UPDATE Apropiaţii lui Elan Schwartzenberg, puşi sub acuzare în dosarul Realitatea Media

C.I.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 15 octombrie 2013

Apropiaţii lui Elan Schwartzenberg, puşi sub acuzare în dosarul Realitatea Media

Update 10:26

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, astăzi, că alte trei persoane sunt urmărite penal pentru "acţiuni infracţionale" în cadrul procedurii de insolvenţă a Realitatea Media. Cele trei persoane sunt: Sorin Ionuţ Barbu - partener de afaceri şi asociat al lui Elan Schwartzenberg, Mircea Mirel Amariţei - avocat în cadrul Realitatea Media şi Maricel Păcuraru - om de afaceri.

"Din probele administrate până în prezent, s-a stabilit că cei trei învinuiţi, în cadrul procedurii insolvenţei SC Realitatea Media, au derulat acţiuni infracţionale, inclusiv prin antedatarea contractelor de cesiune, cu scopul de a prejudicia societatea respectivă", arată un comunicat al DNA.

----

Procurorii au început ieri urmărirea penală faţă de Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan Schwartzenberg, Daniela Madi Ionescu, soţia lui Maricel Păcuraru, Monica Hofman, Adrian Radu, Adrian Vîlsan, Tamara Bătrânache, Ioana Nadolu, Geraldina Neagoe, Carmen Stăncescu, referitor la implicarea acestora în fapte care se circumscriu infracţiunilor de spălarea banilor, complicitate la înşelăciune, bancrută frauduloasă, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicităţii, a participaţiei improprii sau a tentativei, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii DNA au făcut, ieri, percheziţii la imobile deţinute de fratele lui Elan Schwartzenberg, dar şi la imobile ale Monicăi Hofman, o apropiată al lui Elan Schwartzenberg, precum şi la cele ale lui Maricel Păcuraru,unul dintre proprietarii Realitatea. Daniela Madi Ionescu este soţia lui Maricel Păcuraru.

Procurorii DNA susţin: "Din rezoluţia de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date şi indicii temeinice potrivit cărora în cursul anilor 2011 şi 2012, învinuiţii (aparent acţionari majoritari sau acţionari minoritari) au derulat acţiuni infracţionale pentru influenţarea deciziilor în cadrul procedurii insolvenţei, în mod direct sau prin persoane fizice ori juridice interpuse, în scopul influenţării deciziilor referitoare la SC < Realitatea Media > SA şi preluării controlului asupra acesteia. Scopul urmărit de fiecare dintre învinuiţii din cauză a fost asigurarea controlului asupra deciziilor luate în cursul procedurii insolvenţei, astfel încât să înscrie o sumă cât mai mare în tabelul creanţelor care determina schimbarea componenţei Comitetului Creditorilor al societăţii aflate în insolvenţă şi a numărului de membri".

Procurorii mai spun că demersurile infracţionale au fost derulate pe două paliere. Astfel, demersurile infracţionale au fost derulate de un învinuit care, deşi avea doar calitatea de persoană interpusă, s-a erijat în patron şi a solicitat intrarea în insolvenţă. Apoi, folosindu-se de persoane juridice ori fizice interpuse, s-a erijat în creditor al SC "Realitatea Media" SA şi, sub pretextul finanţării acesteia, prin mărirea succesivă a creanţei (prin înscrieri de contracte de cesiune ori facturi fictive în contabilitate) a urmărit să se înscrie în tabelul definitiv al creanţelor cu 52% din totalul creanţelor şi a urmărit înstrăinarea mărcilor Realitatea Media. Potrivit probelor administrate, suma iniţială de 5.000.000 euro folosită pentru creditarea SC "Realitatea Media" SA provenea din evaziune fiscală sau din contracte fictive de împrumut.

Pe un alt palier, demersurile infracţionale au fost derulate şi de alte persoane - acţionari minoritari - care, în complicitate cu persoane fizice şi persoane juridice, au falsificat, prin antedatare, contracte de cesiune, iar prin interpuşi, au înregistrat modificări fictive ale structurii acţionariatului pe care le-au depus la Oficiul Registrului Comerţului. Faptele au fost desfăşurate în acelaşi scop al obţinerii unor foloase băneşti. În cauză se efectuează cercetări penale şi faţă de alte persoane, în legătură cu fapte similar , dar şi cu alte fapte.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pai daca lucrurile stau asa, inseamna ca manipularea mediatica este extrema, d-lor! Ar fi totusi interesant sa aflam si de ce s-au intamplat toate acestea, adica pentru ce s-au urmarit toate aceste manipulari juridice si financiare, pentru introducerea in insolventa a acestui post TV. Poate aude un jurnalist si ne spune ai cui interpusi sunt oamenii acestia si pentru cine lucreaza de fapt ei, ca sa nu mai spun scopul final! Adica sunt oamenii d-lui Ghita/Ponta? Adica PSD s-a hotarat sa distruga Realitatea TV pentru ca n-a reusit sa-l inghita? Zau ca am avea nevoie de ceva lamuriri, nu de presupuneri, mai ales ca numele celor implicati este public, iar gravitatea faptelor este mare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb