Un număr de trei cetăţeni români, dispăruţi în urma unei avalanşe din Italia

Stelian Bădescu
Miscellanea / 19 ianuarie 2017

Un număr de trei cetăţeni români, dispăruţi în urma unei avalanşe din Italia

Un număr de trei cetăţeni români, o femeie şi cei doi copii ai săi, sunt daţi dispăruţi, după o avalanşă care a distrus un hotel din regiunea Abruzzo, scrie presa italiană.

Soţul ei, cetăţean italian, a povestit că echipele de salvare au ajuns la el şi l-au scos din zăpadă, dar nu are nicio veste despre soarta soţiei şi a copiilor, potrivit Digi 24.

Soţul româncei a povestit pentru presa italiană că a părăsit hotelul singur cu puţin timp înainte de producerea avalanşei. Acesta a fost lucrul care l-a şi salvat, de altfel. Bărbatul a mers să ia ceva de la maşină, automobilul fiind parcat la o distanţă destul de mare de complexul hotelier. În timp ce el era plecat s-a produs avalanşa care a îngropat hotelul de patru etaje în zăpadă. El a fost găsit în zăpadă de echipele de salvare.

Soţia şi cei doi copii ai săi rămăseseră în camera de hotel. Bărbatul spune că a încercat să îi contacteze, dar fără succes şi că nu ştie ce s-a întâmplat cu ei.

Nu există confirmări oficiale cu privire la dispariţia celor trei români. Ministerul Român de Externe a precizat că este în contact permanent cu autorităţile italiene. În astfel de situaţii, familia trebuie să sesizeze autorităţile, care iau mai departe măsuri.

În această situaţie, dat fiind că soţul româncei este cetăţean italian, acesta a anunţat autorităţile italiene.

Ministerul român de Externe (MAE) a precizat: "În urma avalanşei care a lovit un hotel din localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, declanşată de seismele produse la data de 18 ianuarie 2017, Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora, la momentul actual, trei cetăţeni români (un adult şi doi minori) s-ar afla în incinta unităţii de cazare. Ambasada României la Roma a contactat în regim de urgenţă autorităţile locale, în vederea obţinerii de detalii suplimentare. Precizăm că operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare, fiind îngreunate de condiţiile meteorologice severe şi de daunele produse de avalanşă asupra clădirii".

MAE aminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Italia - (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, (0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44 şi ale Consulatului General al României la Bologna - (0039) 051 5872120, (0039) 051 5872209 - apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau pe numărul de urgenţă al misiunii diplomatice - (0039) 3451473935 sau al oficiului consular - (0039) 349 1178220.

Presa din Italia mai scrie că hotelul de patru etaje a fost îngropat până la acoperiş, astfel că accesul în clădire este foarte dificil. Pompierii au reuşit să intre în hotel prin ferestrele de la ultimul etaj şi acum verifică cameră cu cameră pentru a salva posibilii supravieţuitori. În clădire erau şapte angajaţi şi 22 de turişti, scrie presa italiană, care menţionează că sunt şanse mici ca vreunul dintre ei să fi scăpat cu viaţă.

Rudele celor captivi în zăpadă povestesc că noaptea trecută au primit mesaje text de la cei dragi în care li se cerea ajutorul. Avalanşa a avut loc nu departe de epicentrul celor patru cutremure puternice care au zguduit ieri aceeaşi regiune italiană. Cei care locuiesc în zonă spun că a nins masiv în ultimele zile şi nu este exclus ca mişcările telurice să fi dislocat uriaşa cantitate de zăpadă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb