VALERIU GHEORGHIŢĂ, MEDIC MILITAR: ''În momentul de faţă, sunt foarte puţine contraindicaţii legate de vaccinare''

G.U.
Miscellanea / 26 decembrie 2020

''În momentul de faţă, sunt foarte puţine contraindicaţii legate de vaccinare''

Şeful Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, astăzi, că, în momentul de faţă, sunt foarte puţine contraindicaţii legate de vaccinare, transmite Agerpres.

"Fiecare ezitare, fiecare întrebare, fiecare reticenţă este absolut legitimă, important este să fim suficient de capabili noi să oferim răspunsurile necesare fiecărei persoane. Trebuie să avem încredere în personalul medical, să discutăm cu medicii de familie, să discutăm cu medicii care cunosc istoricul nostru medical pentru a putea lua cea mai bună decizie vizavi de indicaţia de vaccinare. Din punctul nostru de vedere, în momentul de faţă, sunt foarte puţine contraindicaţii legate de vaccinare, ori din acest punct de vedere cred că doar comunicarea şi informarea sunt căile potrivite prin care fiecare persoană poate să ia decizia cea mai bună, care să îi asigure protejarea sănătăţii lui, a familiei, a celor dragi şi a comunităţii în general", a declarat Gheorghiţă, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino".

El a adăugat că nu este nevoie de investigaţii care trebuie făcute înainte de vaccinare, notează sursa citată.

"Este important istoricul medical al fiecărei persoane, de aceea este important rolul medicului de familie şi, din punct de vedere al investigaţiilor anterior vaccinării, nu avem nevoie de investigaţii care trebuie făcute înainte de efectuarea vaccinării, ţinând cont de faptul că la centrul de vaccinare există un triaj medical care i se face oricărei persoane în ideea de a identifica reacţiile acute, febrile, stările febrile care contraindică temporar vaccinarea", a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Cu privire la reacţiile adverse ale vaccinului, medicul militar a precizat că acestea sunt de intensitate uşoară-medie.

"Reacţiile adverse sunt de intensitate uşoară-medie, din ceea ce s-a înregistrat până la acest moment. Sunt reacţii adverse locale cele mai frecvente - durere, disconfort la locul de administrare, umflătură, tumefacţie, în anumite cazuri roşeaţă. Şi pot să fie înregistrate adverse generale - febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri articulare. Au fost înregistrate câteva cazuri (...) de reacţii adverse majore la persoane care aveau un istoric alergic major, un istoric de şoc anafilactic. Din acest punct de vedere, cunoaştem la acest moment profilul de siguranţă al acestui tip de vaccin", a explicat şeful Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au ajuns, sâmbătă dimineaţă, la Institutul "Cantacuzino" din Capitală.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Dupa ce mai sunt si saraci (saracii Uniunii), mai sunt si paralizati din cauza vaccinului! Unii, in mod sigur, ajung cu fata cazuta pentru totdeauna sau in scaunul cu rotile!

    eu cred ca acest vaccin este facut cu apa de la robinet , dupa care cu ajutorul presei mituite se va roti butonul cu infectari spre minim , si astfel lumea va vedea beneficiile vaccinului .se fac bani frumosi si cu vaccinurile si cu testele .

    comentariile de pe aici sunt incredibile!

    1. Da.

      S-a spart teava cu adepti ai prostiei. 

      Gotham City. Oamenii sprijinitori ai pandemiei aveau mari avantaje> teste negativate pentru a iesi din tara in tarile cu risc, sume mai mari sau mai mici primite, case, milioane de $, daca era vorba de staruri internationale, altii se alegeau cu scaunul cu rotile dupa vaccinare! Dar asa se intampla in fiecare razboi! Putini castiga, cei mai multi pierd! Era ceva gen Caritas! Dar la scara globala!

      fiind destept si eu prost , iti dau tie vaccinul meu , sa il faci , daca te juri pe norocul tau ca il si faci ! mai vrei , anticristule ?

    in momentul de fata , cand nu s-a vaccinat mai nimeni , dar mai incolo ? daca sint asa putine contraindicatii , de ce nu-si asuma producatorul , responsabilitatea ? aaaa?

    Cea mai săracă țară din UE a ajuns colonie de cobai pe plantația corporațiilor medicale.

    Corporația face experimente pe oameni fără să plătească. 

    E personalizat pe TULPINĂ : fiecare cu vaccinul EI , nu merge OTOVA la foc automat ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb