"UniCredit", interesată de o fuziune cu "Societe Generale"

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 iunie 2018

"UniCredit" SpA, cel mai mare grup bancar italian, analizează o fuziune cu rivalul francez "Societe Generale" SA, o mişcare ce ar combina două dintre cele mai mari instituţii financiare din Europa, anunţă cotidianul britanic Financial Times (FT), care precizează că deocamdată nu a fost înaintată o ofertă oficială.

Potrivit Financial Times, care citează surse apropiate situaţiei, directorul general al "UniCredit", francezul Jean-Pierre Mustier, fost director al diviziei de investment banking a "Societe Generale", a promovat această idee de mai multe luni, iar directorii băncii franceze studiază, la rândul lor, posibilitatea unei fuziuni.

FT scrie că discuţiile sunt deocamdată într-un stadiu incipient, iar incertitudinile politice din Italia au dus la amânarea unui posibil acord între părţi dincolo de planul iniţial de 18 luni.

Publicaţia britanică menţionează că "Societe Generale" a luat în calcul combinarea cu entitatea italiană în ultimul deceniu şi jumătate, dar băncile nu erau pregătite pentru un acord.

Într-un comunicat de presă, "Societe Generale", a doua mare bancă franceză, a dezminţit existenţa unor discuţii în interiorul Consiliului de administraţie cu privire la o posibilă fuziune cu "UniCredit", cea mai mare bancă din Italia. La rândul său, banca italiană a refuzat să comenteze articolul publicat în Financial Times, dar a subliniat că planul său de relansare "Transform 2019" se bazează pe creştere organică.

"Societe Generale", la un acord pentru încheierea anchetelor în dosarele Libia şi Libor

Grupul bancar francez "Societe Generale" a anunţat, ieri, că a ajuns la acorduri de principiu cu autorităţile americane şi franceze pentru a pune capăt la două anchete, referitoare la tranzacţiile sale cu fondul suveran libian şi la dobânda Libor, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat de presă, banca franceză a precizat că "penalităţile monetare care urmează să fie plătite vor fi acoperite în totalitate de provizioanele care au fost alocate pentru dosarele LIBOR ş Libia. În consecinţă, aceste rezultate nu vor avea niciun impact asupra rezultatelor Societe Generale".

Anterior, banca informase că a constituit provizioane echivalente cu 2,3 miliarde euro în conturile sale pentru aceste două dosare.

"Societe Generale" nu a făcut alte comentarii, dar a precizat că va oferi mai multe detalii după ce acordurile încheiate cu Departamentul american al Justiţiei şi Parchetul naţional financiar din Franţa vor fi făcute publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb