Ungureanu a primit votul Parlamentului pentru şefia SIE

Alexandru Costea
Politică / 30 iunie 2015

Ungureanu a primit votul Parlamentului pentru şefia SIE

Actualizare 20:28 Ungureanu: "Legile pe pachetul siguranţei naţionale trebuie reconstituite pe bază de modernitate"

Mihai-Răzvan Ungureanu a vorbit, marţi, după aprobarea de către Parlament a numirii sale în funcţia de director al SIE, despre necesitatea unui nou cadru legislativ, adresând parlamentarilor rugămintea de a-l ajuta să reconstituie pe bază de modernitate legile pe pachetul siguranţei naţionale.

Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat, în plen, că vrea să-şi convingă colegii să schimbe împreună percepţia "păguboasă" care planează auspra serviciilor, care, "deşi autonome, par să nu dea socoteală nimănui".

De asemenea, el a explicat că este necesar un nou cadru legislativ şi că este nevoie "de o nouă cultură a problematicii de securitate, de acoperirea diferenţelor de cunoaştere" dintre servicii şi societate.

"Voi veni către dumneavoastră cu rugămintea de a ajuta la reconstituirea pe bază de modernitate a legilor pendinte pe pachetul siguranţei naţionale", a spus Ungureanu.

"Ştiu ce înseamnă această validare prin vot pentru că am trecut, poate nu în măsura în care mulţi dintre dumneavoastră aţi făcut-o, prin experienţe electorale şi politice variate. Sunt adeptul competiţiei politice, dar nu putem în niciun fel despărţi interesul strategic al României de nevoia noastră de securitate, de nevoia noastră de stabilitate, de prosperitate, indiferent de doctrina căreia îi aparţinem sau pe care o clamăm ca oameni politici", a mai spus Mihai-Răzvan Ungureanu.

(E.D.)

---

Actualizare 18:50

Mihai-Răzvan Ungureanu a primit un vot favorabil de la majoritatea parlamentarilor prezenţi în plen pentru numirea acestuia la şefia Serviciului de Informaţii Externe.

Ungureanu a primit 278 de voturi "pentru" şi 6 "împotrivă".

(A.C.)

-----------

Actualizare 17:55 Începe votul Parlamentului privind nominalizarea lui MRU la SIE

A început votul în plenul reunit al Parlamentului privind validarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea SIE.

---

Actualizare 17:12 Începe şedinţa pentru nominalizarea lui MRU la SIE

---

Actualizare 13:37 Calimente: "Căprar şi Weber de la PSD au boicotat şedinţa Comisiei SIE"

Senatorul PNL Mihăiţă Calimente, preşedintele Comisiei de control SIE, a declarat, astăzi, că Mihai Răzvan Ungureanu nu a putut fi audiat pentru funcţia de director al Serviciului, pentru că şedinţa comisiei a fost boicotată de doi membri aparţinând PSD, Dorel Căprar şi Mihai Weber.

"Colegii noştri au refuzat să-şi îndeplinească calitatea de parlamentari şi să se prezinte la comisie. Cu unul dintre ei am vorbit eu înainte de şedinţă, mi-a promis că vine. Un altul a fost sunat la telefon şi a spus că nu poate să vină. Amândoi sunt în clădire", a declarat Calimente după şedinţa comisiei.

"Eu bănuiam că nu vin colegii noştri. N-au avut nici măcar tăria de caracter să ne spună în faţă că nu vin", a mai spus Calimente.

Cei doi membri care au lipsit au fost sunaţi şi după începerea şedinţei, dar Weber nu a mai răspuns la telefon, iar Căprar a spus că este indisponibil, a explicat Calimente.

(A.C.)

--------------

Senatorul PNL Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe nu a putut fi audiat astăzi la Comisia parlamentară pentru controlul SIE din cauza lipsei cvorumului de şedinţă, a anunţat preşedintele Comisiei, Mihăiţă Calimente.

"Avizul este consultativ, plenul este suveran. Chiar dacă n-ar fi cvorum şi nu se poate ţine şedinţa, în plen se poate cere ca numele domnului Răzvan Ungureanu să fie supus votului", declara Calimente înainte de intrarea în şedinţă.

"De data asta, Comisia de apărare nu a fost convocată de Biroul Permanent, eu nu pot să convoc Comisia de apărare, nu am această calitate, deci rămânem numai la nivelul Comisiei SIE. Procedural, Comisia SIE trebuie să-şi dea avizul", spunea preşedintele Comisiei SIE.

Plenul reunit al Parlamentului, pentru numirea lui Ungureanu la conducerea SIE este convocat pentru ora 17.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb