UPDATE Băsescu: "S-au obţinut pentru diverse sisteme de plăţi o serie de facilităţi de interes pentru România"

F.A.
Politică / 8 februarie 2013

UPDATE

Traian Băsescu a menţionat: "Pentru exerciţiul 2014-2020 banii trebuie cheltuiţi în n+3 ani, deci o abordare lansată de noi, care s-a răsfrânt pentru toate statele membre, în posibilitatea de a nu avea dezangajări de sume în zece ani de la intrarea în vigoare a noului buget. Ceea ce pentru o ţară ca România e extraordinar de important, diminuează la maxim riscul de neutilizare a banilor europeni. Înseamnă că banii pot fi cheltuiţi până în 2023".

UPDATE

"În sfârşit, un lucru extrem de important a fost flexibilitate la Politica Agricolă Comună (PAC), adică posibilitatea să facem transfer între Pilonul 1 (dezvoltare rurală) şi Pilonul 2 (plăţi directe) până la 25% din cuantumul alocării pe exerciţiul bugetar. Un procent foarte mare şi va fi o responsabilitate foarte mare a guvernului dacă optează pentru transfer. Va fi o decizie politică a Guvernului cum va gestiona din 2014 PAC", a adăugat preşedintele ţării.

UPDATE

Traian Băsescu a menţionat că şi la coeziune, şi la dezvoltare rurală, pentru ţările care se vor afla într-un program de asistenţă cu UE şi FMI sau doar cu una, se asigură un top-up de 10%.

Acesta a explicat: "Ceea ce înseamnă că la coeziune ajunge la 95% cofinanţarea europeană, iar la dezvoltare rurală ajunge la 85%".

UPDATE

"La fel de important ca prefinanţarea, iniţial propusă 2%, s-a acceptat 3% din valoarea proiectelor pentru toate statele în general şi 4% pentru statele care în 2010 s-au aflat în acord de asistenţă cu UE şi FMI. Deci România se încadrează la 4%", a precizat Băsescu.

Preşedintele a declarat: "Cofinanţarea la dezvoltare rurală a rămas la 75% din partea UE. Prefinanţarea pentru dezvoltare rurală e tot 4%, ca şi la fondurile de coeziune".

UPDATE

Traian Băsescu: "Un alt lucru foarte important e că s-a finalizat şi negocierea pe rata de cofinanţare la fondurile de coeziune, care în faza iniţială a fost propusă la 75%, s-a finalizat cu cofinanţare 85% din partea UE, ceea ce slăbeşte presiunea pe bugetul de stat".

UPDATE

Preşedintele ţării a menţionat: "Una dintre cele mai importante facilităţi este că TVA-ul este eligibil, deci cu cât vom avea un TVA mai mare, cu atât va aduce din bani europeni în bugetul de stat".

...

Preşedintele ţării, Traian Băsescu, a declarat: "O să încep foarte pe scurt cu elemente de interes pentru politica externă. În concluzii veţi vedea că Republica Moldova va finaliza acordul de asociere cu UE până la summitul de la Vilnius. A fost un obiectiv al nostru, susţinut şi săptămâna trecută, cu ocazia Consiliului Afaceri Generale la care a participat ministrul Titus Corlăţean".

"Prima şi cea mai importantă realitate e că România a obţinut cea mai mare creştere procentuală a bugetului, fiind una din puţinele ţări cu creştere bugetară. Creşterea faţă de precedentul exerciţiu bugetar e de 18%", a precizat Băsescu.

Şeful statului a adăugat: "S-au obţinut pentru diverse sisteme de plăţi o serie de facilităţi de interes pentru România. Unele din ele au fost şi în propunerea iniţială a preşedintelui Van Rompuy, altele au fost îmbunătăţite prin negociere, sau altele nu au existat deloc".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb