Unilever va răscumpăra acţiuni de şase miliarde de euro

Ziarul BURSA #Internaţional / 20 aprilie 2018

Grupul anglo-olandez Unilever a anunţat joi că luna viitoare va demara un program de răscumpărare de acţiuni, în valoare de şase miliarde de euro (7,4 miliarde de dolari) şi majorarea dividendelor, transmit Bloomberg şi Reuters.

Gigantul din domeniul bunurilor de larg consum a precizat că la răscumpărarea acţiunilor vor fi folosite câştigurile obţinute în urma vânzării diviziei de margarină şi produse tartinabile, conform Agerpres.

Joi dimineaţa, acţiunile Unilever au scăzut cu 1,9% la Bursa de la Amsterdam şi cu 0,6% la Bursa de la Londra.

Compania a anunţat creşterea vânzărilor cu 3,4% în primul trimestru din 2018, în linie cu estimările analiştilor, menţinând previziunile privind un avans al vânzărilor de 3-5% în acest an.

Unilever, producătorul săpunului Dove şi al îngheţatei Ben & Jerry's, a anunţat în februarie că sediul său social va fi transferat de la Londra la Rotterdam (Olanda). Producătorul s-a declarat în repetate rânduri în favoarea modificării structurii sale duale, conform căreia în prezent compania are un cartier general în Marea Britanie şi un altul în Olanda.

Joi, conducerea companiei şi-a exprimat încrederea că acţionarii vor sprijini decizia modificării structurii corporaţiei şi mutarea cartierului general de la Londra la Rotterdam.

Chiar dacă o mică proporţie din acţionarii britanici ar putea fi afectată în cazul în care titlurile Unilever nu vor mai fi în indicele FTSE 100 al Bursei de la Londra, majoritatea acţionarilor înţelege motivele deciziei şi o sprijină, a afirmat pentru Reuters directorul financiar Graeme Pitkethly.

Unilever are 169.000 de angajaţi, dintre care 7.300 în Marea Britanie şi 3.100 în Olanda. Alegerea Olandei pentru stabilirea sediului general al companiei a dat naştere la dezbateri cu privire la impactul Brexitului asupra economiei britanice.

Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă: Româ­nia, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb