ZIARUL BURSA

20 aprilie 2018
Ediţia din 18.09.2024
Desen de Eugen Mihăescu

Creşterea datoriei mondiale distruge banii

Ancuţa StanciuMacroeconomie / 20 aprilie 2018

FMI: Datoria mondială a ajuns la 164 trilioane de dolari, în 2016, faţă de 115,9 trilioane, în 2007 

În vârful crizei mondiale (2008), proporţia dintre datorie şi PIB la nivel mondial era de 213%, dar acum a crescut la 225%

Datoria mondială a ajuns la 164 trilioane de dolari, în 2016, faţă de 115,9 trilioane, în 2007, atrage atenţia Fondul Monetar Internaţional (FMI), în cel mai recent raport de monitorizare fiscală. Raportul avertizează că sectoarele publice şi private ale lumii sunt mai îndatorate acum (225% din PIB) decât în vârful crizei financiare din 2008 (213% din PIB).

PIB-ul mondial, în preţuri curente, a crescut, în 2017, la 79,28 trilioane de dolari, potrivit Fondului Monetar Internaţional, de la 75 trilioane în 2016 şi 58 de trilioane în 2007. În schimb, datoriile globale au crescut, conform FMI, de la 115,9 trilioane de dolari, în 2007, la 164 trilioane de dolari în 2016. După cum se poate observa, PIB-ul mondial creşte într-un ritm mult mai redus decât datoriile planetare (de circa 3 ori mai lent).

Instanţa confirmă existenţa practicilor incorecte la Raiffeisen Bank

Instanţa confirmă existenţa practicilor incorecte la Raiffeisen Bank

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 20 aprilie 2018

Justiţia a respins sesizarea băncii în care contesta procesul verbal în baza căruia ANPC a emis un Ordin de încetare a practicilor incorecte  

Raiffeisen Bank va ataca decizia instanţei

Raiffeisen Bank are practici incorecte în contractele de credit, confirmă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti, prin respingerea, în 17 aprilie, a sesizării prin care Raiffeisen a contestat procesul-verbal emis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi a solicitat anularea acestuia. În baza procesului-verbal care constată că, în contractele de împrumut, banca are clauze incorecte, ANPC a sancţionat instituţia de credit cu o amendă de 50.000 de lei şi a emis un Ordin prin care s-a dispus încetarea acestor practici.

Surse: Procurorii reiau ancheta în dosarul Rompetrol II, dar sechestrul a rămas în vigoare

RECHIZITORIUL A FOST INFIRMAT Surse: Procurorii reiau ancheta în dosarul Rompetrol II, dar sechestrul a rămas în vigoare

A.A.Anticorupţie / 20 aprilie 2018

Ancheta DIICOT în Dosarul Rompetrol II, în care sunt urmăriţi penal patru foşti miniştri, se va relua, după ce rechizitoriul a fost infirmat, conform unor surse. Se pare, însă, că sechestrul de trei miliarde de lei pe acţiunile rafinăriei Petromidia şi pe conturile unor persoane fizice a rămas în vigoare, susţin aceleaşi surse.

"Contractul cu Merlion Resources este cu circa 10 milioane de dolari mai profitabil decât precedentul"

GHEORGHE CHINDRIŞ, CUPRU MIN: "Contractul cu Merlion Resources este cu circa 10 milioane de dolari mai profitabil decât precedentul"

ANCUŢA STANCIUPiaţa de Capital / 20 aprilie 2018

Recent, tolo.ro a scris că firma chineză care a cumpărat producţia de cupru de la Cupru Min este reprezentată de Wang Yan, un controversat om de afaceri chinez. Acestuia i-a fost retrasă cetăţenia română, în urmă cu câţiva ani, la solicitarea SRI, cu motivaţia că reprezenta un pericol pentru siguranţa naţională 

Pentru 2017, Cupru Min a achitat către bugetul de stat redevenţe miniere în valoare de circa 10 milioane de lei

Realizarea unui combinat pentru prelucrarea minereului de cupru ar fi justificată pentru Cupru Min, afirmă directorul general interimar Gheorghe Chindriş. El precizează că, pentru a fi rentabil, un combinat are nevoie de circa 100.000 tone/an de concentrat de cupru.

Consiliul Concurenţei va transmite CE opinia sa despre vânzarea Sidex

SĂPTĂMÂNA VIITOARE Consiliul Concurenţei va transmite CE opinia sa despre vânzarea Sidex

E.O.Companii / 20 aprilie 2018

Chiriţoiu: "Dacă ArcelorMittal va decide să vândă Sidex Galaţi, Comisia Europeană se va asigura că noul cumpărător nu va închide combinatul" 

Consiliul Concurenţei va transmite Comisiei Europene (CE) opinia sa cu privire la vânzarea Sidex Galaţi de către ArcelorMittal, săptămâna viitoare, a anunţat, ieri, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului.

Preţuri ameţitoare, greu de bănuit

Preţuri ameţitoare, greu de bănuit

Marius TiţaInvestiţii Personale / 20 aprilie 2018

Gata, este public, nu mai putem să ascundem, toată lumea ştie, s-a aflat, toată lumea vorbeşte. De fapt, a vorbit, că a trecut repede vestea scoa­terii la licitaţie a unei superbe sculpturi de Brâncuşi. Este vorba de o formă de bronz aurit lucitor în care descoperim cu uimire sublimarea unui profil feminin. Este "La jeune fille sophistiquee (Portrait de Nancy Cunard)", după numele său oficial, de buletin.

Dreptul la vot!

Dreptul la vot!

D.N.Omul sf(M)inteste locul / 20 aprilie 2018

În cabina de vot, cu ştampila în mână, toţi oamenii sunt egali. Teoretic. Practic, după alegerile de la Federaţia Română de Fotbal constatăm că există o largă majoritate care contestă vehement acest lucru. Vrem egalitate, "dar nu pentru căţei".

Marginalii la principiul incompetenţei

Cornel CodiţăEditorial / 20 aprilie 2018

Cornel Codiţă

Cunoscut mai ales ca "Principiul lui Peter", după numele părintelui său L.J. Peter care, împreună cu Raymond Hall, a pus bazele unei ciudate "ştiinţe" numită "ierarhiologie".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Dedeman a ajuns la o deţinere de 7,4% din Conpet

Dedeman a ajuns la o deţinere de 7,4% din Conpet

A.I.Piaţa de Capital / 20 aprilie 2018 /

Actualizare : Fondul Proprietatea (FP) a vândut, către Dedeman, în cadrul tranzacţiei din data de 17 aprilie, pachetul de 524.366 de acţiuni, echivalentul unei participaţii de aproape 6,06% din Conpet (COTE), reiese dintr un comunicat al...

MACRO NEWSLETTER 20 Aprilie 2018

MACRO NEWSLETTER 20 Aprilie 2018

Macroeconomie / 20 aprilie 2018

Preţurile de consum din Germania şi-au accelerat creşterea anuală în martie 2018, până la 1,6%, de la 1,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după un avans de 0,5% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo