ANCOM: Tarifele pentru portarea numerelor de telefon scad de până la 2,6 ori

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 20 aprilie 2018

ANCOM: Tarifele pentru portarea numerelor de telefon scad de până la 2,6 ori

Tarifele percepute de operatori pentru portarea numerelor fixe scad de la 7,8 euro la 4,64 euro pentru fiecare număr portat, iar în cazul telefoniei mobile, de la 5,6 euro, la 2,13 euro pe număr portat, conform unei decizii a Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

ANCOM a dezbătut şi adoptat împreună cu industria, în cadrul şedinţei Consiliului Consultativ din data de 19 aprilie 2018, decizia privind scăderea tarifelor percepute de operatori pentru portarea numerelor de telefon, potrivit Agerpres.

"Având în vedere că volumul de numere portate a crescut semnificativ, ANCOM a considerat necesară revizuirea tarifelor pe care furnizorul acceptor le datorează furnizorului donor pentru fiecare număr portat. Ne aşteptăm ca reducerea costurilor implicate de procesul de portare a unui număr de telefon să se vadă atât în creşterea numărului de utilizatori care aleg să se porteze, dar şi în ofertele furnizorilor", a declarat Eduard Lovin, vicepreşedinte ANCOM.

Astfel, tariful pentru portarea numerelor geografice, a numerelor independente de locaţie şi a numerelor nongeografice, altele decât cele destinate furnizării de servicii de comunicaţii electronice la puncte mobile a fost stabilit la valoarea de 4,64 euro pentru fiecare număr portat, acesta fiind redus de la 7,8 euro.

"Nivelul acestui tarif a fost determinat pe baza analizei comparative (benchmark), ca medie a tarifelor de portare a numerelor la nivel de gros practicate în Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Grecia, Irlanda, Letonia, Macedonia, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovacia, Spania şi Turcia, ponderate cu numărul de linii active de telefonie la puncte fixe la data de 1 iulie 2017", se arată într-un comunicat al ANCOM.

Tariful pentru portarea numerelor nongeografice destinate furnizării de servicii de comunicaţii electronice la puncte mobile a fost stabilit la valoarea de 2,13 euro pentru fiecare număr portat, acesta fiind redus de la 5,6 euro.

Nivelul acestui tarif a fost determinat pe baza analizei comparative (benchmark), ca medie a tarifelor de portare a numerelor la nivel de gros practicate în Bulgaria, Cehia, Cipru, Franţa, Grecia, Irlanda, Letonia, Macedonia, Malta, Portugalia, Serbia, Slovacia şi Turcia, ponderate cu numărul de SIM-uri active la data de 1 iulie 2017.

Nivelul maxim al tarifelor de portare a fost stabilit de ANCOM prin metoda analizei comparative (benchmark), pe baza informaţiilor colectate de la 31 din cele 37 de state membre ale Grupului Reglementatorilor Independenţi (IRG).

În total, de la lansarea portabilităţii şi până la sfârşitul anului 2017, aproape 4,5 milioane de numere au fost transferate între reţele, 3,7 milioane dintre acestea fiind numere de telefonie mobilă şi aproximativ 700.000 de numere de telefonie fixă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb