VACCINARE BOR, favorabilă campaniei de informare a populaţiei

O.D.
Miscellanea / 12 ianuarie 2021

BOR, favorabilă campaniei de informare a populaţiei

Autorităţile au reuşit să atragă de partea lor un partener puternic în vederea informării populaţiei în legătură cu campania de vaccinare anti-COVID. Dincolo de discuţiile în contradictoriu din ultimul an, legate de măsurile de distanţare fizică, care au dus la anularea mai multor pelerinaje şi evenimente religioase, Biserica Ortodoxă Română s-a exprimat favorabil în legătură cu demersurile autorităţilor de a informa populaţia în legătură cu vaccinarea. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat că un material informativ referitor la vaccinarea împotriva COVID-19 a fost transmis tuturor ierarhilor români ortodocşi, opţiunea pentru vaccinare trebuind însă a se configura în cadrul unei serioase informări: "Patriarhia Română, Biserica Ortodoxă Română, ca şi toate celelalte Culte religioase din România, a primit Broşura informativă cu titlul: «Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA - Gratuită, Voluntară, Sigură», document oficial al Comitetului Naţional de Coordonarea Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 în România. Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română. În acest sens, nu în altul, Biserica se implică în absolut firescul demers de informare a clericilor şi credincioşilor ei cu privire la această vaccinare. Opţiunea pentru vaccinarea cu actualul vaccin anti-COVID trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul limpede al unei serioase, substanţiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculaţiilor excesive şi a extremelor. Doar cineva bine informat din surse sigure, credibile, validate instituţional, poate lua o decizie adecvată, menită să îi protejeze sănătatea personală şi pe a celor din jur. Scopul este, desigur, ca informarea să se facă ierarhic şi ca informaţia să ajungă la toţi credincioşii". Un prim anunţ în sensul celor de mai sus a fost făcut într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii: "Încheiem duminica şi această săptămână cu bucurie şi cu multă speranţă pentru creştinii ortodocşi sau catolici din România şi de pe întreaga planetă. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunţat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broşură intitulată «Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură». Papa Francisc a anunţat că se va vaccina imediat ce îi va veni rândul. Papa a spus: «Dintr-o perspectivă etică, cred că toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este decizia etică pentru că pariezi cu sănătatea ta, cu viaţa ta, dar pariezi şi cu viaţa celor din jurul tău». Numai împreună, indiferent de religie şi credinţă, vom reveni la normalitate!".

Pe de altă parte, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, ÎPS Calinic, îi îndeamnă pe credincioşi să caute datele oficiale despre vaccinare şi despre beneficiile vaccinului, el făcând trimitere la portalul oficial al Guvernului României dedicat campaniei de vaccinare. Clericul anunţă că se va vaccina: "Se pune întrebarea, dacă mă voi vaccina? Desigur, după ce vor fi vaccinaţi toţi cei din prima şi a doua urgenţă. De ce trebuie să ne vaccinăm? Imediat îmi vine întrebarea: La noi în România, cred că vă amintiţi, am fost vaccinaţi de mici şi mereu, contra a diferite virusuri şi boli; ne-am întrebat de ce ne-am vaccinat contra gripei? Ne-am pus întrebări îndoielnic? Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal! Tocmai! Virusul Covid-19, are în structura lui şi manifestări asemănătoare cu gripa obişnuită care bântuie omenirea. Tot aşa trebuie înţeles vaccinul antiCovid-19, doar cu o excepţie, că se constată anumite mutaţii, o nouă tulpină şi trebuie luptat împotriva îmbolnăvirilor şi mai ales a complicaţiilor, în masă". Înaltul prelat consideră că "cei care se erijează în atoateştiutori" trebuie să se informeze şi să citească pentru a nu avea dubii asupra fenomenului Covid-19.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ceas vedem o abordare logica si clara a BOR cu privire la aceasta pandemie . locuiesc in localitatea in care un membru marcant al acestei biserici, IPS Teodosie, s-a remarcat ca un partizan declarat impotriva masurilor de orice fel privind combaterea acestei molime si cu toate acestea conducerea bisericii nu a catadigsit sa ia nicio masura impotriva lui, ori sa dea vreun comunicat de dezaprobare! Oare de ce? Spun ca BOR a luat o masura logica si avand in vedere faptul ca totusi slujitorii acesteia sunt platiti de catre statul roman, iar in asemenea conditii de razboi sanitar sa ai abordari diferite de politica statului, inseamna ca dezertezi din transee. Asa ca dpmdv, cei care au asemenea abordari trebuie cel putin sa renunte la salariul pe care-l primesc de la stat, sau statul sa nu mai plateasca de la buget salarii clerului. Care ar fi cea mai buna abordare?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb