VALERIU GHEORGHIŢĂ: ''Vaccinarea cu schema completă reduce de cel puţin 20 de ori riscul de deces''

G.U.
Miscellanea / 20 octombrie 2021

''Vaccinarea cu schema completă reduce de cel puţin 20 de ori riscul de deces''

Vaccinarea cu schema completă reduce de cel puţin 20 de ori riscul de deces, a declarat, astăzi, preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, care a precizat că, în momentul de faţă, nu există niciun medicament care să facă acest lucru în cazul infectării cu SARS-CoV-2, informează Agerpres.

"În momentul de faţă, cel mai bun tratament împotriva COVID-19 este vaccinarea. Nu avem altă soluţie. (...) Vaccinarea cu schemă completă reduce riscul de deces de cel puţin 20 de ori. Nu există niciun medicament care să facă acest lucru în momentul de faţă pentru COVID-19. Persoanele de peste 60 de ani au risc de o sută de ori mai mare să moară din cauza COVID-19, comparativ cu cei din grupa de vârstă 16-39 de ani", a susţinut medicul militar la evenimentul de lansare a Forumului Român Pro-Vaccinare.

Potrivit acestuia, există o mişcarea anti-vaccinare pentru că "mişcarea pro-vaccinare este timidă".

"Pot să vă spun că, uitându-mă la datele legate de vaccinare în România în general şi pe programe de vaccinare, faptul că astăzi sunt peste 6 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză în România, în raport cu situaţia României, este un succes. În raport cu ce se întâmplă în celelalte ţări europene şi cu nevoia şi obiectivele pentru care am fi putut să le atingem, evident că nu putem vorbi în aceiaşi termeni, dar gândindu-ne că într-un sezon gripal se vaccinează aproape 10-15% din populaţie, în pandemia de gripă AH1N1 vreau să vă spun că în campania de vaccinare s-au vaccinat maxim 3 milioane de persoane. (...) Această mişcare anti-vaccinare există tocmai pentru că mişcarea pro-vaccinare este timidă şi nu şi-a făcut aşa cum trebuia treaba până în acest moment, pentru că altfel efectul mişcării anti-vaccinare ar fi fost limitat", a arătat Valeriu Gheorghiţă.

El a făcut referire şi la situaţia în care unele cadre medicale nu doar că nu au recomandat vaccinarea anti-COVID, ci chiar au fost "vehement împotriva vaccinării".

"În toată această perioadă, am observat cadre medicale indiferent că vorbim de medici, asistenţi, care nu doar că nu au recomandat vaccinarea ci au fost împotriva vaccinării în mod vehement. Şi nu am văzut decât cu câteva exemple, atât în spaţiul public cât şi pe reţelele sociale, societăţi profesionale care să se delimiteze de astfel de atitudini şi care să ia act de astfel de recomandări care nu au nicio legătură cu anul 2021 şi cu faptul că datorită vaccinurilor noi, azi, trăim mai mult, datorită antibioticelor mortalitatea prin boli infecţioase a scăzut. (...) Haideţi să înţelegem că nu putem să controlăm această pandemie până nu se implică toată societatea", a mai susţinut coordonatorul CNCAV.

Medicul a afirmat că şi-ar fi dorit o prezenţă mai activă a societăţilor profesionale în combatarea "dezinformării".

"Mi-aş fi dorit foarte mult să fie o prezenţă mult mai activă a societăţilor profesionale, a corpului medical în combatarea dezinformării, pentru că acesta este rolul profesionistului în sănătate: să combată dezinformarea, să promoveze educaţia medicală, să recomande vaccinarea, indiferent că vorbim de vaccinarea împotriva COVID-19 sau alte tipuri de vaccinuri. În fiecare zi primesc o grămadă de sesizări legate de medici care contra-indică în mod nejustificat vaccinarea, care inventează tot felul de contraindicaţii, care nu există nicăieri, legat de vaccinare", a menţionat Valeriu Gheorghiţă.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Iarasi l-ati scos la interval pe privitorul asta la poarta noua? Daca avea ceva cultura generala ar fi stiut definitia lui Einstein cu privire la nebunie:

    "Insanity Is Doing the Same Thing Over and Over Again and Expecting Different Results" 

    cam aici va fi varful, asa cum am spus acum 1 saptamana, in maxim 3-4 saptamani vom scadea vertiginos.

    Cu vaccinarea suntem inspre 34% la prima doza si 31% la 2 doze, vom ajunge curand la 40%. Sfarsitul anului ne va gasi cu peste 45% vaccinati, iar numarul de decese va scadea sub 100 in maxim 3 saptamani. 

    1. Barosule, ti s-a demonstrat in trecut ca esti putin alfabetizat in treaba numita stiinta. Poti sa joci pacanele la fel de bine pe cat sunt bazate pe ceva balivernele de mai sus.

      Varful se va atinge dupa instaurarea unor restrictii. Pana acum ele nu se vad. In rest, vaccinatii se infecteaza in continuu. Familia G. Firea este complet infectata (sotii, copii, parintii) desi adultii sunt vaccinati cu trei doze. Pana cand vaccinatilor nu li se explica faptul ca sunt mintiti, nu se va atinge varful. Toti vor trece prin boala. TOTI. Ai deci un bazin de 95% de vaccinati fara restrictii si fara testare din care se infecteaza in permanenta. 

      Cat de sustebabile sunt restrictiile, tinand cont ca variante noi tot apar?

      Alt articol Bursa de azi mentioneaza ca in Israel au gasit o subvarianta Delta, tocmai cand se pregateau sa ridice restrictii... 

      Bagi restrictii la orice noua varianta?

      Stii de ce imi aduce aminte asta cu restrictii impuse si ridicate si tot asa? Tehnica stop-start Master&Johnson, dar mai multe nu pot sa zic ca incalc regulamentu' 

      Mutatii vor aparea non-stop, dar unii nu se vaccineaza acum, caci asteapta 10 ani sa fie testat, sau varianta de vaccin care va elimina toate mutatiile, pana cand hop, mai apare una.

      Ca sa pastram atmosfera de pacanele, care vad ca te intereseaza, cine nu risca nu castiga. Nu suntem in momentul in care sa alegem intre bine si rau, ci suntem in momentul.in care alegem dintre un rau mai mic si unul mai mare. Nu am zis vrrodata ca avem un vaccin perfect din toate punctele de vedere, nici nu cunosc vreunul cu eficacitate 100%, dar s-a dovedit in timp ca stiinta medicala a lucrat in folosul umanitatii. Teoria conspiratiei nu a rezolvat nimic. 

      Daca nu intelegi, te astept la urmatorul curs, dar sa iti iei si un bloc-notes cu tine. 

    Iar a iesit rujatul, cu minciunile de rigoare! Mai degraba, pudelule, reduce de cel putin 20 de ori, sansele la viata!

    1. Doamne, deci nici in al 12 lea ceas unii nu s au trezit, pacat

      Sunt și mulți care instigă în mod intenționat și împrăștie dezinformare. Precum Șoșoaca ce-și îndeamnă fanii să nu se vaccineze.

      Spun gurile rele că ar fi vaccinată. Nu putem ști. Ce știm sigur e că e criminală. Asemenea propagandiștilor antivaccin.  

    Domnule preşedinte al CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

    Situatia dezastruoasa a vaccinarii este raspunderea CNCAV, a presedintelui CNCAV, deci al tau si a lui Ciuca, cel care te-a promovat acolo, fara a avea niciun argument solid, bazat pe experienta ta.  

    La inceput, procesul de vaccinare a fost privit cu incredere de romani si s-a desfasurat in conditii ideale, romanii au aglomerat centrele de vaccinare. Atunci, fara indoiala ca romanii au fost pro vaccinare in marea lor majoritate.  

    Insa, cand entuziasmul lor a scazut, cineva, pentru a relansa vaccinarea probabil, a publicat cretina stire ca, "in Romania se va trece la vaccinarea obligatorie".  

    Anuntati domnule colonel ca este obligatoriu ca toti romanii sa primeasca si sa consume odata pe luna o ciocolata.. .oca sa zicem si o sa vedeti ca nimeni nu o mai cumpara si toti romanii vor refuza aceasta obligatie.  

    Romanii, in istoria lor au fost terorizati destul de nemernicii impuse samavolnic de derbedei tatari, poloni, turci, rusi, unguri, germani mai nou de securisti si autoritati ale UE, ca sa mai admita obligatii in viata lor. .  

    Stirea vehiculata privind obligativitatea vaccinarii, impotriva careia nu ai luat nicio atitudine, nici tu si nimeni din guvernul mau, alaturi de stirea ca au fost achizitionate 120 de milioane de doze de vaccinuri, cantitate absolut exagetata si inutila in mare parte, a determinat aparitia convingerii in randul populatiei ca vaccinarea, (absolut necesara in realitate) este o noua si imensa hotie, contrara interesului si sanatatii populatiei, pusa in opera de autoritatile care, pentru a o putea finaliza, trebuie sa impuna cu forta vaccinarea. Si rezultatul a fost romanii s-au intors impotriva vaccinarii. Ati facut ceva sa indreptati lucrurile pe fagasul normal domnule presedinte al ... Desigur nu, ca nimic nu s-a vazut.  

    Insa, cu toate acestea, nu situatia dezastruoasa a vaccinarii este cauza dezastrului epidemiologic de astazi. In Europa si in lume sunt tari care au cote de vaccinare mai mici si care nu au ajuns in pragul dezastrului, in situatia Romaniei.  

    Cauzele gravei situatii de astazi din Romania sunt sunt reprezentate de lipsa masurilor preventive din vara. Marile spectacole din tara lui Boc, din tara lui Mucusor, marile aglomeratii de la mare, din vara, lipsa mastii si a distantarii, petrecerile bahice, aglomerate la maximum si alte excese fara "protectie", sunt fara indoiala precursori ai situatiei de astazi.  

    Deasemenea, incompetenta, delasarea, dezinteresul celor cu atributiuni in acest domeniu, inclusiv al tau, lipsa unei actiuni ferme, eficiente de depistare (testare extensiva), carantinare severa, asa cum a fost in ian. 2020, izolare si tratare corespunzatoare a cazurilor, au determinat situatia de acum 

    Lipsa achizitiilor de medicamente, nepregatitea in general a spitalelor, a echipamentelor si neasigurarea personalului necesar, sunt tot cauze care ne-au dus aici.  

    Si mai toate sunt in atributiunile tale domnule colonel sau general ca nu-i de mirare sa te fi avansat Johanis pentru atat de multe "merite"  

    Fiecare roman, mai ales copil in plina floare, tanar, plin de viata si vise, mort de covid in aceasta teribila vreme, Dumnezeu sa-l odihneasca, daca dincolo mai este ceva si daca tu il vei mai intalnii, are tot dreptul sa te dispretuiasca, pentru viata de care nu s-a bucurat si pe care nu a trait-o din cauza ta si a celor ca tine, care din incompetenta necinste reavointa sau rautate nu l-ati salvat.  

    Nu am onoarea sa te salut.

    Nu aveți nici o profesie și chibițați prin medicină ?!...

    Lăsați medicii să se ocupe de medicină ! 

    1. Asta e placa retardatului care nu gandeste cu propriul sau creier, caci pt el gandesc "specialistii medicali ai mortii"!

    risc de 100 de ori mai mare la cei peste 60 de ani decat la cei sub 40 si toti sunt tratati cu aceleasi restrictii? de ce?

    Pai,mai Gheorghita,cum vrei sa fie corpul medical alaturi de tine cand ati spus inca de la inceput(vaccinul era si este in studiu)ca imunitatea obtinuta prin vaccinare este net superioara celei dobandita prin boala(vinzi cadrelor medicale aceste gogosi),ca vaccinul ofera o protectie de 95%,chiar si de 98%,ca vaccinatii nu transmit boala(daca o fac,probabil doar procentul ala de 5% pe care il gandeati voi),ca vaccinatii nu trebuie sa se testeze si toate porcariile.Daca erati sinceri inca de la bun inceput si spuneati adevarul si anume ca poti face si transmite boala chiar daca esti vaccinat,ca vaccinul poate da efecte adverse(dar nu neaparat)si care pot fi acestea,ca poti face o forma mai usoara de boala daca esti vaccinat,ca reduce riscul de deces,altfel stateau lucrurile acum.Ceri ajutorul cadrelor medicale?Pai cetatenii romani ce sa vada?Politicieni fara masca,politicieni care se strang cate 5000(de nesimtiti)intr-un spatiu inchis in timp ce omul de rand e amendat,persecutat ,discriminat si multe altele.Voi ,politicienii,sunteti cel mai negativ exemplu pe care il dati populatiei si va plangeti ca țața Floarea din varful dealului imprastie zvonuri despre teoria conspiratiei si va saboteaza campania de vaccinare.

    1. Prostii ! nici unul din motivele invocate mai sus nu au stat la baza refuzului de a fi vaccinat. Motive bizare , incapacitatea de a judeca , pana nu demult credinta ca virusul nu-i afecteaza decat pe cei batrini si deja bolnavi , si cate si mai cate prostii. Mai degraba ar trebui sa priviti in gradina celor care au inceput campania de intoxicare - te apuca si greata cand vezi cum au evoluat: intai au negat existenta virusului , au negat apoi numarul infectatilor si al mortilor , mai la urma au negat eficacitatea vaccinului ca in sfarsit sa gaseasca calul de bataie in niste politicieni de doi bani.

      Ce spui tu sunt chestii fumate demult.Neincrederea in vaccin provine tocmai de la minciunile vehiculate de catre autoritati(pe care le-am enumerat)si de la faptul ca barosanii nu respecta regulile de distantare,purtarea mastii si tot tacamul in timp ce omul de rand este acuzat si amendat daca face acest lucru.In aceste conditii,cum le poti explica oamenilor importanta vaccinarii si a masurilor epidemiologice de combatere a virusului?Sa le spui ca au mintit chinezii acum doi ani nu mai are nicio relevanta.l

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb