Urşii de la Zărneşti au atras peste 21.000 de turişti anul trecut

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 27 ianuarie 2015

Urşii de la Zărneşti au atras peste 21.000 de turişti anul trecut

Peste 21.000 de turişti au vizitat anul trecut Sanctuarul Libearty de la Zărneşti, mai mult de 12.000 fiind străini, ne-a declarat PR Managerul Liviu Cioineag. "O treime dintre vizitatori au fost copii", a explicat sursa citată. Cei mai mulţi turişti străini au provenit anul trecut din Israel, Germania, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. "Veniturile pe care le obţinem din biletele plătite de vizitatori asigură cam o treime din cheltuielile sanctuarului. Restul banilor îi obţinem de la ONG-uri", a mai spus Cioineag.

Pentru anul acesta, administratorii sanctuarului au în plan finalizarea unui centru multifuncţional şi de conferinţe, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, bani proveniţi de la un ONG din Germania, dar şi tabăra pentru copii, în care se vor investi 10.000 de euro, proveniţi de la o altă fundaţie. "Vom aduce un cort indian, realizat tocmai în Canada de o familie de indo-americani", a mai spus sursa citată.

Rezervaţia de urşi de la Zărneşti se întinde pe o suprafaţă de 27 de hectare, fiind locuită de peste 70 de exemplare.

De altfel, rezervaţia a fost prezentată şi la Târgul de Turism de la Stuttgart. Peste 5.000 de turişti germani vor veni în acest an în România special pentru a vedea urşi şi lupi în mediul lor natural, potrivit oficialilor din turismul românesc, acest tip de sejururi fiind promovat la târgul internaţional desfăşurat la Stuttgart, în perioada 17-25 ianuarie.

"Standul României la târgul de la Stuttgart a fost vizitat până acum de peste 150.000 de persoane, iar interesul cel mai mare a fost pentru Transilvania şi Delta Dunării, în mod special pentru turismul activ şi turismul în natură. Un segment care a suscitat interes în acest an este observarea de mamifere mari în natură, respectiv urs şi lup, programe pentru care există deja câteva mii de cereri concrete", a declarat Adina Secară, directorul Biroului de Informare şi Promovare Turistică a României în Germania.

Ea a spus că, dacă înainte doar câteva sute de germani ajungeau anual pentru observarea animalelor mari, promovarea făcută la târg pentru acest segment va atrage peste 5.000 de turişti în acest an. Programele sunt dezvoltate de agenţiile de turism, în parteneriat cu ocoalele silvice. "Pentru observarea de animale mari, turiştii vin în special în zonele Piatra Craiului şi Zărneşti. Cei de la ocoalele silvice le dau zilnic de mâncare urşilor în acelaşi loc şi la aceeaşi oră, o delicatesă pentru ei fiind porumbul cu zahăr. Cu o oră înainte de hrănirea animalelor, turiştii sunt urcaţi în foişoare. Eu am văzut într-o singură oră 16 urşi", a afirmat Adina Secară. Observarea lupilor este o activitate mai anevoioasă, pentru care turistul trebuie să aloce câteva zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb