UPDATE: DOSARUL ICA Dan Voiculescu, condamnat la cinci ani de închisoare

F.A.
Anticorupţie / 26 septembrie 2013

Dan Voiculescu, condamnat la cinci ani de închisoare

Update 17:47 Mencinicopschi: "Eram pregătit pentru lucrul acesta"

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a declarat, referitor la condamnarea sa în dosarul ICA, că era pregătit pentru lucrul acesta.

"Aş sugera un lucru are trebuie reţinut de către mass-media. Se spune că s-au vândut terenuri şi clădiri. Nu este adevărat. S-au vândut acţiuni", a precizat Gheorghe Mencinicopschi, potrivit Antena3.ro.

"Atunci când Institutul (Institutul de Cercetări Alimentare (ICA)-n.r.) a primit titlul de proprietate pentru 3, 2 hectare, nu 32 de hectare, aşa cum invocă mass-media, a primit şi exact valoarea lui, care a fost înscrisă în actele contabile. Dacă am fi făcut altfel, cu adevărat eram într-o gravă faptă penală", a spus profesorul dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Prejudiciul în urma acestei privatizări este evaluat la 60 de milioane de euro.

"La orizontul acelor ani nu puteai să evaluezi decât strict după o anumită legislaţie. Nici măcar noi, Institutul, nu am făcut acele evaluări, ci am angajat firme acreditate din punct de vedere al competenţei lor în expertiză contabilă", a adăugat Mencinicopschi.

----

Update 16.09 Mateuţ: "Am declarat deja apel"

Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Dan Voiculescu, a declarat că a contestat deja decizia prin care clientul său a fost condamnat joi de Tribunalul Bucureşti la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani, potrivit surselor de presă.

"Am declarat deja apel. Sincer, nu ne aşteptam la această sentinţă, dar se vede că ne putem aştepta la orice. Este hotărârea instanţei, dar nu este una definitivă", a declarat Mateuţ.

----

Update 15:11 Voiculescu: "Decizia de azi reprezintă o nedreptate"

Dan Voiculescu consideră că decizia de astăzi reprezintă o nedreptate şi declară că o va ataca cu siguranţă. Domnia sa a anunţat, pe blogul personal, că această decizie "nu înseamnă nimic în comparaţie cu nedreptăţile de lângă noi: copii săraci, care nu au bani de haine ori rechizite şi nu pot să meargă la şcoală; tineri fără un loc de muncă, indiferent de efortul făcut; părinţi care îşi îngroapă copiii din culpe medicale ori indiferenţa administrativă; bătrâni uitaţi de stat şi de societate". Voiculescu adaugă, de asemenea: "Voi ataca, desigur, decizia instanţei. Am în continuare încredere deplină în magistraţii corecţi şi în sistemul de justiţie românesc şi european".

---

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), o fraudă evaluată de procurori la 60 de milioane de euro.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat, de asemenea, la şase ani de închisoare cu executare, aceaşi pedeapsă aplicându-se şi în cazul fostului ministru Sorin Pantiş, Corneliu Popa şi Cătălin Sandu Jean.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) susţin că Voiculescu şi-ar fi utilizat poziţia politică pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al institutului la un preţ mult mai mic decât cel real.

Dan Voiculescu a declarat, însă, că nu a avut nicio implicare în privatizarea ICA, iar acuzaţiile pe care i le aduce DNA, în acest dosar, sunt "superstiţii şi poveşti".

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. vorbeste el de copii saraci, batrani si tineri fara loc de munca. cati copii ar fi avut bani de rechizite din cele 60mil EUR prejudiciu d-le Felix? poasta trebuia sa arati pe blog. speram sa ajugni acolo unde iti este locul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb