Unul dintre medicii decoraţi ieri de Iohannis are dosar penal pentru luare de mită

Alexandru Costea
Miscellanea / 26 mai 2015

Medicul Florin Dumitru Cătălin Rusu, şef Secţie Clinică Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", care a fost decorat, ieri, de preşedintele Klaus Iohannis, alături de mai multe cadre medicale, a fost reţinut în 2013 şi apoi cercetat în libertate pentru luare de mită, potrivit surselor din presă.

Medicul Florin Dumitru Cătălin Rusu, şef Secţie Clinică Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", a fost decorat, ieri, de preşedintele Klaus Iohannis, alături de mai multe cadre medicale de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", iar managerului instituţiei, Dan Mircea Enescu, i-a fost conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler.

Medicul Cătălin Rusu se află printre cadrele medicale cărora le-a fost acordat Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler, anunţa, ieri, Administraţia Prezidenţială.

În 9 aprilie 2013, medicul anestezist Florin Rusu de la "Spitalul Grigore Alexandrescu" şi medicul chirurg Gheorghe Ştefan Ozsvath de la aceeaşi unitate medicală au fost reţinuţi pentru luare de mită, după ce ar fi primit bani pentru a opera trei copii, asupra lor fiind găsiţi peste 6.000 de lei, la percheziţia corporală.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au cerut arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile, însă instanţa a respins propunerea, dispunând însă interdicţie de a părăsi localitatea pentru cei doi.

Procurorii au atacat cu recurs decizia Tribunalului Bucureşti, iar magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au stabilit definitiv, în 15 aprilie, ca medicul chirurg Gheorghe Ştefan Ozsvath să fie arestat preventiv, în timp ce pentru medicul anestezist Florin Dumitru Cătălin Rusu a fost menţinută interdicţia de a părăsi Capitala.

Medicul Gheorghe Ştefan Ozsvath a fost acuzat că a primit câte 600 de lei pentru a opera trei copii, iar anestezistul Florin Rusu a fost acuzat că ar fi primit 550 de lei pentru a participa la cele trei operaţii.

Cercetările în acest caz au fost făcute de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.

În decembrie 2010, acelaşi medic anestezist, Florin Rusu, a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul naţional serviciul credincios în grad de cavaler, pentru implicarea în salvarea vieţii unor bebeluşi arşi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb