Ungaria a realizat prima emisiune internaţională de obligaţiuni denominate în dolari din ultimii cinci ani, colectând astfel 2 miliarde de dolari. Titlurile au scadenţa la zece ani şi un randament cu 2,65 puncte procentuale mai mare decât obligaţiunile cu aceeaşi scadenţă emise de Trezoreria americană. Randamentul îl depăşeşte pe cel de 224,7 puncte de bază oferit în cadrul emisiunii pe 30 de ani realizate luna aceasta de Turcia, care este evaluată sub nivelul "investment grade" de marile agenţii de rating. Emisiunea de obligaţiuni a Ungariei a fost administrată de "Citigroup" Inc. şi "Deutsche Bank" AG.
În opinia analiştilor, noile obligaţiuni emise de Ungaria ar putea înregistra rezultate sub aşteptări, pentru că titlurile au fost vândute la randamente ce sunt legate de datoria ţării, situaţie care reflectă problemele actuale de pe pieţele emergente. Specialiştii subliniază că majoritatea noilor emisiuni ce au intrat pe piaţă în acest an nu au avut un succes fulminant.
În 2008, Ungaria a obţinut un pachet de salvare de la Fondul Monetar Internaţional (FMI). În prezent, statul maghiar intenţionează să obţină capital pe cont propriu.