ZIARUL BURSA

05 august 2022
Ediţia din 19.10.2024
Românii împrumutaţi în lei - îngenuncheaţi sub povara creditelor

Românii împrumutaţi în lei - îngenuncheaţi sub povara creditelor

Andrei IacomiBănci-Asigurări / 5 august 2022

ROBOR la 3 luni a trecut de 8% Aurelian Dochia: "La inflaţia actuală de 15%, un ROBOR de 8% este încă în avantajul debitorului" Iancu Guda: "Creditele mari luate de la bănci şi dobânzile foarte mari vor însemna default-uri şi creşterea ratei neperformantelor" Irina Chiţu: "Prima soluţie este trecerea către un credit cu dobândă fixă" Ion Radu Zilişteanu: "Companiile sunt afectate nu doar de creşterea ROBOR şi de conjunctura economică nefavorabilă, ci şi de recentele modificări ale Codului fiscal" 

Dacă în ultimii ani, după criza creditelor în franci elveţieni (CHF), atât banca centrală, cât şi specialiştii din piaţă ne spuneau că cel mai sănătos este să ne împrumutăm în moneda naţională, ca să evităm riscul valutar, după ce dobânzile la creditele în lei au început să crească vertiginos, mulţi dintre români se află în situaţia în care aproape că nu-şi mai pot plăti ratele bancare

Mai există vreo limită?

Cornel CodiţăEditorial / 5 august 2022

Cornel Codiţă

Ce reprezintă 160 de zile în desfăşurarea unui război? O picătură într-un ocean! Uşurel....păi, depinde cît durează tot războiul, nu?

Un cancelar a vizitat o turbină

Călin RecheaInternaţional / 5 august 2022

Călin Rechea

Orice promisiune şi-ar face cineva că nu se va mai lăsa uimit de nimic în aceste vremuri de "tranziţie" este inutilă. Imediat promisiunea este invalidată de realitate şi de inepţia politicienilor europeni, o inepţie care pare să nu cunoască niciun fel de limite.

Cursul euro/dolar va ajunge sub paritate peste trei luni

GOLDMAN SACHS ÎŞI MODIFICĂ ÎN JOS PREVIZIUNILE Cursul euro/dolar va ajunge sub paritate peste trei luni

A.V.Bănci-Asigurări / 5 august 2022

Deprecierea monedei unice europene - generată de criza energiei, spun analiştii băncii americane, care aşteaptă ca zona euro să intre în recesiune în semestrul al doilea din 2022 

Banca americană de investiţii Goldman Sachs Group Inc. şi-a modificat recent, în sens negativ, previziunile pentru cursul euro în raport cu dolarul, invocând o iarnă provocatoare pentru economia zonei euro, care este aşteptată să intre în recesiune în curând.

"România are de acum o hartă economică oficială"

FLORIN SPĂTARU, MINISTRUL ECONOMIEI: "România are de acum o hartă economică oficială"

M.G.Politică / 5 august 2022

"Ne dorim să facem proiecte pilot, avem strategie pentru economia circulară şi vom avea o schemă de sprijin pentru economia circulară", a spus ministrul Economiei Cătălin Bran, expert pe politici publice: "Documentul de politică industrială a României propune un orizont de 20 de ani în care România să devină a zecea economie europeană" Constantin Damov, preşedintele Coaliţiei pentru Economie Circulară: "România este la 1% circularitate"  

Sursă foto: Facebook.com / ANPC

ÎN PERIOADA FEBRUARIE-IULIE 2022 ANPC a aplicat amenzi de peste 100 milioane lei

EMILIA OLESCUCompanii / 5 august 2022

Nivelul amenzilor contravenţionale aplicate de Autoritate Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) în perioada februarie - iulie (primele şase luni de mandate ale lui Horia Constantinescu, preşedinetele instituţiei) s-a ridicat la 109 milioane lei, faţă de 59 milioane lei - în 2019. Valoarea amenzilor încasate a fost de 12,5 milioane lei, în 2022, faţă de 10 milioane în 2019.

Heirupism tovărăşesc pentru economisirea resurselor

OPINII Heirupism tovărăşesc pentru economisirea resurselor

CRISTIAN DOGARUPolitică / 5 august 2022

Cine aruncă un ochi pe ştirile care ne vin din Occident privind raţionalizările consumului de energie îşi aminteşte cu nostalgie, cum se întâmplă de fiecare dată când ne gândim la copilărie sau tinereţe, de vremurile când aveam o cotă la şcoală pentru maculatură, castane, sticle şi borcane etc.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Arta stradală transformă faţa Sibiului

CULTURĂ Arta stradală transformă faţa Sibiului

O.D.Cultură / 5 august 2022

Ediţia a opta a Festivalului Internaţional de Street Art din Sibiu (SISAF) marchează o premieră: prima lucrare de artă din festival transformată în NFT. Cei 8 artişti invitaţi au pictat o suprafaţă totală de aproximativ 900 metri pătraţi.

MACRO NEWSLETTER 5 August 2022

MACRO NEWSLETTER 5 August 2022

Macroeconomie / 5 august 2022

Comenzile industriale noi din Germania şi-au accelerat scăderea anuală în iunie 2022, până la 9%, de la 3,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%, după o scădere de 0,2% în luna anterioară.

Ajutor pentru creşterea a zeci de mii de copii

Ajutor pentru creşterea a zeci de mii de copii

O.D.Politică / 5 august 2022

Ajutoarele financiare pentru creşterea copiilor sunt foarte importante pentru foarte multe familii. Stimulentele de inserţie pentru creşterea copilului plătite în luna iunie 2022 au totalizat 64,628 milioane de lei, suma medie acordată fiind de...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo