UPDATE Mai mulţi actuali şi foşti miniştri, audiaţi la DNA

George Forcoş
Anticorupţie / 11 octombrie 2017

Mai mulţi actuali şi foşti miniştri, audiaţi la DNA

Actualizare 17:51 Eugen Teodorovici, la DNA: "Am avut o discuţie despre modul în care se alocau banii europeni"

Fostul ministru Eugen Teodorovici a afirmat astăzi, la ieşirea din DNA, că a purtat o discuţie cu procurorii cu privire la proceduri privind fondurile europene.

"Am avut o discuţie aici (la DNA, n.r.) despre modul în care banii europeni, în acea perioadă, când am fost eu ministru al Fondurilor Europene - 2013, 2014, modul în care se alocau, modul în care se făceau plăţile, cum se monitorizau cheltuielile efectuate pe fiecare dintre proiecte", a precizat Eugen Teodorovici, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă i-a cerut în vreun moment liderului PSD, Liviu Dragnea, ceva anume legat de "Tel Drum", Teodorovici a replicat: "Niciodată".

El a mai spus: "Cum poate să îmi ceară un ditamai preşedinte unuia ca mine ceva vreodată. (...) Orice mi-ar fi cerut, dacă era în termenul legal sau în termenul legii, cu mare drag".

Întrebat, dacă declaraţia sa poate fi considerată defavorabilă vreunei persoane, Eugen Teodorovici a răspuns: "Nu. Doar spre bine, zic eu, sistemului de fonduri europene, pentru că atât timp cât am fost la Ministerul Fondurilor Europene, ştiţi foarte bine, România s-a bucurat o perioadă bună, nu a pierdut bani europeni, absorbţia ridicată, transparenţă, nu au fost cazuri de discutat vizavi de partea legală a unor fonduri europene cât am fost eu ministru. România a pierdut înaintea mea şi după mine, din păcate, bani europeni. Din păcate, astăzi, este o intrare în ţară de bani europeni doar din proiectele pe care eu în acea perioadă, ca ministru al Fondurilor Europene, le-am fazat, că tot se vorbeşte foarte mult de câţi bani intră astăzi în România. Sunt banii pe acele proiecte şi nimic altceva, din păcate. Trebuie să spun: este o frustrare personală şi trebuie să o recunosc, din păcate, economia are de suferit, nu eu personal".

Teodorovici a mai precizat că în jurul său nu vor exista niciodată discuţii despre susţinerea unei anumite companii, susţinând: "Eu, ca ministru, sau orice funcţie am avut şi am şi pentru cele pentru care sper că o să am nu o să fie astfel de discuţii în jurul meu, pentru că sunt o persoană care nici nu ascultă, nici nu execută, nici nu face ceva în afara legii. (...) Oricine îmi cere orice care nu este conform legii nu are ce să discute cu mine".

Potrivit acestuia, pentru evitarea speculaţiilor privind favorizarea unor companii, trebuie ca în ţara noastră să nu mai existe acces la finanţări publice de către firme care nu au "totul la vedere".

La întrebarea dacă "Tel Drum" a fost vreodată favorizată de un minister sau un demnitar, fostul ministru a declarat: "Nu pot să afirm acest lucru, dar pot să mă întreb, ca probabil oricare dintre românii de bună credinţă, cum de toată lumea peste tot vede că o astfel de companie are acces la foarte multe finanţări. Probabil că sunt ofertele foarte bine făcute, probabil că nu se prezintă alţi competitori la acele licitaţii, dar cred că este bine ca să rezolvăm această situaţie sau ca să nu mai lăsăm loc de speculaţii ca acea iniţiativă despre care am vorbit, şi anume să nu mai existe în România acces la finanţări publice de către firme care nu au totul transparent. Adică, fără acţiuni la purtător şi fără acţionariat decât la vedere".

Eugen Teodorovici s-a prezentat astăzi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a fost audiat de procurori într-un dosar de corupţie.

(S.A.)

-----------

Actualizare 16:15 Dan Şova, prezent la DNA

Fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova, s-a prezentat, astăzi, la sediul DNA. Acesta urmează să fie audiat de procurori într-un dosar de corupţie, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

La intrarea în sediul instituţiei, fostul ministru nu a dorit să dea declaraţii jurnaliştilor.

(G.F.)

----------

Actualizare 15:52 Shhaideh, la DNA: "Am fost informată că pot recuza un expert"

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat astăzi, la ieşirea de la DNA, că a fost chemată de procurori pentru a i se transmite că are posibilitatea de a recuza un expert.

Shhaideh a precizat, potrivit Agerpres: "În acest moment am fost convocată cu alte persoane din acest dosar. Ni s-a adus la cunoştinţă posibilitatea de a recuza un expert. Această decizie o voi lua împreună cu avocata. Termenul este până mâine şi astea au fost toate aspectele procedurale".

Întrebată când va da declaraţie în dosar, Shhaideh a răspuns: "Când o să am posibilitatea să studiez tot dosarul. Dosarul de abia a fost predat. O să am şi eu posibilitatea, ca toată lumea, să studiez acest dosar".

Tot astăzi, la DNA a venit şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman Adrian Gâdea.

Întrebat de jurnalişti, la ieşirea din instituţie, dacă este importantă expertiza din dosar, Gâdea a arătat că nu el stabileşte acest lucru: "Nu sunt eu cel care pot stabili dacă este importantă. Sunt organele de urmărire penală care dispun toate actele procedurale în această speţă".

(S.A.)

------------

Actualizare 15:05 Sevil Shhaideh: "Situaţia mea juridică îl nemulţumeşte pe premierul Mihai Tudose"

Sevil Shhaideh a afirmat la ieşirea de la DNA că situaţia ei juridică îl nemulţumeşte pe premierul Mihai Tudose.

Vicepremierul a precizat: "Eu cred că sunt acelaşi om, am respectat întotdeauna partidul şi cel care m-a pus in funcţie (...) e CEx. Decizia mea, care e luată, va fi comunicată mâine în CEx".

--------

Actualizare 14:21 La DNA a ajuns şi fostul ministru al Economiei, Lucian Bode

Acesta este audiat în dosarul referitor la campania electorală din anul 2012.

"Am venit în acelaşi dosar din 20 februarie (...) finanţarea campaniei electorale din 2012. (...) Eu eram membru în Biroul Permanent al Partidului Democrat Liberal", a precizat Bode, la intrarea în DNA, potrivit Agerpres.

---------

Actualizare 14:06 Fostul ministru Eugen Teodorovici, la DNA

Teodorovici a fost chemat la DNA pentru a da o declaraţie în calitatea sa de fost ministru, în dosarul în care sunt cercetaţi parlamentarii Nicolae Păun şi Mădălin Voicu, suspectaţi de fraudă în două proiecte finanţate cu fonduri europene, transmite Digi24.

"Am fost invitat în calitate de martor în dosarul fostului deputat Păun. Toţi cei care au venit la Ministerul de Finanţe atunci au plecat aşa cum am mai spus. Fără niciun fel de încălcare a legii", le-a spus Eugen Teodorovici jurnaliştilor.

Eugen Teodorovici a fost ministru al fondurilor europene, iar apoi a preluat portofoliul finanţelor în Cabinetul condus de Victor Ponta.

(G.F.)

-----------

Actualizare 14:00 Sevil Shhaideh şi un fost şef al CJ Teleorman, la DNA

Vicepremierul Sevil Shhaideh şi fostul şef al Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, au ajuns la DNA.

Adrian Gâdea este pus sub acuzare în dosarul Belina, în care sunt vizaţi şi doi miniştri ai Guvernului Tudose, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb.

(G.F.)

-----------

Ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, este aşteptată astăzi la DNA, unde vor sosi mai mulţi membri ai executivului, potrivit unor surse judiciare, citate de Antena3.ro.

Sevil Shhaideh ar fi fost citată prin sms, cu numai 24 de ore înainte de audiere.

Totodată, potrivit sursei citate, este posibil ca lui Sevil Shhaideh să i se schimbe încadrarea juridică în dosarul Belina, în care vicepremierul este acuzat de abuz în serviciu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ati pus un i in plus in titlu

    1. .....????....la ce cuvant ???

    Bravo DNA,la bani[avere] trebuiesc cautati si va fi durere mare,acolo e durerea.Unii nu/si pot justifica gardul de la casa si hainele din dulap..Bravo CODRUTA K.,NU TE LASA,,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb