Un fost director de la "Smart", trimis în judecată

C.I.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 15 decembrie 2015

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Liviu Petrache, fost director al Direcţiei de Mentenanţă şi Dezvoltare din cadrul Societăţii pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport (SMART) SA (societate de interes naţional deţinută de stat), în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, şi Marius Merfu, administrator al unei societăţi comerciale, la data faptei, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Potrivit procurorilor, în perioada 20 - 30 aprilie 2015, inculpatul Petrache Liviu, în calitate de director al Direcţiei Mentenanţă şi Dezvoltare a SC SMART S.A., a pretins şi primit pentru sine şi pentru alţii, de la inculpatul Merfu Marius, 4 telefoane mobile, în valoare totală de circa 16.000 lei, în schimbul intervenţiilor sale la nivelul decidenţilor din cadrul Sucursalei Constanţa a societăţii de stat S.C. SMART SA, pentru plata unei facturi către firma cumpărătorului de influenţă. Concret, inculpatul Petrache Liviu a pretins şi primit cele 4 telefoane mobile în schimbul promisiunii de intervenţie, astfel încât să fie aprobată achitarea unei facturi emisă de societatea inculpatului Merfu Marius.

Ulterior, urmare a înţelegerii dintre cei doi, omul de afaceri i-a remis, printr-un intermediar, inculpatului Petrache Liviu un colet ce conţinea 4 telefoane mobile marca"Samsung Galaxy S6 Edge".

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb