Un opozant al lui Vladimir Putin, dat jos din avion şi arestat pe aeroportul din Sankt Petersburg

J.P.
Internaţional / 1 iunie 2021

Un opozant al lui Vladimir Putin, dat jos din avion şi arestat pe aeroportul din Sankt Petersburg

Andrei Pivovarov, un apropiat al fostului opozant rus Mihail Hodorkovski, a fost arestat după ce a fost dat jos dintr-un avion care tocmai se pregătea să decoleze spre Varşovia, pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg. El a fost dus direct la Comitetul de Anchetă, au anunţat pe Twitter colaboratorii săi, conform Digi24.

Andrei Pivovarov a fost arestat pe motiv că ar fi încălcat în repetate rânduri legislaţia referitoare la "organizaţiile indezirabile", ceea ce i-ar putea aduce o pedeapsă cu 6 ani de închisoare.

El a fost director al organizaţiei pro-democraţie Open Russia (Rusia Deschisă), ONG-ul fondat de fostul critic al Kremlinului Mihail Hodorkovski, aflat în prezent în exil după ce a făcut opt ani de închisoare în Rusia.

În 2017, autorităţile ruse au declarat indezirabilă această organizaţie, care are sediul la Londra, interzicându-i practic să desfăşoare activităţi. Colaboratorii organizaţiei din Rusia şi-au continuat însă activismul sub acelaşi nume, dar ca persoană juridică separată, încercând astfel să se protejeze de urmăriri penale.

Săptămâna trecută, Rusia Deschisă anunţase că a decis să pună capăt operaţiunilor din Rusia pentru a-şi proteja membrii de riscul de a ajunge la închisoare.

Andei Pivovarov ar figura pe o listă cu persoane căutate. Acesta este motivul arestării, a declarat Tatiana Usmanova, fostă coordonatoare Open Russia.

Legea referitoare la "organizaţiile indezirabile", adoptată în 2015, a permis Kremlinului să pună presiune şi să închidă multe ONG-uri care primeau finanţare din străinătate, în special din Europa şi Statele Unite.

Autorităţile ruse şi-au intensificat acţiunile represive asupra opoziţiei pe măsură ce se apropie alegerile parlamentare din septembrie, în condiţiile în care partidul Kremlinului, Rusia Unită, este în scădere de popularitate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cred ca situatia este simetrica - nici in SUA nu este privita cu duiosie activitatea unor entitati subventionate din exterior de state "indigeste ".A se vedea balciul facut de americani in legatura cu "amestecul " Rusiei in alegerile lor prezidentiale .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb