"UniCredit" elimină 9.000 de locuri de muncă

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 iunie 2008

"UniCredit" elimină 9.000 de locuri de muncă

Disponibilizările urmează achiziţiilor făcute în ultimii trei ani

"UniCredit" SpA, cea mai mare bancă din Italia, va disponibiliza 9.000 de salariaţi, respectiv 5% din forţa sa de muncă, în urma achiziţiilor în valoare de 61 de miliarde de dolari pe care le-a făcut în ultimii trei ani. Cel puţin 3.200 din locurile de muncă ce vor fi eliminate sunt din Italia, Germania şi Austria, ca o consecinţă a achiziţiei "Capitalia" SpA (în 2007), respectiv a "HVB Group" (în 2005). Cele mai multe disponibilizări au legătură cu preluarea "Capitalia". Restul posturilor vizate afectează centrul corporate.

În august 2007, conducerea "UniCredit" a încheiat un acord cu sindicaliştii privind eliminarea a 5.000 de posturi în următorii trei ani, ca urmare a achiziţiei "Capitalia".

"UniCredit" face eforturi ca să-şi majoreze profitul, întrucât pierderile din tranzacţii şi deprecierile generate de criza creditelor i-au cauzat o scădere de 51% a câştigurilor sale în primul trimestru.

În aceste condiţii, directorul executiv al băncii, Alessandro Profumo, se orientează către pieţele din centrul şi estul Europei, unde va deschide încă 1.300 de sucursale.

"UniCredit" aşteaptă ca vânzările sale să crească cu 6,7% pe an, per ansamblul grupului, respectiv cu 19% în Europa Centrală şi de Est. În această regiune, banca va avea 11.500 de angajaţi în 2010. După ce preluat "Pekao" SA din Polonia, în 1999, "UniCredit" a inaugurat sucursale în ţări precum Rusia, Turcia, Ungaria şi Kazahstan, fiind interesată de această regiune care are creşteri mai mari decât pieţele din vestul continentului.

"UniCredit" mai urmăreşte să-şi reducă cheltuielile din sectoarele IT şi back-office. Analiştii sunt de părere că managementul băncii italiene va reuşi să realizeze toate ţintele propuse.

Anul acesta, cursul acţiunilor "UniCredit" a scăzut cu 29%, valoarea de piaţă a băncii ajungând la circa 54 de miliarde de euro (85 miliarde de dolari).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb