URMĂRILE SCANDALULUI DE MANIPULARE A LIBOR Preşedintele "Barclays" a demisionat

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 iulie 2012

Marcus Agius, care a fost preşedintele "Barclays" timp de cinci ani şi jumătate, va rămâne în funcţie până la desemnarea unui succesor.

Marcus Agius, care a fost preşedintele "Barclays" timp de cinci ani şi jumătate, va rămâne în funcţie până la desemnarea unui succesor.

Preşedintele grupului bancar britanic "Barclays" Plc, Marcus Agius, a demisionat din funcţie, afirmând că scandalul privind implicarea instituţiei în manipularea dobânzilor Libor a dat o lovitură devastatoare acesteia.

Agius, preşedintele "Barclays" timp de cinci ani şi jumătate, este prima victimă majoră a acestui scandal.

Săptămâna trecută, reprezentanţii "Barclays" au anunţat că au ajuns la o înţelegere cu autorităţile de reglementare din SUA şi Marea Britanie în baza căreia va plăti penalităţi în valoare de 290 milioane lire sterline (453 milioane de dolari) ca să pună capăt unei anchete internaţionale privind manipularea dobânzilor Libor. În Marea Britanie, autoritatea de reglementare din domeniul serviciilor financiare (FSA) a impus "Barclays" să plătească o amendă de 59,5 milioane de lire sterline (92 milioane de dolari), aceasta fiind cea mai mare penalizare acordată vreodată de FSA.

În SUA, Commodities Futures Trading Commission - CFTC a stabilit că "Barclays" trebuie să plăteas­că o amendă de 200 de milioane de dolari. În plus, "Barclays" a acceptat să plătească alte 160 de milioane de dolari Departamentului american al Justiţiei.

"Barclays" a anunţat că directorul său general şi alţi executivi vor renunţa la bonusurile pe acest an. "Îmi pare rău că unii angajaţi au acţionat într-o manieră care nu corespunde culturii şi valorilor noastre"', a declarat directorul general al "Barclays", Bob Diamond, adăugând că atât el, cât şi directorul financiar Chris Lucas, directorul operaţional Jerry del Missier şi cel al diviziei de investment banking, Rich Ricci, au renunţat la orice bonusuri în acest an.

Dobânzile Libor sunt fixate zilnic de Asociaţia Bancherilor Britanici, pe baza datelor pe care le primeşte de la un grup de bănci.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb