UniCredit Ţiriac Bank - profit net de aproape 14 milioane de euro

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 mai 2013

UniCredit Ţiriac Bank - profit net de aproape 14 milioane de euro

15,9% creştere anuală a veniturilor

28,7% creştere a profitului operaţional brut

UniCredit Ţiriac Bank a obţinut un profit net de 60 milioane de lei (13,7 milioane de euro), în creştere cu 166,4% faţă de intervalul similar al anului trecut. Nivelul veniturilor totale ale băncii s-a situat la 352,4 milioane RON (80,4 milioane de euro) în primul trimestru al anului 2013, în creştere cu 15,9% faţă de începutul anului trecut. Cheltuielile operaţionale au crescut cu 3,6% faţă de primul trimestru al anului 2012, la 160,9 milioane RON (36,7 milioane de euro).

Pierderea netă din deprecierea activelor financiare a înregistrat o evoluţie adecvată, în creştere cu 5,4% faţă de  T1 2012. Rentabilitatea anualizată a capitalurilor proprii s-a îmbunătăţit faţă de nivelul înregistrat în primul trimestru al anului 2012 (3,6%) şi faţă de finalul anului trecut (6,6%), ajungând la 8,8%. Raportul dintre costuri şi venituri s-a îmbunătăţit, de asemenea, cu 5,4 puncte procentuale, ajungând la 45,7%.

Activele totale ale băncii au ajuns la  23,1 miliarde RON (5,2 miliarde EUR) la finalul lui martie 2013, în creştere cu 3,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Valoarea creditelor din bilanţ a fost de 17,3 miliarde RON (19,9 miliarde RON incluzând creditele externalizate), în creştere cu 6,8% faţă de T1 2012. La evoluţia portofoliului de credite al UniCredit Ţiriac Bank a contribuit majorarea cu 49% faţă de începutul anului a portofoliului de împrumu­tu­ri pentru întreprinderile mici şi cu 16% a creditelor acordate companiilor de talie medie.

Portofoliul de credite al clienţilor UniCredit Ţiriac Bank şi UniCredit Consumer Financing a crescut cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 18 miliarde de RON, în timp ce depozitele clienţilor au crescut cu 9,2%, ajungând la 12,1 miliarde de RON.  Acest fapt a făcut ca raportul credite pe depozite să scadă la 143%, cu 3,3 puncte procentuale mai mic faţă de anul trecut.

Rata solvabilităţii a urcat la 14,8%, iar profitul obţinut în 2012 a fost recapitalizat în vederea susţinerii în continuare a creşterii business-ului băncii. Nivelul acoperirii cu provizioane a urcat de la 8% la 8,9%. Costul anualizat al riscului a crescut de la 216 puncte procentuale în T1 2012 la 239 puncte procentuale în T1 2013.

Răsvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac Bank şi Chairman al grupului UniCredit în România, a declarat: "Stagnarea economică din ultimii ani a condus la o scădere în portofoliul de credite al băncilor. Cu toate acestea, stabilitatea politică coroborată cu includerea titlurilor de stat româneşti în indici internaţionali a dus la intrări de capital şi a ajutat re-echilibrarea lichidităţii din piaţa locală. Rezultatele încurajatoare ale UniCredit Ţiriac Bank în primul trimestru al anului au avut la bază o creştere a portofoliului, precum şi o serie de politici de business sustenabile. Poziţia solidă a indicatorilor financiari ai UniCredit Ţiriac Bank şi aşteptările pozitive pe termen lung pentru piaţa locală au dus la achiziţia portfoliului de retail al RBS Româ­nia, conform anunţului recent publicat. Această decizie este perfect consistentă cu strategia băncii şi considerăm că va avea un impact pozitiv asupra afacerilor noastre şi ale clienţilor".

Activele consolidate ale UniCredit Ţiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation şi UniCredit Consumer Financing s-au situat la nivelul de 26,3 miliarde de RON (6 miliarde de EUR), iar profitul net înregistrat la nivelul grupului UniCredit în Romania a fost de 61,7 milioane RON, în creştere cu 134% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

UniCredit Ţiriac Bank este parte a grupului UniCredit, având reţeaua cea mai extinsă din Europa Centrală şi de Est, numărând peste 3.900 sucursale. Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România şi prin intermediul partenerilor: UniCredit Lea­sing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb