"UniCredit" primeşte mandat pentru plăţile SEPA ale Comisiei Europene

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 februarie 2010

"UniCredit" primeşte mandat pentru plăţile SEPA ale Comisiei Europene

Comisia Europeană a încredinţat UniCredit o mare parte a plăţilor SEPA (Single Euro Payments Area) ale Comisiei, arată un comunicat al băncii. Astfel, UniCredit este una dintre cele patru bănci responsabile pentru toate tranzacţiile SEPA în numele Comisiei Europene, de acum înainte.

Marco Bolgiani, Director al Departamentului de Tranzacţii Bancare Globale al UniCredit, a dclarat: "Factorii cruciali pentru decizia pozitivă a Comisiei Europene au fost angajamentul nos-tru ferm faţă de Zona Unică de Plăţi în Euro (SEPA) şi reţeaua noastră extinsă la nivel european".

Mandatul a fost acordat în urma unui proces de licitaţie, la care au fost invitate să participe toate băncile din Europa. "Cu o cotă între 25% si 35% din volumul total, ne-am dovedit încă o dată competitivitatea", a declarat Marco Bolgiani.

Tranzacţia totală presupune peste 1,6 milioane de plăţi internaţionale, cu un volum de peste 33 miliarde euro. Decizia Comisiei Europene de a procesa plăţi prin SEPA în viitor şi de a se axa pe patru bănci înseamnă că va renunţa progresiv la modelul anterior, în care băncile locale din fiecare stat european erau responsabile pentru procesarea plăţilor respective, se mai arată în comunicatul băncii.

Implementarea Zonei Unice de Plăţi în Euro (Single Euro Payments Area - SEPA) urmăreşte extinderea procesului de integrare europeană şi în domeniul plăţilor de mică valoare în euro, prin crearea unei pieţe unice la nivel european pentru instrumentele de plată în euro. SEPA acoperă un spaţiu geografic format din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia, reprezentând o zonă a monedei euro în care toate plăţile, inclusiv cele transfrontaliere, sunt tratate ca plăţi naţionale (fără actuala diferenţiere între plăţile naţionale şi cele transfrontaliere).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb