UPDATE Ponta: "Am adoptat OUG privind reorganizarea din cadrul administraţiei publice centrale"

F.A.
Politică / 22 decembrie 2012

Update 13:15

"Anul 2013 se va încheia cu o decizie a Parlamentului privind regionalizarea, şi nu doar a Parlamentului, ci şi cu o decizie a poporului român. Până în iunie 2013 vom avea în Parlament o decizie privind împărţirea pe regiuni. După care urmează referendum. Dacă nu vom face în 2013, nu vom mai face prea curând", a adăugat Ponta la finalul şedinţei cu noul Guvern.

----

Update 13:12

Victor Ponta a declarat: "CNADNR-ul trece la domnul Sova. În scurt timp avem obligaţia să înfiinţăm o Companie pentru autostrăzi care rămâne la primul ministru, iar drumurile vor rămâne la Ministerul Transporturilor".

"Departamentul pentru Afaceri europene a trecut înapoi la MAE. Erau două departamente care făceau acelaşi lucru, şi la MAE şi la MAEur. Departamentul pentru Afaceri Europene va fi în subordinea directă a primului ministru", a precizat primul ministru.

----

Update 12:21

Victor Ponta a declarat că Ministerul de Finanţe a lucrat deja la bugetul pentru anul viitor şi că până la sfârşitul lunii ianuarie Parlamentul poate da votul pe buget.

"Eu am cerut Ministerului de Finanţe şi SGG să lucreze la proiectul de buget încă de acum o lună şi jumătate. Închidem discuţia în Guvern până pe 7 ianuarie, când vine delegaţia FMI. Practic de pe 14 ianuarie încep discuţiile pe buget în Parlament. Probabil la sfârşitul lunii ianuarie Parlamentul poate da votul pe buget. Avem inclusiv resursele pentru aplicarea majorării de 7% la salariile bugetarilor", a adăugat Ponta.

----

Update 12:16 Ponta: "In mod sigur, fiecare ministru va reduce schema de personal"

Premierul a precizat, în ceea ce priveşte posibilele restructurări din departamente, că a constatat că în 4-5 ministere sunt departamente care se ocupă de invetiţii străine şi că dacă nu este nevoie de ele, atunci vor exista persoane disponibilizate.

"Am constatat ca avem in 4-5 ministere departamente care se ocupa de investitii straine. Fiecare face altceva, rezultatele le stiti si dumneavostra. In mod sigur, fiecare ministru va reduce schema de personal", a menţionat Victor Ponta.

----

Premierul Victor Ponta a declarat la finalul primei şedinţe a noului Cabinet că începând de astăzi, Guvernul funcţionează la capacitate normală.

"Am adoptat OUG privind reorganizarea din cadrul administraţiei publice centrale. Practic, începând de astăzi, Guvernul funcţionează la capacitate normală. Pe 27 avem următoarea şedinţă de Guvern", a precizat Ponta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb