Ungaria insistă că nu sprijină integrarea euroatlantică a Ucrainei

D.T.
Internaţional / 26 aprilie 2023

Ungaria insistă că nu sprijină integrarea euroatlantică a Ucrainei

Guvernul ungar a avertizat astăzi că nu va sprijini niciun fel de integrare euroatlantică a Ucrainei până când ţara vecină nu va recunoaşte drepturile minorităţii maghiare care locuieşte pe teritoriul său, potrivit Agerpres..

"Guvernul nu va sprijini niciunul dintre eforturile de integrare ale Ucrainei până când ţara nu va reda drepturile anterioare anului 2015 deţinute de minoritatea maghiară din oblastul Transcarpatia, din sud-vestul Ucrainei", a anunţat într-un mesaj postat pe Facebook executivul condus de ultranaţionalistul Viktor Orban.

În mesaj, Budapesta îşi reiterează nemulţumirea că minoritatea maghiară din Ucraina a fost "sistematic" lipsită de drepturile sale din 2015 şi reaminteşte că "a arătat clar în toate forurile că această practică este inacceptabilă".

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a dat asigurări recent că toţi membrii NATO susţin admiterea Ucrainei în alianţa militară, arată sursa citată.

"Poftim?", a răspuns premierul ungar Viktor Orban, într-un mesaj care conţinea doar acest unic cuvânt cu care a reacţionat la afirmaţia secretarului general al NATO.

Din cauza legilor introduse în Ucraina care limitează drepturile minorităţilor etnice, cum ar fi folosirea limbii materne, Ungaria se opune reuniunilor oficiale ale NATO cu Ucraina din 2017.

În ciuda acestui fapt, este de aşteptat ca Ucraina, ţară invadată de Rusia la 24 februarie 2022, să participe la următorul summit al Alianţei, programat pentru iulie la Vilnius.

La recensământul din 2001, Ucraina a estimat numărul etnicilor maghiari la 150.000 de persoane.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. BRAVO, UNGARIA ! ORBAN, SPUNE-I ȘI LUI IOHANNIS ! ...

    Indiferent ce pretext pune Orban din Ungaria ,problema principala este ca Ucraina e implicata intr un razboi : adica daca intra in NATO ...sa se extinda razboiul ,asta e gaselnita lui Zelenski ! Sa extinda distrugerile de infrastructura ,de locuinte ,de fabrici si ogoare in toata Europa . Sa piara lumea pentru ca in Ucraina nu se poate face alternanta la guvernare in mod pasnic . Turcia e inca in anticamera EU ,exact pe motiv similar ,pentru Cipru si relatia ostila cu Grecia : pai cum sa treaca Ucraina in fata Turciei ,care a fost refuzata ! Turcia care livreaza drone ,munitie si tancuri catre Ucraina ,putem presupune ca vor opri ajutorul militar imediat . Razboiul e principala bariera la intrarea Ucrainei ,deja toata Europa e devastata si saracita din cauza razboiului acesta ,si Zelenski nici macar nu accepta sa negocieze : deci sa intre in NATO sa ne fericeasca si pe noi ,asta e ideea !

    1. Razboiul si conceptiile lor.Vor si cu......si cu sufletu-n rai!Noi cate compromisuri am facut pentru intrarea in NATO si UE?Banditul asta de Zelenski vrea totul pe tava,exact ca Putin ,doar sunt frati,nu?

    Are dreptate Orban! Ce sa caute in NATO, un stat esuat, mafiot si terorist(la adresa minoritatilor etnice si religioase)? Doar daca si NATO are aceeasi conduita!

    Ucraina nu are ce căuta în NATO și nici în UE. Este o dictatură militară care nu respectă drepturile elementare.

    Bravo Orban… Ukraina este un stat mafiot nu are ce cauta in UE sau NATO…

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb