"UniCredit" vrea anchetă pentru un posibil abuz de piaţă

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 iulie 2016

"UniCredit" vrea anchetă pentru un posibil abuz de piaţă

"UniCredit" SpA, cea mai mare bancă din Italia, le va solicita autorităţilor să investigheze un posibil abuz de piaţă în legătură cu informaţiile apărute în presă miercuri, cu privire la planificata revizuire strategică, ce au afectat preţul acţiunilor grupului şi ale subsidiarelor sale "FinecoBank" SpA şi "Bank Pekao" SA.

"UniCredit" a precizat că, dacă va fi necesar, "va recurge şi la alte mijloace disponibile ca să se asigure că drepturile şi reputaţia sa sunt protejate".

Banca italiană a subliniat că acţiunile sale şi ale subsidiarelor "FinecoBank" şi "Bank Pekao" au înregistrat "evoluţii neobişnuite ale preţului".

Miercuri, la Bursa de la Milano, titlurile "UniCredit" şi "Fineco" au scăzut, fiecare, cu 4%, în timp ce la Bursa de la Varşovia, acţiunile "Bank Pekao" au coborât cu 3%.

Amintim că, în ziua respectivă, agenţia Reuters a informat, citând surse anonime, că "UniCredit" ia în considerare o solicitare pentru o majorare de capital de peste cinci miliarde de euro (5,5 miliarde de dolari), respectiv vânzarea acţiunilor pe care le mai deţine la "Fineco" şi "Pekao".

Anterior, Bloomberg News a anunţat, de asemenea citând surse, că "UniCredit" analizează posibilitatea unei vânzări de acţiuni în valoare de cinci miliarde de euro şi a întregului pachet de acţiuni pe care îl deţine la banca poloneză "Bank Pekao".

Ieri, acţiunile "UniCredit" au scăzut cu 3,2% pe piaţa din Milano, la ora locală 14.45, ajungând la 2,08 euro. Titlurile "FinecoBank" s-au depreciat cu 2,7%, la 5,31 euro, însă cele ale "Bank Pekao" au urcat cu 0,7%, la 124,45 zloţi.

Jean Pierre Mustier, care a preluat postul de director executiv al "UniCredit" la începutul acestei luni, lucrează în prezent la un nou plan de afaceri destinat reducerii costurilor, consolidării capitalului şi creşterii profitabilităţii băncii, afectate de acumularea creditelor neperformante şi dobânzile extrem de scăzute.

Banca urmează să dea publicităţii săptămâna viitoare rezultatele financiare pe trimestrul al doilea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. 3-4% sunt bani de tigari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb