URMĂRIRE PENALĂ IN REM DNA verifică legalitatea unor retrocedări către biserici

E.D.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 25 martie 2015

Procurorii anticorupţie din Alba verifică legalitatea retrocedării de clădiri sau terenuri către biserici din judeţele din Transilvania, ne-a transmis biroul de presă al DNA, după ce publicaţia Vocea Transilvaniei a relatat, ieri, că DNA a solicitat primăriilor din Satu Mare, Hodod şi Medieşu Aurit toate dosarele de retrocedare întocmite în perioada 1995-2013 pentru Biserica Romano-Catolică.

Potrivit publicaţiei, în perioada cuprinsă între anii 2000-2009, în proprietatea cultului romano-catolic, prin intermediul episcopiilor, parohiilor şi asociaţiilor afiliate, au intrat 19 imobile. Conform informaţiilor furnizate de Primăria Satu Mare pentru sursa citată, din cele 19 imobile, 12 au fost retrocedate în mod direct Episcopiei Romano-Catolice, alte patru prin intermediul Ordinului Surorilor de Caritate "Sf. Vincenţiu" şi două fundaţiei Caritatea.

DNA nu ne-a furnizat detalii privind aceste verificări, însă ne-a precizat că "în acest moment se efectuează urmărirea penală «in rem» - faţă de faptă, nefiind pusă sub acuzare vreo persoană".

Surse judiciare ne-au spus că verificările asupra legalităţii retrocedărilor ar fi fost declanşate de nişte sesizări primite de DNA dar şi de parchetele din Transilvania.

Vocea Transilvaniei mai scrie că, în urma acestor retrocedări, Biserica Romano-Catolică a ajuns să fie proprietara unui adevărat imperiu imobiliar în toate judeţele din Transilvania. Doar din 2004 încoace, Bisericii Romano-Catolice din Satu Mare i-au fost retrocedate 19 clădiri şi terenuri, evaluate la multe milioane de euro. Conform sursei citate, majoritatea clădirilor este formată din şcoli sau instituţii publice pentru care acum autorităţile locale plătesc chirii de sute de mii de euro.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb