Valentin Nicolau a demisionat din funcţia de preşedinte - director general al TVR

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 13 iunie 2005

Valentin Nicolau, preşedintele-director general al televiziunii publice, şi-a anunţat, ieri, demisia din această funcţie. Motivele invocate de Valentin Nicolau în favoarea demisiei sînt: presiunile politice exercitate asupra sa şi a TVR, obsesia politicienilor de a subordona politic televiziunea prin refuzul de a modifica Legea de organizare şi funcţionare a SRTv şi SRR, precum şi trucarea realităţii în legătură cu activitatea TVR din ultimii ani prin înfiinţarea comisiei de anchetă. Alte motive invocate de el sînt transformarea TVR în obiect de troc politic, precum şi mascarada creată în jurul schimbării conducerii TVR. Însă cel mai important motiv pentru care Nicolau a hotărît să plece de la conducerea postului public de televiziune, unde s-a aflat din iulie 2002, este, conform spuselor sale, \"oprirea violării Televiziunii Române printr-un interimat obedient şi lipsit de responsabilitate\" dînd şansa ca prin demisia sa să se păstreze condiţia de normalitate garantată de funcţionarea unui Consiliu de Administraţie constituit legal. Cu toate că a amintit de anumite interese ale lui Traian Băsescu şi ale lui Călin Popescu Tăriceanu de \"a pune mîna pe TVR\", Valentin Nicolau a refuzat să ofere mai multe detalii.

El a ţinut să precizeze, însă, că, la plecarea sa, lasă instituţia de presă \"într-o situaţie excepţională\", menţionînd că, în acest moment, în contul TVR sînt aproximativ 16-17 milioane de euro bani lichizi şi că \"niciodată TVR nu a avut o situaţie mai bună\". Valentin Nicolau a adăugat că, luînd cunoştinţă de demisia sa, Lucian Sîrb, directorul Direcţiei Ştiri, şi-a manifestat intenţia de a părăsi, la rîndul său, funcţia ocupată pînă în prezent.

La rîndul său, preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind efectuarea unui control asupra activităţii SRR şi SRTV, deputatul Raluca Turcan, a declarat, ieri, că \"gestul lui Valentin Nicolau este doar o mişcare de imagine, pentru că încearcă să distragă atenţia opiniei publice de la neregulile săvîrşite în TVR, conducerea televiziunii fiind responsabilă de încălcarea legii\".

Oana Marinescu, purtătorul de cuvînt al Guvernului, a respins, ieri, acuzaţiile aduse de Valentin Nicolau premierului Călin Popescu Tăriceanu referitoare la \"încalcărea demnităţii personale şi impunerea unei obedienţe politice\". În opinia Oanei Marinescu, aceste lucruri se întîmplau la televiziunea naţională în timpul fostei guvernări, perioadă în care preşedintele-director general al TVR nu a avut nici o obiecţie. Oana Marinescu a precizat, ieri, într-un comunicat de presă remis redacţiei, că Valentin Nicolau nu a adus nici o dovadă în sprijinul acuzaţiilor sale repetate la adresa şefului Executivului, deoarece \"premierul Tăriceanu nu a facut nimic din ceea ce îi reproşează domnul Valentin Nicolau\".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb