UPDATE Băsescu îi cere premierului să înceteze "de îndată" orice atac la adresa justiţiei

F.A.
Politică / 7 ianuarie 2014

Update 14:25

Secţia de procurori a CSM urmează să sesizeze Inspecţia Judiciară, în cazul declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta după condamnarea lui Adrian Năstase, potrivit Antena 3.ro.

Apoi, se va spune public dacă premierul Ponta a încălcat independenţa justiţiei.

---

Update 13:01: Ponta: "Nu mă bat cu justiţia, ci cu cozile de topor ale lui Băsescu"

Premierul Victor Ponta a declarat, în timpul şedinţei de guvern, că el nu se bate cu justiţia, ci cu cozile de topor ale preşedintelui Traian Băsescu.

---

Preşedintele Traian Băsescu, a luat notă cu "profundă îngrijorare" de atacurile prim-ministrului Victor Ponta, la adresa justiţiei făcute în ultima perioadă, inclusiv în data de 6 ianuarie, se arată într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

Traian Băsescu consideră că aceste declaraţii aduc prejudicii grave României în calitate de stat membru al Uniunii Europene şi NATO. "Totodată, aceste declaraţii sunt incompatibile cu exigenţele funcţiei de prim-ministru într-un stat al Uniunii Europene", se mai arată arată în comunicat.

Preşedintele îi cere "imperativ" premierului să înceteze "de îndată" orice atac la adresa justiţiei şi să reintre în atribuţiile constituţionale ale funcţiei de prim-ministru.

Totodată, Traian Băsescu îi cere public lui Victor Ponta să respecte Acordul de colaborare instituţională între preşedintele României şi prim-ministrul Guvernului, în care elementul central se referă la susţinerea independenţei justiţiei.

De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii analizează dacă sesizează Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase, potrivit surselor de presă.

Secţia de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii s-a reunit marţi, din oficiu, pentru a analiza declaraţiile făcute de Victor Ponta.

Victor Ponta a declarat ieri, la un post de televiziune, că sentinţa dispusă împotriva lui Năstase, care a fost principala ţintă a lui Băsescu începând din 2005, reprezintă o nedreptate şi a amintit că pentru sesizările de ilegalităţi transmise de Guvern pentru acţiuni ale foştilor guvernanţi nu există niciun răspuns din partea Parchetului.

Întrebat dacă, după decizia de ieri, concluzia este că în România justiţia nu ar fi independentă, Ponta a răspuns: "Nu, este o justiţie generalizantă şi greşită. Eu cred că, în mare parte, justiţia din România este independentă. Cred că - şi până la urmă ce s-a întâmplat astăzi la CSM a arătat capacitatea reprezentanţilor justiţiei de a nu se mai lăsa impresionaţi, intimidaţi de preşedinte, au ales pe cine au vrut ei - dar cred că unul din obiectivele personale ale lui Traian Băsescu a fost acela, din 2005 încoace, de a-şi doborî prin alte metode decât cele politice principalul adversar".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb