UNTRR a sesizat autorităţile europene despre colapsul sistemului RCA/Carte verde

Ziarul BURSA #Companii / 15 decembrie 2015

Transportatorii protestează astăzi, în Capitală

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a sesizat Comisia Europeană şi Uniunea Internaţională a Transporturilor Rutiere (IRU) despre colapsul iminent al sistemului RCA/Carte verde din România.

UNTRR precizează, într-un comunicat de presă, că tarifele de asigurare încep de la 3.000 euro şi trec de 25.000 de euro pentru un camion cu 5 ani vechime, şi solicită celor două instituţii găsirea unor soluţii imediate pentru evitarea blocării acestei pieţe.

Transportatorii susţin: "Costul RCA a crescut cu minim 300% din 2014 până în prezent! Nicio componentă a activităţii de transport rutier nu a crescut cu 300% - nici volumul, nici marja, nici profitul -, nimic care să permită absorbirea unor astfel de costuri! 1 ianuarie 2016 marchează aplicarea Solvency II, ceea ce va conduce la o nouă majorare a costurilor asigurărilor RCA/carte verde.

Având în vedere că asigurarea RCA-carte verde este obligatorie pentru toate autovehiculele care circulă pe drumurile publice, din România sau din orice altă ţară semnatară a Sistemului Carte verde, aceasta nu ar trebui să te împingă în faliment sau la imposibilitatea de a plăti valori uriaşe RCA, ajunse să egaleze valoarea autovehiculului asigurat".

UNTRR solicită sprijin organizaţiilor şi autorităţilor internaţionale în vederea identificării unor soluţii, pentru ca transportatorii şi posesorii de autovehicule să plătească sume acceptabile pentru România.

Imposibilitatea firmelor de transport de a plăti aceste sume astronomice pentru RCA va conduce, potrivit UNTRR, la falimentul firmelor mici de transport rutier şi la mutarea în alte ţări a firmelor medii şi mari de transport rutier din România, iar cei care vor rămâne în sistem vor ajunge să plătească tarife de peste 1.000 euro pentru un Logan.

Reprezentanţii UNTRR apreciază: "Lipsa de măsuri ale autorităţilor faţă de piaţa RCA din România aduce această piaţă aproape de colaps. Pentru a evita situaţia, UNTRR îi invită pe toţi cei interesaţi şi afectaţi la mitingul de protest pe care îl organizează marţi, 15 decembrie 2015, ora 10:00, în Piaţa Constituţiei".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb