Un investitor chinez deschide o fabrică în Dâmboviţa

Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 9 mai 2011

Peste o mie de persoane s-au înghesuit, vineri, în comuna dâmboviţeană Dărmăneşti la bursa locurilor de muncă organizată ad-hoc după ce un investitor chinez a hotărât să construiască până la sfârşitul anului o fabrică de produse electronice în zonă. Autorităţile locale spun că investiţia va aduce o creştere a nivelului de trai al locuitorilor din judeţele Dâmboviţa şi Prahova, comuna fiind situată la limita dintre cele două judeţe.

Directorul AJOFM Dâmboviţa, Cătălin Niculae, a declarat, citat de Mediafax: "Este o primă acţiune a acestui investitor. Este o investiţie mare, se vor fabrica electronice, produse finite şi componente. Un număr de 141 de persoane vor fi angatate în acest an, celelalte, până la 2.250, pe tot parcursul anului viitor. Acum este o recrutare, urmează să se stabilească de către angajator câţi au calificarea necesară unor asemenea meserii, iar acţiunile vor continua" a declarat.

Producţia, destinată exportului în proporţie de 90 la sută, va începe anul viitor, la Dărmăneşti urmând să se fabrice televizoare, LCD-uri, calculatoare şi laptopuri. Investiţia se ridică la 180 de milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce iehnologii aplica investitorul chinez privind prosele electronice? Standardele de calitate corespund normelor UE? Speram ca produsele vor fi ce calitate ,.nu stifturi care au invadat piata romaneasca prin sudul tarii!

    1. Primul rand din opinia 1 se va citi: Ce tehnologii aplica investitorul chinez privind produsele electronice ..? Cu scuzele de rigoare.

      Multe produse existente actual sunt made in china. Importanta e investitia, insa asa cum ii stiu eu pe chinezi, salariile angajatilor vor fi mici. Aici e pb pentru noi cei ce vom munci la patron chinez. Iar in China se munceste !

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb