USR: Proiectul "Casa de Comerţ Unirea", dovada clară pentru "jaful public"

A.D.
Politică / 9 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

USR a comunicat astăzi, că descinderile DNA de la Casa de Comerţ Unirea au confirmat ceea ce USR a semnalat de ani de zile, anume că PSD a transformat această companie într-un instrument de risipire a banilor publici, informează news.ro.

"O afacere politică creată de Liviu Dragnea şi Petre Daea, "Casa de Comerţ Unirea" a fost reactivată în 2022, deşi era evident că nu avea nicio şansă de a-şi îndeplini scopul declarat de sprijinire a fermierilor români. Astăzi, vedem cum prejudiciul depăşeşte 40 de milioane de lei, bani furaţi din buzunarul românilor", a declarat USR.

Potrivit formaţiunii, "corupţia nu s-a produs doar sub ochii oamenilor plantaţi de PSD în fruntea instituţiei ci PNL a fost partenerul de guvernare al PSD în toţi aceşti ani, iar ei trebuie să răspundă de ce au asistat impasibili la deturnarea fondurilor şi umflarea clientelei politice". Cristina Prună, purtătoare de cuvânt a USR, a adăugat că "PNL-ul lui Iohannis şi Ciucă ne spune că nu vor să părăsească guvernarea pentru că stau de pază să nu fure PSD, inclusiv la alegeri".

"Este amuzant să citeşti asta de la partidul care nu a scos un cuvânt atunci când Toni Greblă era părtaş la fraudarea alegerilor de la Sectorul 1 şi 2. La fel, PNL-ul lui Iohannis şi Ciucă a fost părtaş la jaful organizat de la Casa Unirea. PNL, dacă mai are un gram de decenţă, trebuie să înceteze să mai protejeze un guvern compromis şi să semneze moţiunea de cenzură", arată Prună în comunicatul partidului.

Afirmaţiile sunt susţinute şi de Sebastian Cernic, senator USR: "Am avertizat în repetate rânduri că la Casa Unirea are loc un jaf organizat. DNA trebuie să meargă până la capăt, iar USR va face tot posibilul pentru ca cei vinovaţi să fie traşi la răspundere şi pentru ca astfel de scheme să nu mai fie posibile", a subliniat Cernic.

"Proiectul Casa Unirea este dovada clară că statul român a fost capturat de PSD şi PNL-ul lui Iohannis şi Ciucă, iar instituţiile au fost folosite pentru jaful public, nu pentru sprijinirea producătorilor locali sau pentru modernizarea agriculturii, aşa cum se voia iniţial proiectul. Niciun fermier nu a beneficiat de pe urma acestei iniţiative, dar clientela de partid a prosperat", a adăugat USR.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb