Un consilier guvernamental, în fruntea Bundesbank

VIRGINIA BALCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 aprilie 2004

Guvernul german intenţionează să îl numească pe Axel Weber, unul dintre principalii săi consilieri pe probleme economice, în postul de preşedinte al Bundesbank, rămas vacant după ce Ernst Welteke a demisionat pe fondul unui scandal privind încălcarea eticii profesionale. Weber, profesor universitar specializat în strategii monetare, a fost consultat în mai multe rînduri de Bundesbank şi Banca Centrală Europeană (BCE). El face parte din grupul de consilieri economici ai guvernului cunoscut sub numele "Cei cinci înţelepţi". "Prin alegerea pro-fesorului Weber, guvernul ar aduce în fruntea Bundesbank un expert în probleme monetare şi strategii valutare recunoscut pe plan internaţional, care va continua tradiţia băncii centrale să protejeze stabilitatea preţurilor", informează un comunicat al Minis-terului german al Finanţelor.

În calitate de preşedinte al Bundesbank, Weber ar ocupa un loc în Consiliul Guvernator al BCE, care stabileşte ratele principalelor dobînzi pentru zona euro.

Ernst Welteke a demisionat, săptămîna trecută, fiind criticat că, în urmă cu doi ani, a acceptat ca o bancă să achite în locul lui o factură hotelieră. Scandalul a declanşat o dispută aprinsă între Bundesbank şi guvernul de la Berlin. Cabinetul de la Berlin are dreptul să desemneze preşedintele Bundesbank, dar trebuie să se consulte cu instituţia financiară. Experienţa lui Weber reprezintă un avantaj pe care banca centrală nu îl poate contesta, deşi sînt voci care afirmă că Bundesbank l-ar fi preferat pe vicepreşedintele Juergen Stark.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb