dacă această condiţie este violată, atunci turbina poate fi oprită de la distanţă".
Oare a existat vreun politician european care a analizat măcar câteva mutări în avans înainte de a-şi manifesta entuziasmul imediat pentru toate sancţiunile impuse Rusiei?
După cum arată situaţia actuală doar în ceea ce priveşte livrările de gaze, răspunsul este evident, la fel cum tot mai evidentă pare să devină situaţia disperată a cetăţenilor Europei, care vor fi sacrificaţi fără nicio remuşcare de "liderii" lor pe altarul unor ideologii barbare şi lipsite de orice bază ştiinţifică.
Probabil că turbina vizitată de Scholz i-a promis cancelarului german că va face totul pentru a-şi juca rolul cât mai bine în această tragi-comedie.
1. Vai de turbina lor
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 08:46)
Nu ar fi mai bine sa ridicam zidul Berlinului din nou sa fie sigura si Rusia ca turbina respecta termenii contractuali???? E de preferat 2-3 ierni in frig decât 2-3 generatii de "davai ceas". Nu o sa moara nici un european de frig, ba chiar ii va trezi pe unii la realitate, sa ia viteza cât mai mare de est, pe termen nedefinit. Intr-un final se vor gasi alternative iar rusii nu au decât sa-și vâre gazul unde stiu ei. Inainte ca Merkel sa puna Europa la piciorele lui Putin de unde se incalzeau europenii???? Inainte de 90 Europa lua gaz din URSS? Rusia fara Europe e precum agricultorul care nu are unde sa-și vândă rosiile in profit si intr-un final le arunca sau le da pe nimic sa scape de ele. Sunt convins ca nici lui Putin nu ii e comod sa nu vanda gaze, din asta traieste Rusia, tara benzinarie. In rest de resurse naturale nu prea au cu ce ze lauda, masina Lada nu se cauta nicăieri.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 08:54)
Habar nu ai. Industria europeana va fi distrusa si sute de mii de europeni vor muri de frig si de caldura. Iar economia europeana va cadea in fata Estului care va primi gazele rusesti.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 08:55)
Da, inainte de 90 Europa lua gaze din URSS. Mai citeste, vindeca-ti incompetenta.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 09:02)
Davai ceas, davai palton.
Trrrrrrr!
Din binefacerile ocupatiei rusesti (daca nu era deja suficiente de clar pentru toata lumea ce inseamna asta):
Actorul ConstantinTănase a murit în București pe 29 august 1945. Au existat zvonuri conform cărora actorul ar fi fost ucis de către Armata Roșie invadatoare. Potrivit acestei versiuni, Tănase încă mai juca în București, un an după sosirea rușilor, și a fost ucis din cauza satirei la adresa soldaților ruși care aveau obiceiul să "rechiziționeze" toate bunurile personale purtate la vedere, mai ales ceasuri, pe care le cereau spunând "Davai ceas". Tănase a compus un cuplet:
„Rău a fost cu «was ist das»
Da-i mai rău cu «davai ceas»
De la Nistru pân' la Don
Davai ceas, davai palton
Davai casă si moșie
Harașo, tovărășie!”
După mai multe reprezentații a fost arestat, amenințat cu moartea, și i s-a ordonat să nu mai joace piesa. Dar Tănase nu era omul ușor de intimidat. La următorul spectacol a apărut pe scenă într-un pardesiu imens, cu mâinile "bandajate" cu ceasuri de mâna. Spectatorii l-au aplaudat frenetic la apariție, deși actorul nu a scos nici un cuvânt. Apoi și-a deschis pardesiul, scoțând la iveală un imens ceas cu pendulă. Arătând către acesta, a spus doar: "El tic, eu tac, el tic, eu tac". Două zile mai târziu marele actor era mort.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 11:14)
Minciuni....
Povestea ultimelor zile din viața lui Constantin Tănase a fost relatată de Ana-Maria Șchiopu în cartea „Domnia lui Tănase în teatrul românesc”.
„Pe 15 august 1945, în drum spre casă, pe căldură mare, Constantin Tănase s-a oprit la o bodegă lângă Cișmigiu să-și potolească setea cu o bere rece. Seara observă că a făcut amigdalită și își și dă seama de la ce. Îi mărturisește cumnatei sale:”Am făcut o prostie care cred că o să mă coste viața. Numai să n-audă Virginia”. Starea i se înrăutățește văzând cu ochii: se instalează o stare infecțioasă generală și începe să se vaite de un picior. Nici să se bărbierească nu mai poate:”Na, drăcia dracului, îmi fac și harakiri”.
Încă 20 de zile a zăcut la pat și, între timp, făcuse și blocaj renal. Colegi, prieteni și chiar admiratori de la spectacole îl vizitau. Era optimist, cel puțin aparent:”Voi n-aveti grijă de mine, lucrați mai departe, începeți repetițiile, că sosesc și eu”.
Pe 28 august, seara, l-a vizitat compozitorul Ion Vasilescu. Au încercat niște glume, dar boala îi afecta și hazul. Înainte de culcare, soția a încercat să îl mai liniștească, spunându-i că va fi bine. Dar artistul presimțea sfârșitul:”Madame Tănase, să vedem cine are mai multă imaginație”. În aceeași notă i-a răspuns și medicului care îl vizita cu regularitate:”Doctore, să știi că asta-i ultima noapte a lui Mihai Viteazu!” În zorii zilei de 29 august 1945, Constantin Tănase a părăsit scena vieții pentru veșnicie”
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 11:53)
Haideti ca din respect pt Bursa care ne permite sa ne dam cu parerea sa abordam subiectele mai detasat si mai realist.
Rusia de aproape 2 secole a reprezentat o piata naturala a Europei pentru importul de materii prime si materiale de baza si exportul de produse cu grad inalt de prelucrare . Traim intr-o lume competitiva si din punct de vedere tehnologic Europa a cam pierdut cursa cu America si Asia.
UE are disfunctionalitati multiple datorita intereselor divergente dintre membrii sai a unei birocratii excesive si a autoflagelarii prin impunerea unor restrictii in special in domeniul mediului pe care concurentii le accepta in principiu dar le fenteaza in fapt. In lumea contemporana o mare putere este caracterizata prin forta economica, tehnologica si nu in ultimul rand militara.
Renuntarea pe termen lung la colaborarea cu Rusia ar avea consecinte catastrofale pentru Europa. Rusia va gasi in timp clienti pentru materiile prime pe care le detine si care reprezinta un procent important din resursele mondiale. Rusia va avea si ea pierderi majore dar istoria arata ca regimurile autoritare se descurca mai bune in situatii de criza. O atitudine realista ar permite Europei sa traca mai usor prin criza si sa nu confundam propaganda uneori debordanta cu realitatile uneori dure.
1.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 11:59)
Sigur, a murit de la o bere rece ca si oligarhii lui Putin care s-au sinucis pe capete in ultimele 3 luni. Ei au facut amigdalita de la vodca rece.
1.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 16:05)
... cu exceptia aluia care - in premiera mondiala, cred - s-a sinucis cu toporul.
1.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 17:36)
Assange este victima regimului terorii americane pe planeta. Eliberati-l pe Assange. Eliberati libera exprimare.
1.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Ionut în data de 05.08.2022, 18:09)
Nu cred ca constientizezi ce se intampla.cu sau fara gazul lui putin, tarile ue,sua dar si alte tari mai mult sau mai putin neomarxisto-regresiste au adoptat politici energetice sinucigase.in numele unei ideologii tembele au inchis mine de carbune,termocentrale si centrale atomice.ca ne sufoca emisiile de carbon si se încălzește planeta,zic ei.cred ca ai auzit de green deal,certificate verzi,zero emisii de carbon si doar masini electrice pe strazi.intre timp consumul de electricitate creste,iar capacitatile de productie scad.panourile solare si moristile de vant nu sunt o solutie viabila.cand nu e vant sau lumina,ele nu produc nimic.in acel moment tu ar trebui sa compensezi cu electricitate din termocentrale,pe care însă astia,geniile le-au închis.dar chiar daca nu le inchideau,ele intrau in faliment.nu e economic profitabil sa bagi curent in retea doar cand e intuneric si nu bate vantul.
Pe lista neagra a idiotilor era si gazul.imagineaza-ti cum era sa nu mai folosim deloc gaz.
Oricum si centralele pe gaz au aceeasi problema:eficienta economica.daca platesti certificate verzi,gaz scump si bagi curent in retea doar cand e intuneric si nu bate vantul,te paste falimentul.si fara curent,ne paste pe toti.
Razboiul lui putin doar doar grabeste deznodamantul.ce se intampla acum in Sri Lanka se va intampla curand si in alte multe tari.culegem ce am semanat.
Ps: inainte de 1990 occidentul lua gaz din aceleasi surse.numai ca atunci se numea urss.
Ps 2: in curand tarile ue vor ramane si fara petrol.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 08:56)
Cred ca turbina s-a speriat de dictatura.
Propagandistul favorit al lui Vladimir Putin, moment rar de sinceritate: „Vom ajunge în curând o dictatură ca nicăieri în lume”
Un moment rar de sinceritate a avut la televiziunile rusești, chiar și Vladimir Soloviov, considerat propagandistul favorit al președintelui Vladimir Putin, fiind exasperat de propunerile radicale ale unei invitate în emisiunea sa.
Momentul a avut loc după un schimb de replici privind folosirea serviciilor de tip VPN care permit accesarea site-urilor blocate de autoritățile din Rusia.
„Păi haide să încarcerăm 100 de persoane care folosesc un VPN dar unul dintre directorii din administrația prezidențială a spus că este OK, că folosește unul și se uită...”, afirmă Soloviov, întrerupt rapid de către Maria Butina, o fostă agentă în SUA condamnată pentru spionaj în 2019.
Încă din luna septembrie a anului trecut, cu jumătate de an înainte de declanșarea războiului din Ucraina, autoritățile ruse au blocat 6 dintre cele mai populare servicii VPN ca parte a tentativelor Moscovei de a-și consolida controlul asupra internetului.
Cu toate acestea, milioane de ruși folosesc în continuare astfel de servicii de eludare a cenzurii oficiale, unele dintre ele finanțate direct de guvernul american.
Schimbul de replici între Butina și Soloviov continuă, prezentatorul TV insistând că Rusia trebuie să le ofere tinerilor o alternativă la Youtube. „Vai cât vom suferi dacă nu avem Youtube!”, „Vom citi!”, răspunde fosta agentă.
„Copii nu vor citi cărți. Își vor instala un VPN. Fiindcă să stai în fața trenului și să-i spui să se oprească nu funcționează. Dacă nu le poți oferi un produs de calitate mai înaltă...”, încearcă din nou Vladimir Soloviov.
„Dacă noi ca adulți nu suntem capabili să plasăm restricții asupra copiilor noștri și să îi educăm...”, răspunde Butina. „Nu putem!”, i-o taie scurt Soloviov.
„Ce ar trebui să facem? Să propunem ca părinții să fie încarcerați?”, întreabă retoric prezentatorul TV. „Bineînțeles”, răspunde fără ezitare Butina.
„Să le încarcerăm părinții?”, întreabă Soloviov uluit. „Bineînțeles, cine i-a crescut [pe copii]?”, răspunde din nou fără să clipească Maria Butina.
„O să stau aici să mă uit cum îi încarcerezi. Pe ce temei? Că și-au crescut prost copii? Vom ajunge în curând la un nivel de dictatură care nu există nicăieri altundeva în lume”, concluzionează exasperat Vladimir Soloviov.
Cine este Maria Butina
Butina a fost condamnată pentru spionaj în Statele Unite în aprilie 2019, fiind acuzată că a acționat ca un agent străin și a încercat să se infiltreze sau să își creeze legături influente în National Rifle Association, una dintre cele mai puternice asociații de lobby din Statele Unite, în Partidul Republican, în administrația democrată a președintelui Barack Obama și în echipa de campanie a lui Donald Trump.
Ea a fost condamnată la 18 luni de închisoare însă a executat doar o parte a sentinței, fiind extrădată înapoi în Rusia în octombrie 2019.
La întoarcerea sa în țară ea a fost primită ca o vedetă de oficialii și presa de la Moscova, fiind asaltată cu oferte de locuri de muncă. Inițial ea a acceptat o poziție oferită de comisarul pentru Drepturile Omului al Federaţiei Ruse pentru a-i apăra pe rușii condamnați la închisoare în străinătate.
La puțin timp după ea a fost însă angajată de televiziunea de stat Russia Today ca moderatoare a unei emisiuni online care avea ca profil atacarea și ridiculizarea opoziției din Rusia.
Ea a fost aleasă în parlamentul de la Moscova la alegerile parlamentare de anul trecut pe listele partidului Rusia Unită al președintelui rus Vladimir Putin. Ea primise o ofertă să lucreze într-o comisie a Dumei de Stat, camera inferioară a legislativului rus, încă din 2019.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 11:12)
Beneficiile NATO si ale puterii malefice americane.
Patru persoane au fost grav rănite, joi seară, după ce au fost lovite de fulger, la Washington, în apropierea Casei Albe, au anunţat autorităţile americane, informează news.
Două femei şi doi bărbaţi au fost loviţi de fulger în parcul public care se învecinează cu reşedinţa preşedintelui SUA.
Victimele au suferit "răni care ar putea fi mortale", potrivit pompierilor, fiind transportate la spital.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 11:19)
Davai ceas zici? Haraso? Hai sa ne uitam la crimele yankeilor americani... GOOD? Okay?
Milioane de oameni omorati cu doua bombe atomice in Japonia. Civili. Apoi dupa 9/11 sa vedem ce scrie presa britanica. Okay? Good? Let's go...
IT’S TIME FOR AMERICA TO RECKON WITH THE STAGGERING DEATH TOLL OF THE POST-9/11 WARS
At least half a million people have been killed in the post-9/11 wars in Afghanistan, Iraq, and Pakistan, a new study by Brown University researchers finds.
America este unul dintre cel mai criminale imperii al istoriei.
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 11:25)
Nu rusii (davai ceas) ci americanii (okay, let's bomb them) au creat in istorie cea mai neagra zi a orasului Bucuresti.
4 aprilie, ziua cea mai neagră din istoria Capitalei. 75 de ani de la bombardamentul anglo-american asupra Bucureștiului
4 aprilie 1944. Joi, 4 aprilie, este ziua în care România își amintește de bombardamentul asupra Capitalei. În aceeași zi a anului 1944, aviația anglo-americană au declanșat „ploaia cu bombe” și au produs importante pierderi materiale și umane.
În jurul prânzului, aproximativ 220 de bombardiere B-17, numite și „fortăreţe zburătoare” şi peste 100 bombardiere B-24 Liberador, au intrat în spaţiul aerian al României, venind de la Baza Aeriană de la Foggia din Italia și în scurt timp au fost deasupra capitalei României.
În Gara de Nord se aflau câteva sute de moldoveni refugiați din zona Moldovei, care urmau să fie repartizaţi în diferite locaţii din Bucureşti şi din provincie. Printre ei erau mai ales femei, copii şi bătrâni, într-o stare de totală de deprimare şi de derută după ce fuseseră nevoiți să își părăsească agoniseala de-o viață și casele în care locuiseră atâta vreme. Aceștia au așteptat flămânzi şi obosiţi ca autoritățile să găsească locuri unde să fie repartizați.
În momentul în care s-a dat alarma, aproape toţi au rămas în vagoane, deoarece nu aveau unde se adăposti, iar dezastrul a fost total. În urma bombardamentului, au murit majoritatea acestor refugiați. De asemenea, mii de case au fost distruse, iar cartiere precum Grant, Griviţa, Giuleşti, Triaj, Chitila, au devenit de nerecunoscut, suferind pagube enorme.
Bilanțul oficial consemnează un număr de 2942 de morți, peste 4000 de răniţi și peste 55.000 de oameni care au rămas fără adăpost. Istoricii consideră că bombardamentele americane nu aveau nici o justificare logică, deoarece a fost măcelărită populaţia civilă, lipsită de apărare.
La acea vreme, Bucureștiul nu avea zone economice strategice sau de mare importanță, încât să influențeze soarta războiului. Chiar dacă rețeaua feroviară şi nodurile de comunicație sunt obiective militare și sunt atacate în timp de război, bombardarea Bucureștiului din ziua de 4 aprilie 1944 rămâne un atac fără rațiune asupra populației civile.
2.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 12:01)
Si totusi avem in Bucuresti monumente inchinate americanilor care ne-au bombardat!
Atunci ce e adevarat?
Ca am fost bombardati?
Si pentru ca ne-au bombardat le-am ridicat monumente?
O mai fi undeva in lume ceva similar?
2.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de sabin în data de 05.08.2022, 12:57)
Tu esti Cristoiule?
2.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 13:56)
Americanii nu au avut nimic cu romanii ci cu nemtii. Au bombardat campurile petrolifere si rafinaria de la Ploiesti ca sa taie aprovizionarea cu combustibil a nemtilor.
In schimb, rusii au luat bucati din Romania, ne-au furat fabrici (le-au mutat cu totul in Rusia), au deportat romanii in Siberia, au rusificat fortat teritoriile furate, ne-au adus dictatura si ne-au mancat catyeva zeci de ani din dezvoltare si din existenta.
Rusii au fost si sunt in continuare un cosmar pentru tot estul europei si nimeni din blocul estic nu vrea sa mai auda sau sa mai aiba de-a face cu ei. Mai nou si vestul (inclusiv Germania) s-a lamurit in privinta rusilor. Este exact asa cum au spus esticii.
Nici rusii nu-i vor pe rusii de la conducere si regimul lor, iar ca raspuns au ales sa emigreze (cei care au putut, ca dictatura lucreaza bine in continuare impotriva oamenilor si nu-i lasa sa gandeasca si sa circule liber).
2.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 15:58)
Mai bine..taceai.
La acea ''vreme'' Romania se afla intr-o companie ''sel ecta'' Hitler, Mussolini, Horthy.
Ai fi vrut ca americanii sa ne mangaie pe crestet?
2.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 17:35)
Cel mai bun comentariu.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 11:47)
In absenta turbinei, guvernul spaniol ii fierbe pe cetateni. AC-ul nu mai poate fi reglat pe racire sub 27C sau platesti o amenda de peste 60 000 euro. Eh... ce mai este un euro azi? Era mai bine cu gazul rusesc decat morti la propriu de cald si frig.
"Citing “a real risk of a natural gas shortage during the coming winter," the Spanish government has decreed that all shops, department stores, cinemas, hotels and public buildings cannot have air conditioning set below 27 degrees Celsius (just below 81 degrees Fahrenheit) in the summer, heating above 19 degrees in the winter (66 degrees Fahrenheit)."
The penalties will range fr om up to €60,000 for minor offenses, to a maximum of €600,000 for serious violations, Spanish newspaper El Mundo reported on Tuesday.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 16:18)
Grozavii totalitare my a...s. Asta in timp ce hoardele de orci ale lui Putin ucid civili cu zecile de mii, distrug o tara intreaga si isi propun sa rapeasca copii, CA POLITICA DE STAT... astea nu-s grozavii, asta e dreptul sacrosanct al Rusiei.
Cat despre grozaviile cu pricina, poate si citim inainte de a comenta. "Restrictiile" alea de temperatura ar urma sa se aplice in "shops, department stores, cinemas, hotels and public buildings", nu la oameni acasa. Iar 27C in miezul verii si 19 C in miezul iernii, IN LOCURI PUBLICE, sunt temperaturi agreabile.
Trag nadejde ca poate, totusi, candva vom afla identitatea reala macar a unora din cei care raspandesc otrava asta pe Net. Sunt curios cum si-ar justifica o astfel de activitate marsava - eterna rata la banca?
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 17:32)
mai orcule, rusii nu fac ceea ce minti tu ca ar face.
Tu grabeste-te sa mananci gandaci, larve, paine din faina de larve si sa nu te mai speli. Cat priveste AC-ul nu il mai folosi.
Afla ca legea asta din Spania se aplica in tot ce este cladire publica sub amenintarea acelor amenzi... IAR LA OAMENI ACASA ESTE DOAR SUB TITLU DE RECOMANDARE. Adica tie ti se recomanda sa te supui acelorasi conditii. Peste cateva luni va deveni obligatorie si acasa.
4. Puneti mana pe carte !
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2022, 17:54)
Rusia și Germania au 300 de ani de colaborare economica și strategica, de la împărțirea Poloniei 1709 pana acum câteva luni. Germania l-a trimis pe Lenin în Rusia tocmai pentru a-l răsturna pe țar pentru ca era anti-german. Germania nu este viabila ca economie avansată fără resursele ieftine rusești , afara de cazul când vor inventa un perpetuum energetic, cine știe...
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.08.2022, 14:21)
Daca nu îl prindea iarna pe Hitler la Stalingrad Rusia ar fi avut o colaborare foare buna cu Germania, atât de bună incât ar fi invatat toti rusii germana. Dar ai dreptate, Germania in naivitatea ei a crezut in Putin, acum Europe plateste. Nimic nu e gratis, doar România se vinde ieftin.