Un tribunal din Hong Kong a decis lichidarea China Evergrande Group

A.I.
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 ianuarie

Sursa foto: https://www.evergrande.com/Business/Index

Sursa foto: https://www.evergrande.com/Business/Index

English Version

Datoriile totale ale gigantului imobiliar se ridică la 300 miliarde de dolari, potrivit Reuters

Analiştii cred că îngrijorările legate de o catastrofă globală iminentă sunt exagerate; în schimb corporaţiile multinaţionale vor simţi probabil anumite efecte, conform BBC

Un tribunal din Hong Kong a ordonat, ieri, lichidarea gigantului imobiliar China Evergrande Group, dând astfel o nouă lovitură încrederii în fragila piaţă imobiliară a ţării, în vreme ce factorii de decizie de la Beijing îşi intensifică eforturile pentru a limita criza tot mai profundă, scrie Reuters.

Conform sursei menţionate, Evergrande nu a putut să prezinte un plan concret de restructurare la mai bine de doi ani după neplata datoriilor offshore şi în urma mai multor audieri în instanţă. Datoriile totale ale gigantului imobiliar se ridică la 300 miliarde de dolari.

"A venit timpul ca instanţa să spună gata", a afirmat judecătoarea Linda Chan, potrivit Reuters.

Decizia pregăteşte scena pentru ceea ce se aşteaptă să fie un proces îndelungat şi complicat, cu potenţiale consideraţii politice, având în vedere că hotărârea este luată în Hong Kong, implicând astfel numeroase autorităţi. Investitorii offshore vor fi atenţi la modul în care autorităţile chineze tratează creditorii străini atunci când o companie eşuează, mai scrie publicaţia menţionată

Siu Shawn, directorul executiv al gigantului imobiliar, a declarat presei că Evergrande se va asigura că proiectele sale în domeniul construcţiilor de case vor fi în continuare livrate, în ciuda ordinului de lichidare. El a adăugat că hotărârea nu va afecta operaţiunile unităţilor onshore şi offshore ale Evergrande.

"Nu este un sfârşit, ci începutul procesului prelungit de lichidare, care va îngreuna şi mai mult operaţiunile zilnice ale Evergrande", a declarat Gary Ng, economist senior la Natixis, citat de Reuters. "Deoarece majoritatea activelor Evergrande se află în China continentală, există incertitudini cu privire la modul în care creditorii pot confisca activele şi gradul de rambursare al deţinătorilor de obligaţiuni offshore, iar situaţia poate fi şi mai proastă pentru acţionari".

Acţiunile Evergrande aveau o scădere de până la 20% înainte de audiere, ulterior tranzacţionarea fiind oprită atât pentru China Evergrande cât şi pentru filialele sale China Evergrande New Energy Vehicle Group şi Evergrande Property Services, după sentinţa instanţei din Hong Kong, conform Reuters.

Lichidarea este un proces prin care activele unei companii sunt confiscate şi vândute, încasările putând fi utilizate ulterior pentru rambursarea de datorii restante.

În acest caz lichidarea poate depinde de guvernul chinez, iar decizia instanţei din Hong Kong nu înseamnă neapărat că Evergrande se va prăbuşi, potrivit BBC.

Înaintea hotărârii de luni, Curtea Supremă din China şi Departamentul de Justiţie din Hong Kong au semnat un acord de recunoaştere reciprocă şi de executare a hotărârilor civile şi comerciale între China continentală şi Hong Kong.

Dar experţii încă nu sunt siguri dacă acest acord, care tocmai a intrat în vigoare, va avea un impact asupra ordinului de lichidare al lui Evergrande, conform BBC.

De asemenea, Partidul Comunist Chinez pare dornic să ţină dezvoltatorii pe linia de plutire, pentru a se asigura că cei care au achiziţionat case înainte de începerea lucrărilor de construcţie, vor primi ceea ce au plătit, mai scrie publicaţia amintită mai sus.

Noile probleme ale Evergrande vin într-un context tulbure pentru a doua economie a lumii, ce se confruntă cu o creştere economică lentă, şomaj ridicat în rândul tinerilor şi o piaţă imobiliară în dezordine.

Dar, analiştii cred că îngrijorările legate de o catastrofă globală iminentă, cauzată de situaţia Evergrande, sunt exagerate. În schimb corporaţiile multinaţionale şi angajaţii lor, precum şi chiar persoane fără legături directe cu China, vor simţi probabil anumite efecte. Sute de mari companii globale îşi obţin o parte din venituri din marea piaţa chineză, iar reducerea cererii din această piaţă poate avea efecte în lanţ pentru angajaţi şi furnizori, conform BBC.

Potrivit site-ului web al companiei, Evergrande Real Estate deţine în prezent peste 1.300 de proiecte în peste 280 de oraşe din China. Grupul Evergrande include mult mai mult decât dezvoltarea imobiliară. În ultimii trei ani acţiunile Evergrande au pierdut 99% din valoare, mai menţionează publicaţia mai sus amintită.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Paraie din toate incheieturile economia chineza, care se vrea numarul 1 (si nu va mai fi, pentru ca vine India din spate)

    Nici statisticile nationale masluite nu mai pot coafa esecul comunismului chinez! 

    1. Comunism este in SUA si EU care pun contribuabilul sa plateasca falimente precum bancile americane sau Credit Suisse cu o datorie de 160 mld dolari, asta inainte de a mai imprumuta in 60 de mld euro de la bancile centrale. Aici este adevaratul comunism unde populatia plateste pagubele. Si cele mai masluite statistici sunt in Vest.

      China e condusă de Partidul Comunist Chinez. Comunism fake. :

    300 mld usd, o nimica toata, nu va afecta pe nimeni, chiar dc e mai mult de 1% din pib ul chinei, cam 1,5% din pib ul chinei de fapt. in mare parte banii au venit de la micii investitori chinezi.

    1. S-a dus schema Ponzi imobiliară din China, 10 ani China va trebui să crească din altceva. Analfabetismul economic și comunismul sunt sinonime.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb