UPDATE Elevii de la liceul Dimitrie Bolintineanu nu vor mai fi audiaţi astăzi

F. A.
Miscellanea / 5 iulie 2013

Update 18:18

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat că au existat mandate de aducere pentru elevii de la Liceul "Bolintineanu" din Capitală, dar nu au fost puse în aplicare, el apreciind totodată că "Poliţia a lucrat foarte corect", informează Realitatea.net.

Premierul Victor Ponta preciza, mai devreme, că s-a interesat şi că nu au existat mandate de aducere. Parchetul a precizat de asemenea că mandatele au fost de citare, şi nu de aducere.

----

Update 14:56 Parchet: Nu se renunţă la audieri

Procurorul Bogdan Staicu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a declarat că nu se renunţă la audierea elevilor de la liceul Dimitrie Bolintineanu, conform Realitatea.net.

Staicu a precizat: "Interesul major a fost să nu perturbăm deloc proba de bacalaureat la limba română. Au fost descoperite sume de bani nejustificate asupra unor supraveghetori, în 5 sau 6 săli de clase în care se desfăşura examenul, mai multe suspiciuni de fraudă şi corupţie. A fost găsită o listă cu numele a 16 elevi. Drept urmare, era necesară audierea persoanelor implicate în acest examen de bacalaureat, dat fiind faptul că ultima probă avea loc astăzi, vineri, astfel că unii elevi puteau fi pleca în vacanţă sau puteau avea examene. Dacă elevii au dorit să fie audiaţi astăzi, am făcut procese verbale cu data. În ce-i priveşte pe ceilalţi, intenţionam. Nu s-a renunţat la efectuarea de audieri, acum au loc audieri. Sunt 7 procurori. Circa 20 de elevi şi-au exprimat dorinţa de a participa la aceste audieri azi, ceilalţi vor fi citaţi începând de mâine, cu o pauză duminică".

"Autocarele au fost aduse acolo pentru a-i ajuta pe cei care au vrut să fie audiaţi astăzi. Existau audienţe, data era vorbită cu elevii, părinţii ştiau toate detaliile şi le puteau afla. În cazul în care o persoană nu se prezintă, poate fi adusă cu mandat de aducere. în situaţia noastră nu s-a urmărit acest lucru, ci s-a convenit data la care urma fiecare elev să fie audiat. Astăzi au fost întocmite procese verbale de citare, nu s-a pus problema de mandate de aducere. Nimeni nu a fost transportat cu autocarul", a adăugat procurorul.

----

Update 13:12 Elevii, citaţi la poliţie săptămâna viitoare

Elevii nu vor mai fi audiaţi astăzi, ci vor fi citaţi la poliţie săptămâna viitoare.

În plus, Tribunalul Bucureşti a anunţat că Poliţia Capitalei "a amestecat puţin lucrurile", neexistând niciun mandat de aducere a copiilor, confrom HotNews.ro.

De asemenea, Premierul Victor Ponta a declarat că nu există mandate de aducere pentru cei 100 de elevi ce urmează a fi audiaţi.

"Politiştii nu trebuie să ia niciun elev cu forţa, să facă bine procurorul să îi citeze. Ce e asta, luăm copii cu autobuze, suntem iarăşi pe vremea lui Morar, pe vremea comuniştilor, cu luat oameni? Eu am întrebat, nu trebuia să fiu eu informat, dar acum am întrebat şi înţeleg că nu există mandat de aducere, dacă nu există mandat de aducere, să facă bine să facă citaţie procurorul care are dosarul", a declarat premierul.

----

Update:

Mai mulţi părinţi au blocat poarta liceului, împiedicând plecarea autocarelor în care au fost urcaţi elevii, potrivit surselor de presă.

Părinţii cer să vorbească cu un reprezentant al Poliţiei.

---

100 de elevi de la liceul Dimitrie Bolintineanu, audiaţi la Poliţia Capitalei

100 de elevi au fost duşi de poliţişti de la ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat la audieri, într-o acţiune a Poliţiei Capitalei în cazul mitei de la liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucureşti, notează sursele de presă.

Absolvenţii de la liceul bucureştean urmează să dea declaraţii în legatură cu acuzaţiile de dare de mită.

De asemenea, şi părinţii acestor elevi vor fi anchetaţi de poliţişti.

Pe numele fiecărui elev există deja mandat de aducere, iar anchetatorii susţin că este vorba doar de o clarificare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb