Valeriu Alin şi Gagu Anca Maria au fost trimişi în judecată

M.D
Anticorupţie / 12 martie 2018

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Valeriu Alin, director gemneral al Administraţiei Domeniului Public (A.P.D), Sector 1 Bucureşti şi Gagu Anca Maria, sef al Serviciului Juridic din cadrul A.P.D Sector 1 Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, respectiv mărturie mincinoasă, conform comunicatului de păresă remis către redacţie.

Conform declaraţiei DNA, în perioada iunie-iulie 2017, inculpatul Vieru Alin, în calitatea menţionată mai sus, prin intermediul subordonatului său Stoian Alin-Nicolae, inspector de specialitate în cadrul Serviciul Tehnic, a pretins de la reprezentantul unei asocieri de firme (martor în cauză) plata unui procentaj de 10 % (în total 1.804.800 lei) din valoarea unui contract de prestări servicii în favoarea beneficiarului A.D.P. sector 1.

Banii respectivi au fost pretinşi de către inculpat în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu ce vizau derularea în bune condiţii a contractului respectiv. Stoian Alin a primit de la marto, pentru directorul general al A.D.P sumele de 136000 reprectiv 6800 lei ce reprezentau mita pentru lunile aprilie-ulie 2017, din care acesta şi-a însuşit a doua tranşă.

Fiind audiaţi, în prezentul dosar, inculpaţii Gagu Anca-Maria şi Chirvasă Viorel-Daniel cu intenţie, au făcut afirmaţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora au fost întrebaţi, în contradicţie vădită cu aspectele care rezultau din probatoriul cauzei.

Anterior, în aceeaşi cauză, procurorii anticorupţie au încheiat cu Stoian Alin-Nicolae un acord de recunoaştere a vinovăţiei, în sarcina acestuia reţinându-se săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

Procurorii DNA au mai punctat că: "în prezenţa apărătorului ales, Stoian Alin-Nicolae a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare cesteia, respectiv: 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat."

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb