Vaccinul rusesc Sputnik V, omologat în Filipine

G.U.
Miscellanea / 19 martie 2021

Vaccinul rusesc Sputnik V, omologat în Filipine

Vaccinul rusesc împotriva noului coronavirus Sputnik V a fost omologat în Filipine, a anunţat astăzi Fondul rus de investiţii directe (RDIF), în timp ce arhipelagul se confruntă cu o creştere a numărului de infecţii, informează AFP, conform Agerpres.

Sputnik V a fost "omologat conform procedurii pentru utilizare în regim de urgenţă" de către autorităţile filipineze, a declarat într-un comunicat RDIF, care a finanţat dezvoltarea vaccinului.

"Filipine a fost printre primele ţări care s-a interesat de vaccinul Sputnik V după omologarea sa în Rusia", a precizat directorul RDIF, Kirill Dmitriev, citat în comunicat.

Dmitriev a precizat că vaccinul rusesc a obţinut autorizaţia "după o analiză aprofundată a datelor ştiinţifice'' şi s-a declarat încrezător că acesta "va deveni unul dintre instrumentele-cheie pentru prevenirea răspândirii coronavirusului în ţară".

Printre cele mai populate ţări din Asia de Sud-Est, Filipine se confruntă cu o creştere a numărului de infectări, iar miercuri a anunţat închiderea frontierelor pentru străini, transmite Agerpres.

De la începutul pandemiei, în Filipine au fost înregistrate peste 630.000 de cazuri de COVID-19 şi circa 13.000 de decese cauzate de această boală.

Cele mai multe dintre aceste cazuri au fost identificate în capitală şi în regiunea acesteia, unde au fost instituite măsuri de lockdown şi interdicţii de circulaţie pe perioada nopţii, iar copiilor li s-a interzis să iasă din case.

Filipine speră să vaccineze 70 de milioane de persoane anul acesta. Peste un milion de doze din vaccinurile dezvoltate de Sinovac şi AstraZeneca au fost livrate în arhipelag în ultimele două săptămâni.

Omologat în 52 de ţări, potrivit RDIF, vaccinul rusesc Sputnik V a fost iniţial întâmpinat cu scepticism în străinătate, însă eficacitatea sa a fost validată în luna februarie de revista ştiinţifică The Lancet.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb