Un oficial Volkswagen, arestat de FBI în cazul "Dieselgate"

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 ianuarie 2017

O firmă de avocatură britanică a lansat o acţiune în justiţie împotriva Volkswagen

Un fost executiv al Volkswagen a fost arestat de către FBI ca parte a anchetei penale în curs de desfăşurare în scandalul emisiilor care afectează compania germană, relatează The New York Times.

Oliver Schmidt, care a condus biroul de conformitate al Volkswagen cu reglementările din Statele Unite ale Americii, între 2014 şi 2015, a fost arestat şi va fi acuzat de conspiraţie şi înşelăciune.

Conform plângerii depuse în dosar, Oliver Schmidt, care a fost anterior director al Biroului de Inginerie şi Mediu din cadrul Volkswagen, a jucat un rol major în eforturile de a induce în eroare autorităţile de reglementare cu privire la emisiile maşinilor produse de compania germană. Mai precis, acesta susţinea că emisiile excesive au fost cauza unor probleme mecanice, precizează The International Business Times.

Schmidt a susţinut că producătorul german nu a înşelat în mod intenţionat la testele de emisii din SUA ca să poată continua vânzarea vehiculelor diesel pe teritoriul american.

Scandalul emisiilor Volkswagen datează din 18 septembrie 2015, atunci când Agenţia de Protecţie a Mediului din Statele Unite ale Americii (EPA) a emis un aviz de încălcare a "Clean Air Act" pentru constructorul german Volkswagen, după ce a constatat că acesta a avut motoare cu injecţie directă în mod intenţionat programate pentru a trece de anumite controale ale emisiilor numai în timpul testării emisiilor de laborator. Maşinile producătorului german au îndeplinit standardele SUA în timpul testelor de reglementare, dar în realitate emit până de 40 de ori mai mult oxid de azot în timp ce sunt conduse pe drumuri reale. Volkswagen a folosit acest truc pentru 11 milioane de automobile la nivel mondial, din care, aproximativ 500.000 au fost vândute în Statele Unite, în cursul anilor 2009 - 2015.

Oliver Schmidt nu este prima persoană care se confruntă cu acuzaţii penale în cazul "Dieselgate". Inginerul James Liang a pledat vinovat pentru conspiraţie de fraudare a publicului american în luna septembrie a anului trecut, informează The Verge.

După cum notează The New York Times, Volkswagen şi Departamentul de Justiţie din SUA sunt aproape de un acord în această anchetă, astfel că este de aşteptat ca producătorul german sau unul dintre partenerii săi să-şi recunoască vinovăţia.

Vestea arestării lui Oliver Schmidt vine în timp ce Volkswagen încearcă să convingă americanii că şi-a schimbat politica. Conform Reuters, al doilea mare cons-tructor auto din lume a lansat două vehicule noi la Salonul Auto de la Detroit (North American International Auto Show, ce are loc între 8 - 22 ianuarie), inclusiv un nou model de Tiguan SUV, cu mult mai mult spaţiu pentru marfă, şi un nou Atlas, SUV care va fi construit în Tennessee, SUA.

De asemenea, o firmă de avocatură britanică a lansat, luni, o acţiune în justiţie împotriva Volkswagen, cerând mii de lire sterline compensaţii pentru conducătorii auto din Marea Britanie afectaţi de scandalul emisiilor.

În Marea Britanie, 1,2 milioane de maşini sunt afectate de scandalul "Dieselgate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb