USR: "La trei decenii de libertate, ţara noastră nu este pe deplin vindecată de trauma trecutului"

B.F.
Miscellanea / 22 decembrie 2019

sursă foto: Facebook

sursă foto: Facebook

USR a transmis un mesaj, la 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989 care au dus la căderea comunismului. "La trei decenii de libertate, ţara noastră nu este pe deplin vindecată de trauma trecutului. Avem nevoie de adevăr", au transmis reprezentanţii USR, care consideră că "a nu căuta vinovaţii înseamnă a uita", în acest sens, afirmaţia lui Ion Iliescu potrivit căreia ar trebui să nu se mai caute vinovaţi fiind "o jignire care întinează memoria eroilor", potrivit News.ro.

Reprezentanţii USR au scris, duminică, pe pagina de Facebook: "În urmă cu 30 de ani, ziua de 22 decembrie a fost începutul sfârşitului dictaturii lui Nicolae Ceauşescu. Strigătele oamenilor care cereau "Libertate" şi "Vrem o ţară liberă" se auzeau pe străzile Capitalei, multe erau acoperite de sunetele gloanţelor. Fără curajul tinerilor din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi multe alte oraşe din ţară, astăzi România nu ar fi fost liberă. De trei decenii, familiile a cel puţin peste 1.000 de români continuă să caute răspunsuri despre cine sunt vinovaţii pentru pierderea celor dragi, care au rescris istoria ţării. Pedepsirea vinovaţilor încă trenează, şi în fiecare an, în apropierea Crăciunului aşteptăm un verdict care să aducă linişte în vieţile multor familii".

Potrivit acestora, la trei decenii de libertate, "ţara noastră nu este pe deplin vindecată de trauma trecutului".

Aceştia consideră că nu trebuie să uităm niciodată strigătele de libertate ale eroilor din 1989, "pentru a fi pe deplin conştienţi de valoarea libertăţii pe care o avem astăzi".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Fantoma lu' CEAȘCĂ bântuie PARLAMENTUL și JUSTIȚIA.

    1. Stau si ma intreb ce s-ar fi intimplat in 1989 daca lumea nu iesea in strada pentru a face jocul diverselor tabere care nu il mai doreu pe Ceausescu. Nu cred in nici un fel ca a fost un lucru bun. Din contra, s-a creat haosul perfect pentru baietii destepti sa puna mana pe orice: bani, documente de toate felurile, terenuri si bunuri etc. Nu zic acum ca cei ce au avut curajul in 1989 sa iasa in strada ar trebui condamnati, spun doar ca au facut jocul celor care aveau informati, putere si i-au manipulat foarte usor. Cei care controlau societetea in 1989 o controleaza si astazi. Diferenta este ca astazi poti vorbi orice vrei ca oricum nu are efect.

      Astazi poti vorbi si scrie liber aici pentru ca cei care au avut curajul sa iasa in strada in 1989 si au murit o parte....altfel erai cu pumnul in gura or batut mar la securitate daca nu ridicai in slavi partidul si maretul conducator. Mai bine aprinde o luminare la cimitirul eroilor si roaga-te si multumeste unuia de acolo ca poti vorbi orice ce vrei chiar daca oricum nu are nici un efect. Va veni o zi cind te va auzi cineva si pe tine, stai linistit...

    Fantoma JUNTEI BARNA va bantui multa vreme, ca o chintesenta a JIGODISMULUI ; o adunatura de JNAPANI CU NIMIC DIFERITI DE CLICA PESEDISTA DRACNIANA !

    BARNA : DEMISIA, FARA PIC DE ONOARE ! 

    SILA, RECTE SCARBA ,VA BATETI JOC DE SPERANTELE A MILIOANE DE ROMANI ! 

    Ce dovada mai clara este ACOPERIREA HOTIEI LA LISTA "FARA PENALI" ?

    Ce diferenta e intre voi si manarelile pesedeilor ? HUOOOO !!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb