USR propune desfiinţarea Institutului Levantului

C.B.
Politică / 12 februarie 2020

Iulian Bulai (Sursă foto: Twitter)

Iulian Bulai (Sursă foto: Twitter)

Deputatul USR Iulian Bulai a anunţat miercuri că a depus la Parlament o propunere legislativă care prevede desfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, în prezent condus de fostul preşedinte Emil Constantinescu, instituţie despre care parlamentarul spune că este una dintre cele "născute de guvernele PSD ca să scurgă bani fără vreo noimă, în schimbul sprijinului politic".

Bulai susţine că Institutul Levantului are un buget anual de peste un milion de euro de la buget şi compară acest aspect cu situaţia altor instituţii de cultură care chiar "există şi chiar fac lucruri pentru oamenii României".

"20.000 de lei din bugetul milionar al Institutului au provenit, în 2018, din venituri proprii", afirmă acesta pe Facebook.

El a ataşat postării un tabel cu subvenţiile primite de Institut în 2018 (5,3 milioane de lei) şi în 2019 (4,8 milioane de lei). Fondul de salarii pe 2018 a fost de 2,9 milioane de lei, iar pe 2019 - 3,39 milioane de lei.

Deputatul prezintă şi câteva sume legate de salarizarea din Institut. "Un referent cu studii medii de la Institutul Levantului avea în 2019 un salariu brut de 4.048 de lei, în timp ce grila de salarizare unică prevede ca un cercetător ştiinţific III dintr-un institut de cercetare al Academiei Române să ajungă abia în 2022 la 4.216 lei brut. Salariul de bază de 8.356 lei brut al directorului adjunct al ISACCL a fost, în 2019, aproape cât va ajunge cel al unui director adjunct de cercetare de la Academie în 2022 (8.949 lei)".

Potrivit deputatului, "doar 80.000 lei a alocat Institutul Levantului, în 2019, studiilor şi cercetărilor. Dintr-un milion de euro, cam 50.000 de euro s-au dus spre proiecte".

Parlamentarul precizează că "avem o lipsă cronică de specialişti într-o mulţime de domenii, cercetarea arheologică e aproape în agonie, instituţiile cu tradiţie şi recunoaştere internaţională sunt subfinanţate - iar statul român iroseşte resurse valoroase pentru întreprinderi fără plus-valoare, fără impact în societatea românească ori la nivel internaţional şi care, în final, subminează chiar domeniul ale cărui resurse le deturnează. Fiecare om cu institutul lui pe persoană fizică, dar pe bani publici - iată principiul de funcţionare al sinecurilor în statul român capturat. Căruia trebuie să-i punem capăt! Specialiştii din institutele de cercetare şi din muzee trebuie sprijiniţi să-şi facă meseria, nu o instituţie-căpuşă!".

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului a fost înfiinţat de Parlamentul României prin Legea nr. 117 / 26 mai 2017, publicată în Monitorul Oficial nr. 404/ 30 mai 2017.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul oficial, în 2011, profesorul Emil Constantinescu, ales preşedinte al Academiei de Diplomaţie Culturală din Berlin, a iniţiat şi organizat primul program de studii superioare în domeniul diplomaţiei culturale din lume (licenţă, masterat şi doctorat) în colaborare cu Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, Universitatea din Siena, Italia, fondată în 1640 şi Universitatea Furtwangen, Germania.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. De abia astept sa vina gugustiucii astia de la USR la putere. Ruina si mizerie o sa lase in urma. Dar si multa, multa distractie. Hai USR, romanasii te merita din plin!!

    IULIAN BULAI,O NOUĂ MANIFESTARE DEZGUSTĂTOARE

     

    În Ajunul Crăciunului un mesaj postat de un anume Iulian Bulai a îndurerat și stupefiat obștea, covârșitor creștină ,a României. 

    Ulterior am aflat că acest Bulai ar fi reprezentant în Parlamentul României al sinistrei formațiuni politice “Uniunea Salvați România”.O adunătură de neo-marxiști, anti-români,exchibitionisti obsceni,semi-penali,urmași de nomenklaturisti comuniști și securiști,o rușine și o adevărată vespasiană politică.În plus, chiar numele Bulai, este suspect,aș zice predestinat.Acest nume dovedește ,cu mare probabilitate, obârșie “rom”.Frumoasa rasă reprezentată prin “palatele” din Țăndărei și Strehaia.Ulterior acest lucru mi-a fost confirmat.Iulian Bulai ar fi “rom” ceangau,deci din rău în mai rău. 

    Oricum, acest personaj patibular, “romul” Iulian Bulai,s-a aflat în treabă postând blasfemii cutremurătoare. 

    Este foarte posibil ca “romul” Iulian Buali să fi fost îndatorat, de către formațiunea politică de rușine din care face parte, să producă aceste blasfemii în preajma Crăciunului.Dar maniera în care au fost produse dovedește, fără putință de tăgadă, profunda prostie, a “romului” Bulai dar și a sinistrei USR. 

    Acea ieșire a lui Iulian Bulai a fost condamnată unanim și tratată că o manifestare de răutate de castrat și prostie.Dar iată că această stârpitură intelectuală și morală,’romul”,Iulian Bulai recidivează. 

    În luna Februarie 2020,în Prlament,această,repet,stârp itură fizică,morală și intelectuală,Iulian Bulai, a cerut desfințarea “Institutului de Studii Avansate pentru Cultură și Civilizația Levantului”. 

    Această manifestare sfruntată dovedește nu doar josnicia lui Iulian Bulai,un fapt care nu mai trebuie argumentat,dovește că formațiunea din care face parte,”Uniunea Salvați România” este un jurat dușman a tot ce înseamnă istorie și tradiție românească. 

    “Institutul de Studii Avansate pentru Cultură și Civilizația Levantului” are ca menire aprofundarea cercetărilor istorice privind Bizanțul,Europa de Sud-Est și de a stabili mai clar care este locul Românilor și moștenirea lor în această civilizație și cultură care au fost și rămas superlative. 

    Aceste cecetari nu sunt ceva nou în cultura românească și ele au fost contemporane cu însuși începuturile bizantinologiei. 

    Prima catedră de bizantinistică s-a deschis la München sub conducerea filologului Karl Krumbacher (1897), iar primii bizantiniști români sînt și ei de formație filologică în universități nemțești – Demostene Russo (n. 1869, studii la Berlin și Leipzig), Theodor Capidan (n. 1879, studii la Leipzig), Nicolae Bănescu (n. 1878, studii la München) .Mai apoi studiile de bizantinologie au fost continuate și dezvoltate prin oameni fără de care cultura românească nu ar exista:Nicolae Iorga, George Brătianu,Nicolae Banescu,Mihail Berza,Alexandru Elian,Șerban Tanasoca,Victor Papacostea.Acești oameni,EROI în cel mai exact și deplin înțeles al cuvântului,au așezat locul de cinste pe care Românii l-au avut și îl au în ce a fost istoria Bizanțului și moștenirea lui.Iar lor le urmează istorici care sunt între noi;Răzvan Theodorescu,Sergiu Iosipescu,Andrei Pippidi și alțîi. 

    Pentru Români ,pentru istoria și existența românească,Bizanțul a fost și Mamă și Tată.De la Bizanț ne avem numele,căci Român nu vine de la Roma,vine de la “romei”,supuși Bizantini,și tot de la Bizanț ne-a venit Ortodoxia și tot ce ține de Ea. 

    În această lumina,obrăznicia și ignoranța “romului” și starpiturii Iulain Bulai,capătă dimensiuni de blasfemie.Se pare că blasfemia este specialitatea acestei starpituri. 

    Ura împotriva studiilor de Bizantinologie nu este un lucru nou.Această ura a fost manifestată plenar de bestiile comuniste ,cele care au desfințat Institutul de Studii Bizantine și Catedră de Istorie a Bizanțului la Bucuresti.Încă mai devreme Stalin interzisese studiile byzantine în Rusia ,căzută sub soviete.În urmă acestor persecuții au trebuit să pribegeasca marii bizantinologi Alexander Vasiliev și George Ostrogorsky.Foarte mulți istorici bizantinologi au sfârșit în gulagul sovietic și în infernal concentrationist comunist din România. 

    Acestei categorii,acestor hiene,care urăsc Bizanțul le aparține stârpitura Iulian Bulai.Acest avorton aproximativ,hidos la chip și la suflet,manifestă ură de castrat pentru Credință,pentru Tradiție,pentru tot ce este curat și sfânt. 

    Mă îndoiesc că propunerii făcute de acest neisprăvit ,de a fi desfințat Institutul pomenit, se va da curs. 

    Sunt însă convins că studiile despre Bizanț vor continua . 

    Ele vor continua deaorece ,astăzi ,Bizanțul are pentru Români și tot Răsăritul Ortodox o importantă existențială.O importanță pe care a definit-o filozoful Konstantin Leontiev încă la jumătatea veacului al XIX-lea: “Sub steagul bizantinismului și Ortodoxiei,dacă îi vom fi credincioși,vom fi capabili să rezistăm asaltului întregii Europe confederate,dacă aceasta ar îndrăzni-după ce va fi distrus definitiv ceea ce a creat nobil în interiorul său-să ne prescrie și nouă duhoarea și putreziciunea noilor sale legi referitoare la mizerabila fericire pamânteasca și la radicala vulgarizare universală!” 

    Alexandru Nemoianu 

    Istoric 

    USA

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb