USR:  Dominic Fritz se solidarizează cu comunitatea germană din România împotriva agresiunii AUR

G.U.
Politică / 9 februarie 2022

 Dominic Fritz se solidarizează cu comunitatea germană din România împotriva agresiunii AUR

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, condamnă "agresiunea verbală" săvârşită de deputatul AUR de Timiş Ciprian Titi Stoica împotriva lui Ovidiu Ganţ, reprezentant al Forumului Democrat al Germanilor din România, informează USR, conform Agerpres.

Dominic Fritz, care este şi preşedintele al USR Timiş, anunţă că se solidarizează cu comunitatea germană din România care, deşi a contribuit istoric la modernizarea României, este astăzi "ţinta unei campanii continue de agresiune din partea partidului de factură anarhică AUR". USR menţionează că reprezentanţii AUR, conduşi de George Simion, "au luat cu asalt" Primăria Timişoara, proferând "acelaşi tip de injurii" la adresa primarului Dominic Fritz.

Totodată, Dominic Fritz se alătură demersului iniţiat de preşedintele USR, Cătălin Drulă, şi el deputat de Timiş, care a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

"Mă îngrozesc că astăzi imaginea Banatului este batjocorită de un deputat AUR de Timiş care îşi insultă colegul, şi el deputat de Timiş, cu acuzaţii de nazism. Germanii din România, din Banat, au pus umărul la construirea societăţii româneşti moderne, au trudit şi luptat cot la cot cu românii şi celelalte comunităţi etnice, precum evreii şi maghiarii, şi acestea ţinte ale unui discurs violent, pentru bunăstarea tuturor. Au construit oraşe şi au lăsat un patrimoniu cu care azi ne mândrim. Mulţi au fost deportaţi de două ori, în Rusia după 1945 şi în Bărăgan în anii 1950. Ceauşescu i-a vândut şi acum vine un partid care le cere, din nou, să plece. Cum să fie acuzaţi de nazism şi trimişi în Germania? Banatul, Timişul este un spaţiu multicultural în care toţi au avut o contribuţie şi au trăit de secole în bună înţelegere. AUR nu înţelege istoria acestui loc şi pentru prima oară văd un real pericol de dezbinare", a precizat Dominic Fritz.

Primarul USR a cerut tuturor liderilor partidelor şi parlamentarilor PNL şi PSD să condamne acest tip discurs care "otrăveşte" mediul politic şi societatea şi să-l izoleze.

"Tăcerea este o formă de încurajare şi complicitate", a declarat Dominic Fritz, primarul Timişoarei.

Ovidiu Ganţ a declarat miercuri că parlamentarul AUR Ciprian Titi Stoica l-a numit "nazist" şi a solicitat Parchetului General să se autosesizeze pentru această faptă.

"Astăzi dimineaţă, în timpul şedinţei de regulament, deputatul Ciprian Titi Stoica m-a numit 'nazist', insistând în continuare, citez: 'Ăsta e adevărul istoric, sunteţi nazişti'", a afirmat Ganţ în plenul Camerei Deputaţilor.

Ulterior, copreşedintele AUR George Simion a declarat că deputatul Ciprian Titi Stoica a folosit apelativul "nazist" în şedinţa Comisiei de regulament de miercuri dimineaţă, dar nu doar la adresa deputatului minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ, ci a tuturor membrilor prezenţi.

"A spus: 'Sunteţi nazişti, voi, cei din comisie', pentru că în aprecierea lui Ciprian Titi Stoica, ce se întâmpla în acea comisie era un act totalitar, similar cu regimurile fasciste, din care fac parte şi nazismul şi comunismul, care comunism a făcut foarte multe victime, mă refer la comunismul cu doctrina marxistă care a stat la baza Uniunii Sovietice", a precizat acesta.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. In acelasi timp, si comunitatea timisorenilor se solidarizeaza impotriva acestui spion gretos al BND-ului german, care de cand a venit in fruntea Timisoarei, isi bate joc la maxim de locuitorii acestui oras, in marea lor majoritate, romani!

    Caldura si apa cald le rezolva la vara:-)

    Și eu care mă gândeam că Friț se solidarizează cu timișorenii a căror urbe o administreză, care n-au căldură și apă caldă. Sau cu timișorenii care nu-și pot achita facturile datorită exploziei prețurilor la energie/gaz generată de liberalizare. Girată de ticăloșia și prostia lui (și a colegilor lui de partid).

    Când colo, ce să vezi... Friț livreză doar circ! 

    astia ca si altii ca el uita de contributia "unio trium nationum"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb