"Unicredit" va contacta cei 50.000 de clienţi bugetari pentru restructurarea creditelor

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 iunie 2010

"Unicredit" va contacta clienţii bugetari din portofoliu, care reprezintă circa 10% din total clienţi de retail, 500.000 de persoane fizice şi IMM, pentru a le oferi soluţii de restructurare, în contextul diminuării veniturilor, a declarat Zoltan Major, vicepreşedinte al diviziei de retail a băncii, citat de Mediafax.

"Considerând condiţiile actuale şi măsurile luate (de ajustare a cheltuielilor bugetare), care după părerea mea sunt foarte importante şi necesare, noi vrem să contactăm clienţii bugetari cu scopul de a le oferi soluţii pentru a-i ajuta în contextul diminuării veniturilor", a spus ieri Major.

El a menţionat că banca are în prezent peste 500.000 de clienţi de retail, respectiv persoane fizice şi IMM-uri cu o cifră de afaceri de până la trei milioane de euro.

Oficialul "Unicredit" a menţionat că portofoliul de clienţi bugetari reprezintă în jur de 10% din totalul clienţilor de retail.

"Sperăm că bugetarii vor putea să îşi plătească ratele, dar clienţii vor decide dacă vor să beneficieze de măsuri de restructurare. Nu aşteptăm să vedem întârzieri la plată, ci mergem la ei", a mai arătat Major.

Pe de altă parte, el a precizat că încă nu s-a observat o revenire din punctul de vedere al creditelor neperformante de pe segmentul de retail.

"Aşteptările noastre erau ca, din a doua parte a anului, să avem o micşorare (a creditelor neperformante - n.r.). De fapt, în ultimele două luni, am văzut o îmbunătăţire a situaţiei", a spus Major.

El anticipează o întârziere a reluării consumului în urma măsurilor anunţate pentru ajustarea fiscală, dar speră ca în ultimul trimestru din 2010 sau în primele trei luni ale anului viitor consumul privat să reînceapă.

Potrivit datelor centralizate de Banca Naţională a Româ-niei, o cincime din creditele destinate populaţiei au fost acordate de bănci salariaţilor din sectorul public, ceea ce reprezintă aproximativ 20 de miliarde lei (4,8 miliarde euro).

Surse din piaţa bancară au declarat pentru Mediafax că datele culese de banca centrală arată o dispersie semnificativă, unele bănci având o pondere spre 10%, în timp ce altele au finanţat bugetari în proporţie de 25% din totalul împrumuturilor acordate populaţiei.

Potrivit bancherilor, în cel mai pesimist scenariu, cu intrarea în incapacitate de plată a jumătate dintre clienţii din sistemul public, solvabilitatea medie a băncilor nu va scadea sub 10%, comparativ cu 14,7% în prezent.

Guvernul a decis, în urma negocierilor cu experţii FMI, reducerea cu 25% a salariilor pentru angajaţii din sectorul bugetar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb