UNUL DINTRE CEI MAI MARI INVESTITORI IMOBILIARI DIN ROMÂNIA Presa grecească: Ioannis Papalekas, capabil să "miroasă" oportunităţile care aduc profituri

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 15 septembrie 2014

Presa grecească: Ioannis Papalekas, capabil să "miroasă" oportunităţile care aduc profituri

Papalekas a cumpărat un club celebru din Mykonos, potrivit "Proto Thema Newspaper"

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, fondatorul fondului de investiţii imobiliare "Globalworth", ar fi dat un avans de 500.000 de euro ca să cumpere restaurantul Nammos şi restaurantul hotelului "Seaside Cottage by Belevedere", din insula grecească Mykonos, pentru 10,5 milioane de euro, relatează site-ul "Proto Thema Newspaper".

Publicaţia citează surse din România care îl caracterizează pe Papalekas ca fiind "fără scrupule" în afaceri şi capabil să "miroasă" oportunităţile care aduc profituri. "În România, este considerat lider al pieţei imobiliare", se arată în publicaţia citată.

Nu este un secret că insula grecească Mykonos atrage celebrităţi din toată lumea, fiind cunoscută pentru barurile de pe plajă şi preţurile exorbitante practicate de acestea.

Situat în Psarou, una dintre cele cele mai populare plaje de la Marea Egee, barul Nammos se numără printre cele mai luxoase locaţii de pe insulă, oferind clienţilor cea mai scumpă şampanie din lume - 120.000 de euro pentru o sticlă de "Armand de Brignac Midas Methouselah".

La noi, Ioannis Papalekas trece drept un om de afaceri extrem de discret, însă, în Grecia, presa îl descrie ca fiind tipul de antreprenor care ia avionul către Mykonos sau Salonic doar ca să-şi asculte cântăreţul favorit sau care oferă flori de mii de euro.

Fondul lui Papalekas, Globalworth, a fost listat la Londra, anul trecut şi a raportat un profit înainte de taxe de 70 de milioane de euro, în primul trimestru, mai precizează site-ul grecesc, care adaugă că profiturile au provenit, în special, din cumpărarea unor proprietăţi, deţinute anterior de Papalekas însuşi, cu un discount faţă de valorile lor oficiale.

Omul de afaceri a finalizat preluarea întregului portofoliu de active imobiliare deţinute în România prin intermediul fondului, listat la Bursa de la Londra, respectiv clădirile de birouri BOB, BOC, Tower Center International, City Offices, precum şi proiectele Herăstrău One, Bucharest One şi complexul de locuinţe Upground, potrivit unui raport din luna mai. Valoarea de piaţă a acestor proiecte era estimată în decembrie la 488 de milioane de euro, iar valoarea datoriilor legate de aceste active se ridică la 248,3 milioane de euro, respectiv 49,9% din total.

Globalworth a atras, în aprilie,144 de milioane de euro de pe bursa londoneză, fonduri cu care vrea să cumpere un număr de 10 proiecte imobiliare, printre care şi clădirea de birouri UniCredit HQ din zona Piaţa Presei, în care banca UniCredit Ţiriac are sediul din vara anului 2012.

Omul de afaceri este dispus să plătească pe toate aceste proprietăţi circa 130 milioane euro, iar investiţiile suplimentare în dezvoltarea proiectelor de birouri de pe anumite terenuri din Bucureşti ar implica încă 100 milioane euro.

În luna august, Globalworth a cumpărat pentru circa 18 milioane de euro, de la firma Invest4SEE, cu capital româno-german, parcul logistic Timişoara Airport Park, în care va investi încă 17 milioane de euro pentru extindere.

În ultimii ani, Ioannis Papalekas a mai cumpărat Tower Center, Cathedral Plaza sau City Mall.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ... ca o sa moara sarac si nici macar liber?!?

    1. coane MA, asta nu-i ziaru' celor ce vor sa moara capra vecinului....apuca-te de ceva, inoveaza, investeste...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb