UPDATE Ministrul Laufer: "Ţara noastră negociază mutarea Bursei de la Londra la Bucureşti"

ANDREI STAN
Piaţa de Capital / 20 decembrie 2017



Ilan Laufer

Ilan Laufer

Actualizare 18:18 London Stock Exchange nu comentează afirmaţiile ministrului Laufer

La solicitarea Ziarului "BURSA", Departamentul de presă al London Stock Exchange (LSE) ne-a transmis: "Nu putem oferi un comentariu pe acest subiect în momentul de faţă".

--------------

Guvernul României poartă discuţii în vederea unei posibile relocări a bursei de la Londra la Bucureşti, în contextul procesului de Brexit, a susţinut, aseară, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer.

Întrebat de Mihai Gâdea, la "Sinteza Zilei", dacă poate confirma informaţiile potrivit cărora există şanse ca London Stock Exchange să se mute la Bucureşti, oficialul a declarat: "Este o chestiune confidenţială. Ceea ce pot să îţi spun este atât: într-adevăr, există discuţii în acest moment şi Guvernul României, prin intermediul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, discută această temă de o perioadă destul de lungă de timp, deci nu e o chestiune nouă. Cred că am început negocierile cu ei (cu Marea Britanie, n.r.) în urmă cu 6-8 luni de zile şi ceea ce pot să îţi confirm în această seară este că România a ajuns în marea finală, să spunem aşa. A fost un grup mai mare de ţări, după care s-au restrâns şi după care au rămas un număr foarte, foarte mic de ţări. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, prin Invest România şi echipa pe care o conduc a depus un efort uriaş în acest sens. Încă nu avem o informaţie oficială, din ceea ce pot să îţi spun, Mihai, cu siguranţă, un anunţ va fi făcut la începutul lunii ianuarie 2018. Îmi doresc enorm pentru România să se întâmple şi ar fi într-adevăr o veste mare, dar până nu avem o confirmare nu aş vrea nici să confirm, nici să infirm. Pot să îţi spun că avem prima şansă".

Declaraţiile ministrului vin în contextul în care Marea Britanie va finaliza ieşirea din Uniunea Europeană în martie 2019, iar publicaţia "The Independent" scria recent că autorităţile de la Bruxelles doresc ca decontarea tranzacţiilor în euro să fie transferată în Europa.

London Stock Exchange (LSE) este cea mai importantă şi mai veche bursă din Europa, fiind înfiinţată în anul 1773. În prezent, bursa de la Londra listează un număr de 2.749 de companii.

Urmăriţi afirmaţiile ministrului Laufer începând cu minutul 16:50 din materialul video ataşat.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. cred ca e o gluma!! nu ar trebui verificat despre ce e vorba? asa ceva este incredibil totusi!!!!

    1. Reactia ta este normala.

      daca si pe bursa intra asa ceva, fara minima verificare despre ce este exact vorba.....clar

      Afirmaţia ministrului Laufer a fost făcută pe un post de televiziune şi nu putea lipsi de pe site-ul Ziarului “BURSA”.

      Verificarea informaţiei nu a fost încă finalizată. 

      Prietene, faptul ca Laufer a spus ce spunem ca a spus a fost verificat, nu minim, ci maxim.

      da, probabil a fost verificat daca asta a spus pe banda, nu si daca este o aberatie ce spune. Ar trebui totusi o minima selectie a stirilor, un discernamant al informatiilor

      N-ai inteles, desi ti-am spus si eu, ti-a spus si Andrei Stan, la 1.3. Iti mai zic o data si daca nici acum nu pricepi, atunci te las in plata Domnului: stirea pe care o da BURSA nu este ca London Stock Exchange se relocheaza la Bucuresti, ci ca Laufer zice asta.

      Ce-ai fi vrut, sa nu zicem ca Laufer zice asta, pina nu stim daca se muta sau nu se muta London Stock Exchange?

      Daca asa crezi tu ca trebuie facuta presa, atunci discerne-ti informatiile si fa-ti selectiile minime, in ziarul tau. 

      buna reactie. va incurajez ca, daca maine va spune ca Pentagonul se va muta la deveslu si va intra pe BVB, sa nu o scapati, macar sa fie in linie

      Ramii in plata Domnului.

      Si marmota invelea ciocolata in staniol!????????????

    Astia consuma in grup. Altfel nu vad o explicatie.

    1. Sau daca au trimis s scrisoare de intentie, asta -i negocierea.

    Probabil ca e vorba de o neintelegere. Bursa londoneza nu o sa se “mute” probabil niciodata in afara Londrei, ar fi absurd chiar si drept rezultat al iesirii Marii Britanii di UE. Poate ca se discuta despre unele activitati si operatii, pe care bursa de la Londra ar vrea sa le desfasoare la Bucuresti cu personal prevalent roman, in scopul reducerii costurilor? Daca ar fi asa, atunci “stirea-bomba” s-ar putea considera declasata la categoria “pocnitoare”, de altfel de hartie si mai ales umeda.

    1. De acord.

    Dupa aceasta afirmatie puteti aprecia integritatea mintala a ministrului Laufer si pregatirea in domeniu!

    Sigur. De abia asteptam sa mutam LSE la Bucuresti impreuna cu toate companiile listate care fac presiuni sa fie incluse in FNDI al Romaniei. Mutarea o facem progresiv, incepem cu WC-urile si apoi mai vedem. Ba, astia chiar sunt cretini sau, vorba unui preopinent, sunt high...

    Cam neasteptat sa se mute operatiunile de decontare a operatiunilor in euro in Romania, tara care nu este membra a zonei euro.

    Eu nu inteleg de ce va agitati atat. Aseara la Antena 3 a fost o serie de stiri propagandiste false..totul de la ora 9 pana noaptea numai asa a tinut....laude la guvern. Nu trebuie blamati. O fac pentru bani..pana la urma fac un serviciu si arata nivelul real al situatiei politice din Romania. Ii lasa sa se faca de ras pa aia care vin pe-acolo..Lauifer nu cred ca stie ce e exact bursa..stie si el ca toti baietei cu muschi ca e ceva cu bani.afaceri..chestii de astea...l-au trimis sa spuna stiri bombastice..in afara de chestia cu bursa a mai spus alte 52455646 tampenii..si americanii radeau de el...era un clipacolo in care o domana de la Fox news a repetat de 5-6 ori ca e celmai tanar ministru din UE (adica mai pe scurt: nu il bagati in seama ca e prost). Simplu. Bursa are nevoie de investitori de retail si de mai multe listari semnificative..altfel..dispare de tot

    Acest Laufer este reprezentativ pentru mizeria aceasta de guvern:INCOMPETENT, MINCINOS, INCONSTIENT, SLAB PREGATIT PROFESIONAL...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb