UNSAR: Poliţele de asigurare încheiate de clienţi la Euroins România rămân valabile încă 90 de zile

S.B.
Bănci-Asigurări / 17 martie 2023

UNSAR: Poliţele de asigurare încheiate de clienţi la Euroins România rămân valabile încă 90 de zile

Poliţele de asigurare încheiate de clienţi la Euroins România rămân valabile, conform prevederilor legale, încă 90 de zile după data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, informează Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România, într-un comunicat remis redacţiei.

Astfel, şoferii care aveau poliţe RCA la această societate vor putea circula în continuare pe drumurile publice, rămânând asiguraţi până la data respectivă. De asemenea, aceştia au posibilitatea de a denunţa în orice moment poliţa, pentru a încheia una nouă, la un alt asigurator autorizat.

"UNSAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România a luat notă de decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Euroins România, promovarea de către autoritate a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment şi numirea FGA - Fondul de Garantare a Asiguraţilor ca administrator interimar al societăţii.

În primul rând: poliţele de asigurare încheiate de clienţi la Euroins România rămân valabile, conform prevederilor legale, încă 90 de zile după data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment. Astfel, şoferii care aveau poliţe RCA la această societate vor putea circula în continuare pe drumurile publice, rămânând asiguraţi până la data respectivă. De asemenea, aceştia au posibilitatea de a denunţa în orice moment poliţa, pentru a încheia una nouă, la un alt asigurator autorizat.

În al doilea rând: în ceea ce îi priveşte pe păgubiţii unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul acoperit printr-o poliţă RCA emisă de societatea Euroins România, ei vor fi despăgubiţi în baza acesteia, în limitele şi termenele stabilite de legislaţia în vigoare privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor, respectiv de până la 500.000 lei pentru fiecare creanţă de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare.

Context

Având în vedere falimentele care au marcat în ultimii ani anumite societăţi axate pe zona asigurărilor obligatorii RCA, ne exprimăm încrederea că autorităţile statului vor găsi nu numai cauzele care au condus la aceste evoluţii, ci şi căile de a preîntâmpina astfel de situaţii pe viitor, inclusiv o analiză detaliată şi imparţială a întregului context legislativ specific RCA.

Este însă important de punctat că problemele din zona RCA nu se regăsesc şi în cazul altor tipuri de asigurări. Astfel, industria de asigurări înglobează mult mai multe segmente, precum asigurările de viaţă, sănătate, de bunuri şi proprietăţi, locuinţe şi nu numai, reprezentând un pilon important al economiei româneşti. Per ansamblu, în ciuda acestor situaţii cu care s-a confruntat, industria de asigurări a rămas alături de clienţi de-a lungul timpului, plătind în fiecare zi calendaristică despăgubiri de circa 3,7 milioane EUR şi gestionând aproape 16 milioane de poliţe" se arată în comunicatul UNSAR.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Cum adica 90 de zile?? HOTILOR!! Pai abia am facut polita anul asta. Bai da guvernul asta-i chiar incompetent la maxim. Acum cateva luni s-a mai intors una cu burta in sus, de ce nu i-au verificat si pe ceilalti??

    1. "aceştia au posibilitatea de a denunţa în orice moment poliţa, pentru a încheia una nouă, la un alt asigurator autorizat."

      Domnii de la Euroins incasau si nu plateau. Desi ai semnat cu hoții, statul iti ofera posibilitatea de a iesi fara pierderi.

      da? eu inteleg ca ai posibilitatea de a denunta si de a incheia alta la alt asigurator pe alti bani(platesti din nou)

      Dar Autoritatea de supraveghere financiara ce facea in ast timp? Dormea? Ce inseamna statul? Pai statul nu platea grasii aia de la ASF ca sa supravegheze sa nu de intample de-astea? Acuma tot statul? Din ce bani? Tot din banii prostilor de contribuabili si a alora care au comparat RCA? Pagubiti de 2 ori. Pe conducerea ASF nu o deranjeaza nimeni? O puscarie mica, ceva?

      Eu sunt responsabil pt mine. Am reînnoit polița pe 1 an in februarie și am ales alt asigurator. N-avea sens sa joc la loto cu Euroins. Nici măcar nu mai erau ieftini și era evident că astupa gauri.

      Cei care au polițe Euroins și-au complicat existența deși era evident că semnaseră pt că-i durea in gara de cei pe care i-ar fi pocnit în trafic. Și responsabili și ignoranți și cu gura mare. Normal :) 

      iA DU-TE TU. Eu mi-am facut polita in ianuarie, de ani de zile o fac tot la euroins. si am avut odata un accident, m-am incadrat pe alta banda fara sa vad o masina chiar in unghiul mort, si m-a lovit, acum ani de zile. Dar euroins le-a platit rerparatia la masina. Detalii nu stiu dar au rezolvat fara comentarii.

      Am ales poliță fără decontare directă pt că știam că se duce euroins și se termină cu răi platnicii din piața rca. :)

      Nu mă duc nicăieri, eventual rezolv totul online. Tu trebuie să faci câteva drumuri. N-ai vrea să faci vreo treabă cu asigurarea expirată. :) 

      Se va taragana pana imi expira mie polita. Acum ii da in judecata.Au zis facem tot posibilul sa contestam decizia asf. Asta dureaza. Si nu mai fac accident. Unul am avut in 20 de ani. Demult.

    Aaa, gata ma! S-a rezolvat. Cine zicea ca e groasa rau si ca asefeul penal nu si-a facut treaba? Nu-i adevarat nimic. Totul e in regula, e ok. Politele sunt valabile 90 de zile. Nu ne zice si cine plateste dar per total este bine. Totul ok.

    MAI SPALA STATUL INCA O PUTINA ????.

    PSD și PNL au luat decizia pentru a evit verificările EIOPA. Se va lăsa cu demiterea ASF pe fondul viciului de procedura. Patronii bulgari vor mai incasa niște bani de la STATUL ROMAN pe motiv ca i-au sechestrat firma în mod abuziv. Așadar, bravo băieți..... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb