Ungureanu cere miniştrilor să îşi coreleze calendarele de deplasări externe

Ziarul BURSA #Politică / 15 februarie 2012

Premierul Mihai Răzvan Ungurea-nu a solicitat miniştrilor să îşi "acomodeze" calendarele de contacte externe, astfel încât la nivelul Ministerului de Externe şi al cabinetului primului-ministru să se cunoască exact care sunt deplasările considerate de necesitate şi cum pot fi alcătuite delegaţiile. "Am cerut colegilor din Executiv ca, în cel mai scurt timp, să îşi acomodeze calendarele de contacte externe, astfel încât la nivelul Ministerului de Externe şi apoi la nivelul cabinetului primului-ministru să existe o expresie externă unică, să ştim care sunt deplasările de necesitate, unde se poate merge într-o formulă combinată pentru a avea efect în demersurile noastre internaţionale", a spus Ungureanu.

El a confirmat totodată că a solicitat miniştrilor să nu propună Guvernului acte normative introduse pe lis-te suplimentare.

"Principiul de la care pornim în organizarea şedinţelor de guvern este rigoarea, nu sunt dispus să acceptăm liste suplimentare, acte care vin în proceduri de avizare insuficient consolidate din punct de vedere juridic sau tehnic la iniţiator", a spus premierul.

Surse participante, săptămâna trecută, la prima şedinţă informală a noului Cabinet au declarat, citate de Mediafax, că premierul a cerut noilor membri ai Cabinetului să se asigure că actele normative pe care le susţin în Guvern au toate avizele necesare şi i-a atenţionat că nu va accepta decât în mod excepţional ca în afara agendei, pe o listă suplimentară, să fie introduse noi astfel de acte.

Sursele au amintit însă că "la început, toţi premierii au astfel de solicitări legate de lista suplimentară, dar ulterior se mai schimbă situaţia".

Şi premierul Emil Boc a avut o solicitare similară la începutul mandatului, pentru ca ulterior agenda şedinţelor de guvern să fie regulat completată cu o listă suplimentară de acte normative.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb